stanley6662 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam mam pytanie jak ściągnąć ta plastikową nakładkę na oparcie siedzenia kierowcy ( tą z taką siatką na drobiazgi, w nogach pasażera z tyłu) ponieważ wyłamały mi się te oba zaczepy od dołu i tylko coś trzyma ją od góry a nie chce ciągnąć na siłę żeby nie uszkodzić tego plastiku. oglądałem w ETCE schemat ale nic mi on nie mówi ;/ proszę o jakiś opis/ porady bo nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie ;/
Jeżu Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Proszę...znalazłem dwa opisy Pierwszy... Wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia Wskazówka Na rysunku wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia pokazane jest przy przednim siedzeniu z aktywnym systemem zagłówków. Wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia przy przednim siedzeniu bez aktywnego systemu zagłówków jest podobne jak w przypadku przedniego siedzenia z aktywnym systemem zagłówków. 1 - Przednie siedzenie 2 - Listwa mocująca Zawsze od strony tunelu 3 - Zatrzaski 3 szt. Wymienić 4 - Osłona oparcia t Wymontowanie – Odczepić od spodu siedzenia osłonę przestrzeni na nogi -8- przy nakładkach -7- (4 szt.) z maty sprężynowej. – Odczepić listwę mocującą -2-. – Poluzować listwy mocujące -6- (2 szt.) z bocznych osłon. – Nacisnąć osłonę oparcia -4- w miejscu oznaczonym strzałką, aby podważyć klamry druciane -3- (3 szt.). – Odczepić osłonę oparcia -4- w górę z uchwytów -5- (2 szt.). t Zamontowanie Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. Zwrócić przy tym uwagę na następujące punkty: – Wymienić zatrzaski -3- (3 szt.). – Wsunąć listwę mocującą osłonę przestrzeni na nogi w uchwyt bocznej osłony → Rys Luzowanie.... 5 - Uchwyt 2 szt. 6 - Listwy mocujące 2 szt. 7 - Nakładki 4 szt. 8 - Osłona przestrzeni na nogi Luzowanie listwy mocującej osłonę przestrzeni na nogi – Odczepić listwę mocującą -1- osłonę przestrzeni na nogi -2- z uchwytów -4- (2 szt.) bocznej osłony -3-. 1 - Rama oparcia 2 - Klamry druciane (3x) 3 - Osłona oparcia t Wymontowanie: – Podważyć klamry druciane -2- (3x) na osłonie oparcia -1-. – Wyjąć osłonę oparcia -3- w górę. t Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. 4 - Zatrzaski (5x) Drugi... Wymontowanie i zamontowanie osłony oparcia 1 - Rama oparcia 2 - Klamry druciane (3x) 3 - Osłona oparcia t Wymontowanie: – Podważyć klamry druciane -2- (3x) na osłonie oparcia -1-. – Wyjąć osłonę oparcia -3- w górę. t Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. 4 - Zatrzaski (5x) Pewnie się przyda... A uzupełnij dane o Swoim Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Jeżu 2
stanley6662 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 witam pewnie bardziej będzie pasować opis drugi dodaje zdj. a tylko moje pytanie jak to ma podważyć jak pisze Jeżu ? bo jak spód docisnę na miejsce i próbuje delikatnie tu od góry to podważyć to słychać taki dźwięk jak hmm... odrywanie przyklejonego kartonu? coś w tym rodzaju ... to mam mimo to mocniej spróbować to podważyć??
Jeżu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie widzę u Ciebie na fotce tych klamer które trzeba podważyć może jednak opis pierwszy do Ciebie bardziej pasuje ja u siebie docisnąłei ten plastik i przesunąłem do wewnątrz auta i poszło Jakoś musi zejść...Powodzenia... 1
spokes Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja mam taki sam probelm i jak to można zdemontować ? Mam prosbę do JEŻU czy mozesz mi użyczyć takich rysunkow ? z jakiego to programu jeśli wolno wiedzieć przydalo by sie cos takeigo
Rekomendowane odpowiedzi