RAFI81 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Witam panowie mam problem z dziwnym dźwiękiem pochodzącym z okolic rozrządu ten dźwięk jest tylko na zimnym silniku na ciepłym cichnie dodam że rozrząd był robiony końcem kwietnia 2023 a ten dźwięk pojawił się końcem listopada VID_20240128_095538.mp4
przedszkolak Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Prawdopodobnie któryś z elementów rozrządu słychać. Nie chcę Cię martwić, ale trzeba rozebrać i sprawdzić co się stało. coś ociera, po rozgrzaniu olej wygłusza. Edytowane 1 Lutego przez przedszkolak
RAFI81 Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 22 minuty temu, przedszkolak napisał(a): Prawdopodobnie któryś z elementów rozrządu słychać. Nie chcę Cię martwić, ale trzeba rozebrać i sprawdzić co się stało. coś ociera, po rozgrzaniu olej wygłusza. Możliwe że rolka napinacza może taki odgłos dawać?
przedszkolak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Możliwe. Spróbuj stetoskopu, najpierw w całości, zlokalizujesz miejsce i potem bez głowicy - będziesz dokładnie znał lokalizacje dźwięku.
Rekomendowane odpowiedzi