olaf80 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2023 Witam jakiś czas temu popękały mi białe plastiki w tylnych lampach, więc postanowiłem kupić nowe. Niestety kupiłem chinskie , ale przez około 3tyg było wszystko ok. Od kilku dni w momencie właczenia zapłonu zapala mi sie wsteczny bieg w światłach i nie gaśnie podczas jazdy. POnadto cały czas mam na wyświetlaczu samochód i wskażniki czujników parkowania. Takie coś miałem tylko jak wciskałem wsteczny. Wymieniłem bezpieczniki od czujników parkowania i od świateł. VCDS pokazuje bład lewej lampy, mimo odłaczenia lampy na chwilę druga dalej pokazuje wsteczny. Po wykasowaniu bład wraca. Ktos cośoprocz tego, że lampy chińskie? dzięki.
przedszkolak Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia Prawdopodobnie włącznik cofania się zatarł i bo obydwie lampy świecą. Nie wiem gdzie jest u Ciebie, ale powinieneś go znaleźć na schematach, ewentualnie coś w oprogramowaniu. Spróbowałbym jeszcze resetu - ponad pół godziny bez zasilania z aku. 1
Rekomendowane odpowiedzi