Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Kupiłem A6, cały rozrząd był wymieniany "60 000 km" temu(pewne).Czy jest konieczna wymiana całego rozrządu po takim przebiegu, czy wystarczy tylko wymiana paska i rolek? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Dawid

Opublikowano

Zalecana wymiana do Twojego silnika to 120000km. Zrobisz jak chcesz, ale wymiana rozrządu właśnie polega na wymianie pasków i rolek nap/prow. z pompa wodną generalnie... :rolleyes:

• Upvote 1
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Niestety nie znam się na mechanice samochodowej(nie mam o niej pojęcia). W związku z tym takich irytujących pytań, raczej na pewno, będzie więcej :)

Opublikowano

Spoko, poradzimy sobie jakoś....Nie przejmuj się i pytaj o co chcesz. :dobranoc:

Opublikowano

Po 120 tys. to wymienia się pierwszy raz,a każda następna wymiana co 60 tys. Z resztą zasada jest taka,że jak kupujemy auto to wymieniamy rozrząd,nie ważne co handlarz mówił. Poza tym,nawet jeżeli cały rozrząd 1000 zł to porównajcie to z kosztami jak się pasek zerwie.

• Upvote 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Kupiłem A6, cały rozrząd był wymieniany "60 000 km" temu(pewne).Czy jest konieczna wymiana całego rozrządu po takim przebiegu, czy wystarczy tylko wymiana paska i rolek? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Dawid

Cały rozrząd to chyba właśnie pasek i rolki. :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie