gienek 50 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.
Jeżu Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) Według mnie powinno się dać.... Z tego co wiem kluczyk musi mieć taką samą częstotliwość a resztę zobacz. Procedura w B7 powinna być taka sama... Edytowane 8 Marca 2011 przez Jeżu 2
gienek 50 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Dzięki Jeżu, rozejrzę się teraz za kluczem na allegro . Czy Vag-a masz oryginał - muszę zdobyć ten program i kabel . Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
gienek 50 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Dzięki Jeżu za odpowiedz - bardzo proszę o kontakt na właściciela VAG-a Pozdówka.PS. Jakie masz doświadczenie jeśli chodzi o pompowtryski ja zastosowałem dodatkowy filtr paliwa 0.05 m. Choć tankuje w dobrych stacjach ale to tak dla świętego spokoju.
Jeżu Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 (edytowane) Sorki za OT Stosuję filtr tylko jeden dobrej firmy obecnie Mann może być Hengst lub Knecht. I wszystko gra.. Dodam że na Vagu można sprawdzić korekcję i bipy PD, czyli ogólnie wjakimsą stanie. Co okolo 10tys stosuje STP do czyszczenia. Dodatek do ON. i Ciekaw jestem jaki dodatkowy filtr założyłeś co to za firma i podaj nr jak masz... Edytowane 15 Marca 2011 przez Jeżu 1
gienek 50 Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Witaj Jeżu , Zajmuje się od dzieciaka techniką i pracuje przy tym . Filtr który założyłem nie jest przeznaczony typowo do aut - poprostu sam wykombinowałem to sobie . Filtr jest niemieckiej firmy Sib-Technik jest to doskonała sitka nierdzewna o przepustowosci 0.05m oczywiscie w obudowie alum. Jest rozbieralny - można sobie go rozkręcić i umyć wydmuchać spręż. pow. max 2 bar. i przy okazji zobaczyć jakie paliwo nam sprzedają - jeszcze nie czyściłem go - pracuje on 6 mcy.Mogę zamieścić zdjęcia. Teraz inny temat znów kluczyk . Mogę zakupić nie drogo kluczyk z elektroniką , 50 zł dorobienie grota , ta sama częstotliwość co mój, tylko ta elektronika narazie nie mam programu żeby go dodać . Jak sądzisz warto mimo niezakodowania go kupić i w przyszłości może się uda go dopasować do auta.Pozdrawiam
Martin Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich. Moze moge Ci pomoc. Mialem inny problem niz Ty ale... otoz posiadalem dwa kompletne klucze ale w ogole nie reagowal na pilota. Pojechalem do znajomego,ktory zajmuje sie dorabianiem kluczy, otwieraniem itp. Sprawdzil i powiedzial ze sygnal z pilotow jest wysylany a za diabla nie dalo rady zaprogramowac. Mial osobno nowy klucz do mojej Audi. Przelozyl tylko "scyzoryk" ze starego pilota, wlozylismy pierwszy klucz do stacyjki(ten na ktorego rowniez nie reagowal) i zamknelismy drzwi. Nowym podstawowa procedura programowania i zalapal kod.Tak wiec moze wystarczy ze kupisz nowy pilot.Calosc kosztowala mnie 210 PLN.
gienek 50 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Dzięki bardzo za odpowiedz . Zastanawiam się co z tym zrobić , mam tylko jeden klucz - drugi poszedł na dno w ASO nie ma problemów - ale wolę tą kasę wydać na dobry olej i wszystkie filtry bo niedługo czas na wymiane. Jeśli coś będziesz wiedział wiecej to proszę o wskazówki.Pozdrawiam
Jeżu Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 (edytowane) Daj fotkę tego filtra jak możesz.... Ps.Ile chcą w ASO za ten kluczyk dorobienie? Edytowane 24 Marca 2011 przez Jeżu 1
kloss Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 Daj fotkę tego filtra jak możesz.... Ps.Ile chcą w ASO za ten kluczyk dorobienie?Witam bylem u brata w dueseldorf i tam zaplacilem za nowy klucz i zaprogramowanie klucza w autohaus Audi 127 euro
TomiTT2 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 hej mam pytanie jaką wersje masz tego Vaga bo jest ich sporo a nie wiem która najlepsza.Na Chomiku znalazjem kilka wersji jest nawet po Polsku ale boję się żeby nie spierniczyć czego w moim autku. Proszę o podpowiedż. Pozdrawiam
mario-c Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witammoże ktoś z was wie w jaki sposób mogę zdobyć numery - kod kluczyka ( chyba 4 cyfrowy przynajmniej taki mialem w vw) potrzebny do zakodowania nowego ponieważ od poprzedniego właściciela otrzymalem tylko jeden. Pozdrawiam
wojtcem Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 ja podiję temat - kupiłem drugi kluczy na allegr0 (taka sama częstotliwśc) i zaprogramowałem tak jak na filmiku wyżej....wszystko gra centralny otwiera i zamyka, więc pojechałem i dorobiłem grot...grot otwiera drzwi i normalnie wchodzi do stacyjki - odpalam a fura odpala i gaśnie...to chyba immo?? czy to się da zaprogramowac jakoś ?? Gdzieś czytałem że trzeba przekręcic jeden raz i czekac aż się kluczyk sam ogarnie, czy tak??P..S. - w okienku kilometrów zapala mi się napis SAFE
Rekomendowane odpowiedzi