Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A6 C7:

• 0 odpowiedzi
    • 119,4 tys. wyświetleń
  2. Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A6_C7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• Thanks
    • 79 odpowiedzi
    • 202,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez ABA,

Witajcie, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem A6 C7 (2011-2012). Mam jednak sporo wątpliwości z tym związanych. Bardzo mi się podoba wersja 3.0 tdi z 245 KM i napędem quattro. Zastanawiają mnie jednak koszty eksploatacji, mianowicie: 1. Rozrząd- ponoć łańcuchowy rozrząd w tej wersji został poprawiony i jest bezawaryjny, ale czy na pewno? Rozumiem, że nie ma nic wiecznego, ale słyszałem, że w C6 łańcuchy potrafiły się bardzo szybko rozciągać, 2. Automatyczna skrzynia biegów- jak z żywotnością automatów dedykowanych tym silnikom? 3. Zawieszenie- jak wygląda sprawa z pneumatycznym zawieszeniem? Czy jest awaryjne i drogie w naprawie? 4. Jaki…

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Slawekm1978,

Witam.Mam problem z turbo .juz 3 razy wymieniana w aso i znowu awaria .Zapika sie geometria.Bledy za kazdym razem P029900 i P0AF00.Moze ktos juz miał doczynienia z takim przypadkiem.Dziekuje za wszelkie wskazówki.Ręce opadają .

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez waldek0404,

Szukam instrukcji obsługi w języku polskim do audi a 6 c 7 Pomoże ktoś ? Z góry dziękuję .

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez MARS_M,

Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Malpa998,

Jak w temacie.czy ktos moze mi powiedziec jak przeprowadzic adaptacje multitronica i sprzegla vcdsem krok po kroku?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Jakuba6c7,

Dzien dobry szukam aktualizacji map do wersji rmc

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Tomski292,

Witam panowie jakie wady mogą mnie spotkać przy zakupie audi A6 3.0 bi TDI 2013rok. Proszę doradzie na co szczególnie zwrócić uwagę. Dziękuję wszystkim z góry za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  10. Witam wszystkich, Tydzień temu kupiłem Audi A6 Avant Black Edition 2018 2.0tdi. Dziś zauważyłem, że obok tylniego prawego koła wisi cienka przezroczysta plastikowa/gumowa rurka .Tak myślę że to koze być rurka od odpływu wody ściekającej. Proszę bardzo o radę czy to może być rurka sciekowa czy też jakąś inną.Dodam jeszcze że rurka jest sucha i praktycznie czysta. Z góry Dziękuję

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez szczechu1991,

Po wymienie oleju po przejechaniu kilkunastu km zaczęło coś wyć, buczeć najgorzej na 4 biegu i dzieje się to gdy wciskam pedał gazu gdy puszczam jest cisza… dodam ze przed wymiana oleju nie było żadnego problemu. I jeszcze przy wymianie oleju mechanik wymieniał pompkę bo ciekło uszczelka. Mial ktos może podobny problem ? pzdr

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez radekpawlowskine,

Cześć, Znalazłem dosyć fajny samochód z fajnym wyposażeniem Audi A6 C7 - 2012 rok 177km Multitronic, Sedan disel. Zleciłem oględziny auta i wszystko wygląda w porządku lecz praca silnika jest odrobinę dziwna, stąd mój post. Może ktoś z was ma większą wiedzę i jest w stanie rozpoznać w czym jest problem. Auto było sprawdzone na autostradzie przy dużej prędkości i odziwo jest dynamiczne jezdzi świetnie. Załączam filmik z nagraniem pracy silnika. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. https://youtu.be/eyBMOcoEofE

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  13. Poszukuję instrukcje serwisową do Audi A6 C7 m.in. silnika, zawieszenia. Czy mógłby ktoś podesłać taki manual z momentami dokrecenia?

• 0 odpowiedzi
    • 929 wyświetleń
  14. Chciałbym doposażyć swoje A6 w ogrzewaną kierownicę z łopatkami zmiany biegów. Wiem ,że jest to możliwe i chętnie dowiem się więcej, od kogoś kto już to robił, bądz cokolwiek wie w tej kwestii? W związku z tym,że chciałbym by była to kierownica ogrzewana interesuje mnie również gdzie mieści się włącznik ogrzewania kierownicy w waszych A6 ( ulokowany na kierownicy czy gdzieś na desce) ? Pytam ponieważ widziałem kierownice ogrzewane z takim włącznikiem oraz bez...

• 1 odpowiedź
    • 4,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez julia 2828,

Witam brak u mnie podnoszenia i domykania szyb i szyberdachu z pilota nie mam tej fukncji w mmi ,szyby zakodowania klawiszami ,czy moze mi ktos pomóc w tm temaci audi a6 c7 z 2014 z usa, pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  16. Witam serdecznie, proszę o pomoc, posiadam A6 C7 2015, prawa lampa przestała poziomować wszystkie pozostałe funkcje ok, brak błędów, czujnik na wahaczu sprawny, czy zostaje demontaż lampy i szukanie uszkodzenia mechanicznego. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

• 5 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sagem1,

Witajcie. Czy macie możliwość sprawdzenia rodzaju skrzyni po numerze VIN? WAUZZZ4G8CN131822 przymierzam się do kupna ale jak to krąży opinia multitronic to lipa wiec wolałbym ja omijać.

18. Rozpoczęte przez azarro,

Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Marcindol,

Czy ktoś może podpowie jak odsłuchać muzykę z pendrajw lub telefonu, od niedawna mam a6 i nie mogę tego opanować.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez hod-mat,

Witam Mam taki problem gdyż zmieniłem skrzynie biegów w audi A6 C7 2.0 177km manual, wyskakuje mi awaria systemu start stop i jest błąd p181c00 czujnik rozpoznania neutralnego biegu. Zmieniłem następnie czujnik ten co był u mnie w skrzyni ale już bez zmian Może ktoś wie jak zaadaptować ten czujnik ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jakub.Muzyczuk,

Siemka, A6C7 2017. Klapa bagażnika z pilota się nie chce otworzyć kierunkowskazy migają jak przy normalnym otwarciu. Ręcznie przyciskiem na klapie, z przycisku wewnątrz auta bądź na ruch stopą otwiera się idealnie. Zamykanie również jak należy z przycisku na pilocie, wewnątrz auta, no i guzikiem na klapie. Ale skubane nie chce się otworzyć z pilota, komputer żadnych błędów nie pokazuje oraz w kodowaniach widać że aktywna funkcja otwierania z pilota, dezaktywacja i aktywacja nie pomogła.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez futrzak,

Kupiłem niedawno Audi A6 C7 i okazało się, że nie posiada bagnetu do sprawdzania oleju, tylko zaślepkę. Na allegro widziałem bagnety, lecz w opiniach wyczytałem, że nie pasuje do tego sinika. Czy ktoś może coś polecić, co zastosować?

• 2 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Novak,

Witam, niedawno zakupiłem A6 z 2016 roku i mam problem, gdyż po dokładnym umyciu okazało się, że na lakierze jest mnóstwo białych plam,szczególnie na poziomych elementach, tzn. masce, dachu, tylnej klapie i na gorze drzwi i błotników. Oddałem autko do polerki, robili z tydzień, i wyglądało nawet dobrze, ale po 3, może 4 myciach problem znów wyszedł. Na domiar złego widać już pełno rys po papierze. Poradźcie proszę co z tym zrobić .

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  24. Witam Czy w A6 C7 z 2012 jest blokada kierownicy ? i jak działa ? Od jakiegoś czasu na zimnym silniku jadąc na wprost powyżej 60km/h czuję opór, kierownica przeskakuje tylko w jednym miejscu, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane uszkodzonej blokady kierownicy. na kompie nie ma żadnych błędów pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez NaSzpan,

Witajcie. Panowie którzy siedzą w temacie. Poszukuje i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć blokad do silnika CRTE. Jest wiele blokad niestety do danego silnika raczej żadne nie pasuje. Stad pytanie ma ktoś może dostęp do takich blokad? Pytanie czy od innych 3- litrowych silników będą pasowały blokady do tego silnika. Mowa tu o A6 4G 218KM kod silnika: CRTE 2015rok. Dzięki :-)

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.