yopuss Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Witam!!!Dzisiaj wziąłem autko na kanał i zauważyłem, że prawy wahacz jest schlapany jakimś płynem. Nie wiem czy to olej czy płyn hamulcow bo jest tam kupę brudu. Macie jakieś pomysły co to może być i skąd się leje? W piątek daję auto na wymianę rozrządu i pewnie mechanik powie co jest nie tak, ale dopiero kupiłem to auto i boję się, że to mi nie da spokoju przez najbliższe dwa dni.pozdrawiam i proszę o pomoc
Jeżu Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Ja zawsze "próbuję" A tak na poważnie sprawdź organoleptycznie tłuste, pachnące, cierpkie w smaku...
yopuss Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 hehe, sprubuje twojej metody, ale jak patrzyłem to mi wyglądało na płyn ze wspomagania. Pytanie tylko z czego może się lać? Czyżby maglownica padła? Auto ma 174 000 km
Jeżu Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Sprawdź poziom tego płynu w zbiorniczku i trzeba wejść pod autko, ściągnąć osłonę i "przelecieć" przewody czy gdzieś nie cieknie. Inaczej się nie da.. Posprawdzaj też poziom płynu do chłodnicy, hamulcowego...itd...
yopuss Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Problem rozwiązany, wyciek był z maglownicy. Została ona zregenerowana i wszystko już jest OK.pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi