szm3r Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Temat dla ludzi którzy chcą zrobić coś sami, zaoszczędzić parę groszy. Audi A4 1995-2000 Kasowanie inspekcji serwisowej odbywa się następująco: Inspekcja olejowa - OIL 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". Inspekcja serwisowa - INSP 1. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X, 2. Włączyć zapłon, 3. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service OIL", 4. Zwolnić przycisk X, 5. Wcisnąć i zwolnić przycisk X, 6. W polu wyswietlacza licznika kilometrów pojawią się litery "Service INSP", 7. Wyciągnąć przycisk Y i przytrzymać aż na wyświetlaczu pojawi się "Service - - - ". I mała podpowiedz, przycisk Y ten od nastawiania zegarka i daty, to ten z lewej, a X ten od kasowania kilometrów, to ten z prawej na zegarze.
AUTOWIT Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 niestety ale nie w każdej audi da się to zrobić samemu w niektórych przypadkach bez podłączenia pod kompa się nie obejdzie :P
mwmisiek82 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 hehe wlasnie zaraz lece to sprawdzic bo dup.i co mi olej zmienali nie skasowali mi tego a przejechalem ok 2 tys km od wymiany oleju i wyskoczyla mi inspekcja...bo skrocilem wymiane do 8 tys km. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi