mwmisiek82 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 witam! mam pytanie. Jakie są objawy i po czym poznać pęknięta głowice lub uszczelkę pod głowicą w 1.9 TDI 110KM . Rano fakt dymi na biało płynu chłodniczego ubywa także muszę dolewać go co jakieś 1000- 1500km. nie ma osadu pod korkiem od oleju>Podobno jak się dostanie płyn do oleju to i silnik się zatrze i skrzynia ( automat ma podobno jedno chłodzenie ). Poza tym jak się odpali to słychać zawory przez ok 2-3 s a olej jest, ale na bagnecie taki jakby rzadki był, czasami jak jadę to jakiś dziwne dźwięki słychać jakby coś chrobotało:/ zwłaszcza jak klimę się włączy to się nasilają lub głośniejsze się staja ..........no i szok, stojąc pod naprawdę stromą górkę skrzynia na D auto mi się cofnęło w tył!!!! poza tym jak dam jej pełny gaz na 1 biegu jest ok na 2 biegu jak minie 3 tys obr to tak jakby straciła z 20 koni dojdzie do ok 4 i znowu lepiej cięgnie, na 3 biegu tez podobnie ale słabiej odczuwalne i wyciąga teraz max jakieś 180-185 licznikowo a rok temu prawie 210...na codzien autem jeżdżę po mieście i delikatnie .. czy to już.... nadszedł ten dzień kiedy muszę Andzi powiedzieć.... zegnaj ?? ile możne kosztować wymiana głowicy czy tez uszczelki? ona ma "tylko" 15 lat jak ja to powiem żonie ???ps nie jestem mechanikiem wiec mogłem coś pokręcić i napisać niezrozumiale :/
Rekomendowane odpowiedzi