Skocz do zawartości

3.0 TDI Quattro automat, f1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od bardzo krótkiego okresu mam audi a6 (skrzynia automat, tiptronic, F1) podczas dłuzszej podróży zauważłyłem pewną dziwną sprawę..

Czy możecie mi potwieerdzić spalanie tego samochodu:

trasa (jazda do 100KMnaH (70%około 80KMnaH) - 9litrów

miasto 12litrów

Czy to jest standard czy autko ma jakąś wadę?

Do tej pory jeździłem volvo s60 z 2002r z silnikiem 2,4D5 (turbo diesel 165KM) spalanie z tras przy oszczędnej jeździe było o połowę niższe, z tego wynika moje zdziwienie

pozdrawiam

Opublikowano

O spalanie nie musisz się martwić bo myślę że jest normalne. Jeżdżę Audi a4 b5 2.5tdi w automacie i spalanie mam bardzo podobne do Twojego. Pojemność silnika, napęd na cztery koła i Automat robią swoje :P

Opublikowano

Jestem tego samego zdania - mój szwagier też jeździ 3 litrowym Tiptroniciem (Allroad) w TDI i powiem tak - spalania może Ci tylko pozazdrościć ;)

Opublikowano

Dziś na trasie wawa-wroc zjadł mi około 14l na 100km

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

od bardzo krótkiego okresu mam audi a6 (skrzynia automat, tiptronic, F1) podczas dłuzszej podróży zauważłyłem pewną dziwną sprawę..

Czy możecie mi potwieerdzić spalanie tego samochodu:

trasa (jazda do 100KMnaH (70%około 80KMnaH) - 9litrów

miasto 12litrów

Czy to jest standard czy autko ma jakąś wadę?

Do tej pory jeździłem volvo s60 z 2002r z silnikiem 2,4D5 (turbo diesel 165KM) spalanie z tras przy oszczędnej jeździe było o połowę niższe, z tego wynika moje zdziwienie

pozdrawiam

3.0 tdi i automat tak pali, chodź u mnie pokazuje mniej ale dokładnie nie zmierzyłem, bo jak trzeba to przyciskam, a monotonie nie lubię jeździć.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Po odbiorze auta a mam go od kilku dni w trasie średnia to około 8 litrów a 10,5 po mieście

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

mam podobny sprzet i wydaje mi się , że spalanie które podajesz jest w normie . U mnie srednia spalania przy predkości ok. 130 kmh wynosi ok. 9,2\ dane z komp. pokł.\.z tym, że ja wiecej krece sie po miescie.dziennie 30 km trasa, 5 miasto. kiedyś bawiłem sie w sprawdzanie spalania w trasie to wychodziło mi ok. 8 z lekkim kawałkiem predko. 130 do 150 km\h. pozdr.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja u siebie srednie spalanie z ok 2 lat mam stale i wynosi ok 9 litrow, na trasie jak lece do polski wychodzi ok 7 litrow,miasto to roznie bywa od 10-15.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie