Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A6_C7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• Thanks
    • 79 odpowiedzi
    • 202,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A6 C7:

• 0 odpowiedzi
    • 118,2 tys. wyświetleń
  3. Dzień dobry moi drodzy . Stałem sie szczesliwym (okaże sie po czasie)posiadaczem audi a6 c7 avant.Wszystko pasuje ,duze wygodne auto,miejsca pomimo mojego wzrostu tez jest sporo. Jest jedno ale,ktore juz wyszło ,chodzi o nawigacje ,wpisalem adres ktory odwiedzam dość czesto i droge znam i zaczęło sie zaczęła nawigacja prowadzić jakimis dziwnymi drogami w sumie trase ktora pokonuje w 45 do 50 minut przejechalem w 1 godzine i 3 minuty.Dobra ,mysle moze cos wypadło na drodze i stad ta różnica ale w drodze powrotnej włączłem nawigacje w samochodzie i na telefonie no i tu rozjechało sie i to dosc dużo .Zacząłem szukac w internecie jak zrzucić nawigacje z telefonu na…

• 3 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Szczepan421,

Witam mam Audi A6 C7 30 TFSI Mam problem z prądem pompy jonowej na dwóch sondach z prawej strony dodam że sądy wymieniane na nowe jak i oryginał używane nic to nie daje sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki cały czas ten sam błąd zauważyłem że przy spokojnej jeździe Samochód jeździ dobrze A gdy tylko trochę go pomęczę to po około dziesięciu minutach zaczyna nierówno chodzić podnosić obroty Czy może ktoś pomóc

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Yuber,

Cześć, nie wiem czy dobre miejsce do zadawania tego typu pytań ale: chcę wymienić standardowy dyfuzor na taki aby wpasować podwójne końcówki układu wydechowego. Ktoś coś poleci? Dodam, że tylko w oparciu o seryjne mocowania bez rzeźby. Oraz szukam czarnego grilla bo ten mój w chromie średnio mi leży. Z góry dziękuję za odpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Damixxx69,

Witam posiadam Audi A6c7 z 2016roku, jak wracałem z Niemiec opadł mi reflektor prawy świeci normalnie a lewy tylko przy odpalaniu się lekko podnosi i dalej opada jakie mogą być przyczyny?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Jonis,

Witam, przy kupnie swojej A6 C7 z 2012 roku nie miałem koła zapasowego, miejsce na zapas w bagażniku jest strasznie małe więc myślę że wejdzie tam tylko koło "dojazdowe" z racji że nigdy nie kupowałem kół dojazdowych nie wiem jak się je dobiera dla informacji dodam że moja Bestyjka stoi na 16" felgach na oponach 225/60 R16 ktoś pomoże w doborze koła dojazdowego? Ewentualnie skieruje do jakiejś aukcji internetowej bądź hurtowni, sklepu? Był bym bardzo wdzięczny.

• 2 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez piotrparz,

Witam. Mam pytanie czy orientuje się ktoś z Was jaki jest oryginalny numer oleju do skrzyni o kodzie rlb (skrzynia s-tronic 7 biegów z plastikowa miską olejową w silniku 2.0 tdi ultra 190 km). Według moich ustaleń numer tego oleju to G055529A2 (dostępny za 115 zł/l na allegro). Znalazłem jedyny zamiennik tego oleju Febi 49700 (mam dostęp w cenie 76 zł/l). Czy orientujecie się czy przypadkiem w bańce Febiego nie jest wlany oryginalny olej, bo mam takie podejrzenia, a zawsze to jakaś oszczędność przy 6 litrach. Ogólnie dostępny jest jeszcze olej o numerze G052529A2, ale chyba jest przeznaczony do starszych s-tronikow z metalowa miską. I jeszcze jedna sprawa, a mianowicie…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez mobby1977,

Witam, Obecna zima spowodowala, ze przestal mi reagować wysuwany monitor od multimediów, zero obrazu. Nie chce krakac ale może to bezpiecznik? Mozecie cos podpowiedzieć co można z tym zrobić? Dzięki bardzo.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Lisek1980,

Hej. Ktoś może jak sprawdzić jaki jest u mnie kod silnika? Udało mi się ustalić, że mój silnik 2.0 TDI 177 km ma dwie wersje kodowe tj. CGLC i CMGB. Jak to sprawdzić, gdzie szukać. Dziękuje z góry za wszelkie info, Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kamilczak,

Witam jestem już bezradny proszę was o pomoc może ktoś już temat przerobił i mi pomoże. Moje audi szarpie w czasie jazdy na 7 biegu przy małym obciążeniu pod górkę na niskich obrotach po dodaniu gazu przestaje. Już są wtryski po sprawdzeniu wymienione czujniki układu spalin które robiły błędy. Dwumas wymieniony półosie wymienione zawieszenie skrzyni i silnika Ok sprzęgło hydrokinetyczne po diagnozie jak i cała skrzynia jest Ok olej w skrzyni wymieniany na czas. Koła wyważone(mam dwa komplety na obu to samo) zrobione dużo i dalej szarpie może ktoś miał taki temat co mam jeszcze zrobić. A i turbina po regeneracji i gruszka nowa założona

• 9 odpowiedzi
    • 13,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez pavelow,

Witam, Wczoraj próbowałem odpalić auto ale niestety wyskoczył komunikat mi odnośnie skrzyni biegów oraz przekładni. Auta już nie idzie uruchomić. Podpiąłem pod komputer i pojawiły mi się takie błędy: 01315 - Elektroniczny moduł sterujący skrzynią biegów, kody kontroli usterek, nieciągły 03192 - Lampa kierunkowskazu 2, tylna lewa, obwód nieprawidłowy, nie ciągły Posiadam Audi A6 C7, 2014 r, 2.0 TDI 190km, skrzynia s-tronic. Czy ktoś już spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy być może jest to usterka gniazda sterownika skrzynki biegów?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Piotr1990,

Witam. Mam A6 c7 allroad 3.0 tdi CLAB 204 km. Przebieg 270 tys. W październiku zrobiono mi podkładki pod wtryskami oryginalne Audi, z wymianą pokrywy (była pęknięta). Po jakimś czasie znów zaczęło lać spod wtrysków na obudowę. Wymieniono podkładki ponownie i znów to samo. Mechanik który się tym zajmował stwierdził że musi być jakiś głębszy problem, ja mówię wierzę chłop nigdy mnie nie zawiódł. Stwierdził, że zapyta kolegi który zajmuje się na codzień Audi. Pytanie brzmi czy może być problem z ciśnieniem oleju? Odma? Ktoś miał ten problem?

• 0 odpowiedzi
    • 436 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Jonasz,

Cześć Wszystkim. Mam problem z silnikiem w swoim Audi A6 C7. Jest to wersja 313KM biturbo z 8 biegową skrzynią, rok 2012. W momencie mocniejszego dodawania gazu, przy około 4 tyś. obrotów samochód zaczyna cały drżeć. Spada moc, dynamika i czasami ma ciężko wskoczyć na wyższy bieg. Wrażenia są takie jak bym jechał z niedokręconym kołem. W trybie "dynamic" przy nagłym zwiększeniu obrotów coś się blokuje, spada kompletnie moc i zaczyna migać kontrolka świec żarowych. Dodam, że poprzedni właściciel wyciął DPH'y , a po wpięciu do komputera błędy się nie pokazują i Poniżej są linki do filmików, które nagrałem z całą sytuacją. Jeżeli ktoś z Was spotkał się z podobn…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Witam serdecznie, proszę o pomoc, posiadam A6 C7 2015, prawa lampa przestała poziomować wszystkie pozostałe funkcje ok, brak błędów, czujnik na wahaczu sprawny, czy zostaje demontaż lampy i szukanie uszkodzenia mechanicznego. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

• 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez futrzak,

Kupiłem niedawno Audi A6 C7 i okazało się, że nie posiada bagnetu do sprawdzania oleju, tylko zaślepkę. Na allegro widziałem bagnety, lecz w opiniach wyczytałem, że nie pasuje do tego sinika. Czy ktoś może coś polecić, co zastosować?

• 2 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Tomasz Kwiatkowski,

Pytanie dotyczy możliwości ustawień ogrzewania/nadmuchu powietrza (regulacja temperatury za pomocą 2 pokręteł), tzn. jeżeli mam ustawiony nadmuch na nogi i/lub na kratki i w chwili włączenia nadmuchu na szybę to automatycznie ZAWSZE wyłączają się te pozostałe nadmuchy (jak wyżej, tj. np. nogi i/lub kratki). Reasumując nie ma możliwości jednoczesnego nadmuchu na szybę i nogi i/lub kratki. Czy i jak można to zmienić? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tomek K.

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Mariuszq190,

Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem audi a6 c7 avant. Zauważyłem problem z prawym lusterkiem które nie rozkłada się do końca,nie dzieje się to za każdym razem jednak powtarza się często. Czy ktoś może mi udzielić jakiś wskazówek. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez tomas198103,

Witam wszystkich mam pytanko Od paru dni nie działa mi Automatyczny Hamulec Ręczny i chciałem zapytać czy na komputerze powinno pokazać błąd jeżeli coś nie gram z nim

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Jaros66,

Witam. Kupiłem nowy akumulator Varta Silver AGM Dynamic A6 80 Ah 800 A. Obecny akumulator też jest Varta . W nowym akumulatorze zauważyłem że brak jest kodu BEM do przypisania VCDSem. Pytanie moje czy po zamontowaniu nowego akumulatora bez wpisania kodu będzie działać bez problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Hunter 72,

Witam mam problem z navigacja mam rmc eu p11474 i po wcisnieciu guzika nav wyskakuje komunikat nawigacja nie dostepna pomocy

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Waldi2106,

Mam problem z podłączeniem telefonu z wyswietlaczem w samochodzie,chcialem korzystac z nawigacji ,sciagnąem andrnoidauto ale telefon nie może polączyc z samochodem.I teraz pytanie czy jest cos z moim telefonem czy kablem czy jeszcze cos.Chce zaznaczyc ze w samochodzie nie mam gniazda USB tylko gniazdo 1cm na 4cm (miej więcej). Prosze o podpowiedz

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  23. Poszukuję instrukcje serwisową do Audi A6 C7 m.in. silnika, zawieszenia. Czy mógłby ktoś podesłać taki manual z momentami dokrecenia?

• 0 odpowiedzi
    • 904 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Michal19,

Witam 2 miesiące temu kupilem A6 avant 2.0 tdi ultra black Edition 2015r. Padła mi pompa Adblue ,a po jej wymianie po dwoch dniach zapaliła sie kontrolka układu kontroli emisji wydaje mi sie ze to EGR.czy ktos mial taki problem.Dzieki pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 6,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez skwiras,

witam mam problem z kontrolka na zegarach ZUZYTE OKLADZINY - wymienilem oba sensory niepomoglo -klocki jak nowe 5 m-c temu wymienione - na zwarcie w wtyczce laczacej sensor obie strony niepomoglo -vcds 17.1 z kablem niedaje rady niewiem moze niemam orginalnej wersji tak czy tak niemoge tego zmienic tym vag-iem Moze klos juz mial taki problem zgory dziekuje za jakikolwiek wskazowki i pomoc z tym problemem

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.