shade Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Witam no i stało się.. jak zwykle po pracy wsiadam do autka i odpalam ,ruszam i zauważyłem coś dziwnego.. mianowicie- normalnie(wcześniej)przy 1300 obrotach w górę auto fajnie przyspieszało nawet, nie trzeba było kręcić go do 2000 żeby zmienić bieg, no a dziś stało się inaczej przy zmianie biegu na wyższy trzeba go pokręcić 1800-2000 obr żeby poczuć przyrost mocy od 1000 do 1800 obr generalnie nic się nie dzieje.. nie wiem co się stało i to tak nagle.. moze ktos z was mial już taki problem i wie jak go rozwiązać, byłbym bardzo wdzięczny dodam ze to A4 1.9 TDI 130km 2001r Edytowane 1 Grudnia 2010 przez shade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylek Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witaj Kolego. Radzę poobserwować samochód - obecne temperatury nie wpływają korzystnie na nasze dieslowskie niuńki. Na zimnym silniku nie wolno diesla przeciążać, ponieważ musi się on podgrzać, aby m.in. smarowanie turbiny było prawidłowe. Miałam w zeszłym roku identyczną sytuację: zimny diesel i kompletna turbodziura. Efekt: jednorazowy wyskok, gdzie po diagnozie nie pokazało żadnych błędów, a serducho Audi zdrowiutkie. Dlatego tak jak piszę - obserwuj cierpliwie. Problem pojawi się dopiero wtedy, gdy mocy nie będzie non stop. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) No tak.. masz racje, że turbiny nie lubią się kręcić na zimno, to też nigdy nie ruszam z kopyta na zimnym.. powiem więcej zawsze grzeje silnik kilka minut przed jazda. Wczoraj przy -10 nie było tego problemu a dziś około 14-stej przy dodatniej temperaturze takie cyrki? trochę to dziwne autko poobserwuje kilka dni jesli sie nic nie zmieni to czekać mnie będzie wizyta u "specjalisty" Pozdrawiam i dzięki za odpowiedz, może ktoś jeszcze się wypowie... Edytowane 30 Listopada 2010 przez shade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi