stanley6662 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Proszę...znalazłem dwa opisy Pierwszy... Wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia Wskazówka Na rysunku wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia pokazane jest przy przednim siedzeniu z aktywnym systemem zagłówków. Wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia przy przednim siedzeniu bez aktywnego systemu zagłówków jest podobne jak w przypadku przedniego siedzenia z aktywnym systemem zagłówków. 1 - Przednie siedzenie 2 - Listwa mocująca Zawsze od strony tunelu 3 - Zatrzaski 3 szt. Wymienić 4 - Osłona oparcia t Wymontowanie – Odczepić od spodu siedzenia osłonę przestrzeni na nogi -8- przy nakładkach -7- (4 szt.) z maty sprężynowej. – Odczepić listwę mocującą -2-. – Poluzować listwy mocujące -6- (2 szt.) z bocznych osłon. – Nacisnąć osłonę oparcia -4- w miejscu oznaczonym strzałką, aby podważyć klamry druciane -3- (3 szt.). – Odczepić osłonę oparcia -4- w górę z uchwytów -5- (2 szt.). t Zamontowanie Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. Zwrócić przy tym uwagę na następujące punkty: – Wymienić zatrzaski -3- (3 szt.). – Wsunąć listwę mocującą osłonę przestrzeni na nogi w uchwyt bocznej osłony → Rys Luzowanie.... 5 - Uchwyt 2 szt. 6 - Listwy mocujące 2 szt. 7 - Nakładki 4 szt. 8 - Osłona przestrzeni na nogi Luzowanie listwy mocującej osłonę przestrzeni na nogi – Odczepić listwę mocującą -1- osłonę przestrzeni na nogi -2- z uchwytów -4- (2 szt.) bocznej osłony -3-. 1 - Rama oparcia 2 - Klamry druciane (3x) 3 - Osłona oparcia t Wymontowanie: – Podważyć klamry druciane -2- (3x) na osłonie oparcia -1-. – Wyjąć osłonę oparcia -3- w górę. t Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. 4 - Zatrzaski (5x) Drugi... Wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia 1 - Rama oparcia 2 - Klamry druciane (3x) 3 - Osłona oparcia t Wymontowanie: – Podważyć klamry druciane -2- (3x) na osłonie oparcia -1-. – Wyjąć osłonę oparcia -3- w górę. t Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. 4 - Zatrzaski (5x) Pewnie się przyda... A uzupełnij dane o Swoim Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Jeżu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley6662 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 witam pewnie bardziej będzie pasować opis drugi dodaje zdj. a tylko moje pytanie jak to ma podważyć jak pisze Jeżu ? bo jak spód docisnę na miejsce i próbuje delikatnie tu od góry to podważyć to słychać taki dźwięk jak hmm... odrywanie przyklejonego kartonu? coś w tym rodzaju ... to mam mimo to mocniej spróbować to podważyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie widzę u Ciebie na fotce tych klamer które trzeba podważyć może jednak opis pierwszy do Ciebie bardziej pasuje ja u siebie docisnąłei ten plastik i przesunąłem do wewnątrz auta i poszło Jakoś musi zejść...Powodzenia... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spokes Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja mam taki sam probelm i jak to można zdemontować ? Mam prosbę do JEŻU czy mozesz mi użyczyć takich rysunkow ? z jakiego to programu jeśli wolno wiedzieć przydalo by sie cos takeigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi