Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wciąż poszukuję mego wymarzonego auta. Spodobało mi się jedno ogłoszenie. Że niby 2x fabryczny Sline. Poprosiłem o zdjęcie wlepki. I wydaje mi się, że fabrycznie to sline chyba nie był. Czy jakiś fachowiec może mi pomóc rozkminić te kody z wlepki? :)

image.png.e1817a3722c1dd1c8b16d2bf50c99a1f.png

Opublikowano
Godzinę temu, steve69 napisał(a):

Możesz sprawdzić swoje kody PR np. tutaj:

https://www.oemvwshop.com/pr-code-decoder/

Kody już sprawdzałem ale nic z tego nie wynika. Pytanie jaki kod powinien się znaleźć na wlepce jednoznacznie wskazujący, że takie pakiety wyjechały z fabryki.

Opublikowano (edytowane)

Twoje zdjęcie wrzuciłem do analizy AI Google. Oto jak odpowiedział:

Zdjęcie, które przesłałeś, to wlepka serwisowa (identyfikator danych pojazdu). Jest to "dokument tożsamości" Twojego Audi, który zawiera wszystkie kody wyposażenia (tzw. kody PR). Na ich podstawie można jednoznacznie potwierdzić, czy auto ma pakiety S-line.
Oto analiza konkretnych kodów z Twojego zdjęcia dla tego Audi Q5 (FY) 2.0 TDI (140 kW) z maja 2017 roku:

1. Pakiet wewnętrzny (S-line interior) – POTWIERDZONY

Na Twojej wlepce znajdują się kluczowe kody świadczące o pakiecie wewnętrznym:
  • N2R / EI: Ten kod (widoczny pod kodem lakieru LZ7S) oznacza tapicerkę Fine Nappa leather z tłoczeniem S line na oparciach przednich foteli. Kolor wnętrza to czarny (EI).
  • 2PF: To kod na sportową kierownicę wielofunkcyjną, spłaszczoną u dołu, obszytą skórą z logo S-line.
  • 5TG: Oznacza dekoracyjne wstawki z matowego szczotkowanego aluminium, które są standardem w pakiecie S-line.

2. Pakiet zewnętrzny (S-line exterior) – BRAK WIDOCZNEGO KODU

W przypadku pakietu zewnętrznego (S-line exterior) na wlepkach Audi Q5 (generacji FY) zazwyczaj szukamy kodu PQD.
  • Na przesłanym zdjęciu nie widzę kodu PQD.
  • Widoczny jest natomiast kod E0A, co oznacza wersję standardową (brak edycji specjalnych na start produkcji).
  • Obecność kodu 8IT (reflektory LED) oraz 7X2 (czujniki parkowania przód/tył) sugeruje bogatą wersję (prawdopodobnie Design lub Sport), ale niekoniecznie pełny pakiet zewnętrzny S-line.

Podsumowanie: Czy to jest "2x S-line"?

Na podstawie samej wlepki: Nie można potwierdzić "2x S-line".
  • Wnętrze (1x S-line) jest potwierdzone przez kody tapicerki (N2R) i kierownicy (2PF).
  • Zewnętrze nie posiada dedykowanego kodu pakietu stylistycznego na tej liście.

Moja rekomendacja:
Sprzedawca może mieć rację, jeśli pakiet zewnętrzny został dołożony później lub jest częścią innego pakietu, którego kod nie zmieścił się na skróconej wlepce. Aby mieć 100% pewności, poproś o pełną listę wyposażenia z systemu ASO (dostępną po VIN) lub sprawdź auto w aplikacji myAudi – tam pakiet zewnętrzny będzie widoczny jako osobna pozycja "S line exterior".

Szkoda, że nie pokazałeś VIN auta.

Edytowane przez steve69
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie