Skocz do zawartości

problem z drzwiami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Prosze o pomoc w takiej sprawie. W drzwiach od strony kierowcy ( auto tzw anglik) - nie bardzo wiem jak sie te czesci fachowo nazywaja - blokuje mi sie taki haczyk ktory trzyma zamkniete drzwi. Blokuje sie kiedy drzwi sa otwarte i nie mozna ich zamknac, jakos mi sie udalo odblokowac go probujac wszystkiego tzn otwieranie centralnego zamka i zamykanie otwieranie kluczykiem tych drzwi podwazalem ten haczyk srubokretem (Taka panika) i jakos sie odblokowalo, ale nie wiem co dokladnie pomoglo. Przy okazji otwierania drzwi z kluczyka zjechaly obie boczne szyby, tez nie wiem dlaczego ? Teraz nie wiem czy to taki jednorazowy wypadek czy to sie bedzie powtarzalo, czy komus sie to przytrafilo i czy jest na to jakies rozwiazanie?

Dzieki

yor

Opublikowano

Witaj,

przy pierwszej części problemu Ci nie pomogę, natomiast te "zjeżdżające szyby" to rzecz całkowicie normalna. Jest to tzw.: automatyczne domykanie szyb i większość aut ze stajni VW - Audi posiada tę funkcję. Podchodząc do auta (u mnie już z odległości około 10m) i przytrzymując stale przycisk od otwierania pilot wysyła sygnał, który powoduje opuszczenie szyb. Działa to też w drugą stronę - po zamknięciu samochodu z opuszczonymi szybami, gdy przytrzymamy dłużej (około 4-5s) przycisk zamykania szyby powinny pójść w górę. Sprawdź to sobie, aby wykluczyć samoczynne opuszczanie się szyb i usterkę elektryki.

Pzdr

Opublikowano

Witaj,

przy pierwszej części problemu Ci nie pomogę, natomiast te "zjeżdżające szyby" to rzecz całkowicie normalna. Jest to tzw.: automatyczne domykanie szyb i większość aut ze stajni VW - Audi posiada tę funkcję. Podchodząc do auta (u mnie już z odległości około 10m) i przytrzymując stale przycisk od otwierania pilot wysyła sygnał, który powoduje opuszczenie szyb. Działa to też w drugą stronę - po zamknięciu samochodu z opuszczonymi szybami, gdy przytrzymamy dłużej (około 4-5s) przycisk zamykania szyby powinny pójść w górę. Sprawdź to sobie, aby wykluczyć samoczynne opuszczanie się szyb i usterkę elektryki.

Pzdr

Hej!

Dzieki serdeczne

Jutro z samego rana bede sprawdzal jak te szyby u mnie dzialaja, drzwi o dziwo dzisiaj bez problemu.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie