Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie?

pozdrawiam

• Upvote 1
Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu mam problem z odbiorem radia i muzyki z płyt w mojej Audi. A mianowicie kiedy gra radio bądź płyta to dźwięk jest raz głośniej raz ciszej i tak na zmianę. Czym to może być spowodowane? miał już ktoś już taki problem w swoim samochodzie?

pozdrawiam

Hej,

Czy ta zmiana glosnosci nastepuje w calym samochodzie (wszystkie glosniki) czy przypadkiem tylko z ktorej strony (przod, tyl?).

Jesli masz kogos znajomego ktory mialby radio i pasowaloby najpierw proponowalbym przelaczyc i zobaczyc czy jest jakas zmiana. Tak naprawde, to przyczyn moze byc kilka: brak styku, uszkodzony wzmacniacz ew. radio.

Aby sprawdzic czy problem dotyczy wszystkich glosnikow, mozesz wlaczyc muzyke i balansowac dzwiekiem (przod-tyl-lewo-prawo).

^_^ powodzenia!

Opublikowano

witam.

tak, ta zmiana głośności występuje w całym samochodzie we wszystkich głośnikach. gra dobrze jeżeli stoję a jak jadę jest raz głośniej raz ciszej. próbowałem ustawiać różne balanse ale to nic nie dało.

Opublikowano (edytowane)

witam.

tak, ta zmiana głośności występuje w całym samochodzie we wszystkich głośnikach. gra dobrze jeżeli stoję a jak jadę jest raz głośniej raz ciszej. próbowałem ustawiać różne balanse ale to nic nie dało.

Jest tez takie ustawienie ze w zaleznosci od predkosci radio dostosowywuje glosnosc, ale jak zrozumialem, to nie o takie zmiany Ci chodzi.

A VAG'a podlaczales? Sprawdz kostki wszystkie, moze gdzies jest brak styku z tylu radia. Jak stoisz to znaczy, ze jak masz odpalony silnik i samochod stoi, czy silnik jest wylaczony?

Edytowane przez maurycy
Opublikowano (edytowane)

niezależnie czy mam włączony silnik czy zgaszony podczas postoju radio chodzi dobrze. tylko podczas jazdy tak mi się dzieje. w poniedziałek podjadę do kogoś kto się zajmuje radiami żeby mi sprawdził.

VAG-a nie podlaczalem. nie znam się na tym w ogóle.

Edytowane przez michał JAGODA#
Nie pisz posta pod postem, tylko edytuj. Pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. NIe trzeba korzystać z Vag i komputera pokładowego. W radiu w tym przypadku jes taktywna funkcja GALA. Jest to funkcja zwiększania siły dźwięku zależnie od prędkości.Dla radia Navigation Plus: W menu TONE wybieramy Lautstarke Setup i wybierajac GALA zmniejszamy suwakiem max w lewą stronę.I po problemie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. NIe trzeba korzystać z Vag i komputera pokładowego. W radiu w tym przypadku jes taktywna funkcja GALA. Jest to funkcja zwiększania siły dźwięku zależnie od prędkości.Dla radia Navigation Plus: W menu TONE wybieramy Lautstarke Setup i wybierajac GALA zmniejszamy suwakiem max w lewą stronę.I po problemie.

witam cię kolego może ty mi podpowiesz jak to zrobić całkiem niedawno miałem robioną instalacje lpg i został odłączony akumulator no i stało się rozkodowało się radio to i problem mam bo żąda abym wpisał cz-tero cyfrowy bod a ja go nie znam a autko całkiem niedawno nabyłem allorad roczniku 2001 , nic nie mogę zrobić ani radia i nawigacji (radio Navgation Plus)

pozdrawiam może ktoś mi pomoże Paweł

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie