Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
101 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A6 C7:
-
- 0 odpowiedzi
- 122,1 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A6_C7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 79 odpowiedzi
- 204,1 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem A6 C7 (2011-2012). Mam jednak sporo wątpliwości z tym związanych. Bardzo mi się podoba wersja 3.0 tdi z 245 KM i napędem quattro. Zastanawiają mnie jednak koszty eksploatacji, mianowicie: 1. Rozrząd- ponoć łańcuchowy rozrząd w tej wersji został poprawiony i jest bezawaryjny, ale czy na pewno? Rozumiem, że nie ma nic wiecznego, ale słyszałem, że w C6 łańcuchy potrafiły się bardzo szybko rozciągać, 2. Automatyczna skrzynia biegów- jak z żywotnością automatów dedykowanych tym silnikom? 3. Zawieszenie- jak wygląda sprawa z pneumatycznym zawieszeniem? Czy jest awaryjne i drogie w naprawie? 4. Jaki…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z turbo .juz 3 razy wymieniana w aso i znowu awaria .Zapika sie geometria.Bledy za kazdym razem P029900 i P0AF00.Moze ktos juz miał doczynienia z takim przypadkiem.Dziekuje za wszelkie wskazówki.Ręce opadają .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Szukam instrukcji obsługi w języku polskim do audi a 6 c 7 Pomoże ktoś ? Z góry dziękuję .
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie.czy ktos moze mi powiedziec jak przeprowadzic adaptacje multitronica i sprzegla vcdsem krok po kroku?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzien dobry szukam aktualizacji map do wersji rmc
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie jakie wady mogą mnie spotkać przy zakupie audi A6 3.0 bi TDI 2013rok. Proszę doradzie na co szczególnie zwrócić uwagę. Dziękuję wszystkim z góry za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Tydzień temu kupiłem Audi A6 Avant Black Edition 2018 2.0tdi. Dziś zauważyłem, że obok tylniego prawego koła wisi cienka przezroczysta plastikowa/gumowa rurka .Tak myślę że to koze być rurka od odpływu wody ściekającej. Proszę bardzo o radę czy to może być rurka sciekowa czy też jakąś inną.Dodam jeszcze że rurka jest sucha i praktycznie czysta. Z góry Dziękuję
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Po wymienie oleju po przejechaniu kilkunastu km zaczęło coś wyć, buczeć najgorzej na 4 biegu i dzieje się to gdy wciskam pedał gazu gdy puszczam jest cisza… dodam ze przed wymiana oleju nie było żadnego problemu. I jeszcze przy wymianie oleju mechanik wymieniał pompkę bo ciekło uszczelka. Mial ktos może podobny problem ? pzdr
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Znalazłem dosyć fajny samochód z fajnym wyposażeniem Audi A6 C7 - 2012 rok 177km Multitronic, Sedan disel. Zleciłem oględziny auta i wszystko wygląda w porządku lecz praca silnika jest odrobinę dziwna, stąd mój post. Może ktoś z was ma większą wiedzę i jest w stanie rozpoznać w czym jest problem. Auto było sprawdzone na autostradzie przy dużej prędkości i odziwo jest dynamiczne jezdzi świetnie. Załączam filmik z nagraniem pracy silnika. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc. https://youtu.be/eyBMOcoEofE
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję instrukcje serwisową do Audi A6 C7 m.in. silnika, zawieszenia. Czy mógłby ktoś podesłać taki manual z momentami dokrecenia?
-
- 0 odpowiedzi
- 966 wyświetleń
-
-
Chciałbym doposażyć swoje A6 w ogrzewaną kierownicę z łopatkami zmiany biegów. Wiem ,że jest to możliwe i chętnie dowiem się więcej, od kogoś kto już to robił, bądz cokolwiek wie w tej kwestii? W związku z tym,że chciałbym by była to kierownica ogrzewana interesuje mnie również gdzie mieści się włącznik ogrzewania kierownicy w waszych A6 ( ulokowany na kierownicy czy gdzieś na desce) ? Pytam ponieważ widziałem kierownice ogrzewane z takim włącznikiem oraz bez...
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam brak u mnie podnoszenia i domykania szyb i szyberdachu z pilota nie mam tej fukncji w mmi ,szyby zakodowania klawiszami ,czy moze mi ktos pomóc w tm temaci audi a6 c7 z 2014 z usa, pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, proszę o pomoc, posiadam A6 C7 2015, prawa lampa przestała poziomować wszystkie pozostałe funkcje ok, brak błędów, czujnik na wahaczu sprawny, czy zostaje demontaż lampy i szukanie uszkodzenia mechanicznego. z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam
-
- 5 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Czy macie możliwość sprawdzenia rodzaju skrzyni po numerze VIN? WAUZZZ4G8CN131822 przymierzam się do kupna ale jak to krąży opinia multitronic to lipa wiec wolałbym ja omijać.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może podpowie jak odsłuchać muzykę z pendrajw lub telefonu, od niedawna mam a6 i nie mogę tego opanować.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem gdyż zmieniłem skrzynie biegów w audi A6 C7 2.0 177km manual, wyskakuje mi awaria systemu start stop i jest błąd p181c00 czujnik rozpoznania neutralnego biegu. Zmieniłem następnie czujnik ten co był u mnie w skrzyni ale już bez zmian Może ktoś wie jak zaadaptować ten czujnik ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Siemka, A6C7 2017. Klapa bagażnika z pilota się nie chce otworzyć kierunkowskazy migają jak przy normalnym otwarciu. Ręcznie przyciskiem na klapie, z przycisku wewnątrz auta bądź na ruch stopą otwiera się idealnie. Zamykanie również jak należy z przycisku na pilocie, wewnątrz auta, no i guzikiem na klapie. Ale skubane nie chce się otworzyć z pilota, komputer żadnych błędów nie pokazuje oraz w kodowaniach widać że aktywna funkcja otwierania z pilota, dezaktywacja i aktywacja nie pomogła.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Kupiłem niedawno Audi A6 C7 i okazało się, że nie posiada bagnetu do sprawdzania oleju, tylko zaślepkę. Na allegro widziałem bagnety, lecz w opiniach wyczytałem, że nie pasuje do tego sinika. Czy ktoś może coś polecić, co zastosować?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. O co chodzi? Filtr DPF często wypala się tzn. co 50-90km a ostatnio po 40km włączyło się wypalanie. Ale parametry z VCDS niekonicznie potwierdzają zapchany DPF tzn. : ciśnienie różnicowe na filtrze: -na zapłonie 1hPa, -na biegu jałowym bez gazu 7hPa, -a na luzie przy obrotach 2500 23hPa. Te parametry wskazują jakby filtr był prawie czysty, ale ilość popiołu to 69,3g a objętość popiołu wskazuje 0,17l. Auto mam od 3000km i aktualny przebieg 243tyś km. Czy to możliwe, że poprzedni właściciel "wyprał" filtr, ale nie wprowadził tego do komputera?
-
- 0 odpowiedzi
- 173 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, niedawno zakupiłem A6 z 2016 roku i mam problem, gdyż po dokładnym umyciu okazało się, że na lakierze jest mnóstwo białych plam,szczególnie na poziomych elementach, tzn. masce, dachu, tylnej klapie i na gorze drzwi i błotników. Oddałem autko do polerki, robili z tydzień, i wyglądało nawet dobrze, ale po 3, może 4 myciach problem znów wyszedł. Na domiar złego widać już pełno rys po papierze. Poradźcie proszę co z tym zrobić .
-
- 1 odpowiedź
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy w A6 C7 z 2012 jest blokada kierownicy ? i jak działa ? Od jakiegoś czasu na zimnym silniku jadąc na wprost powyżej 60km/h czuję opór, kierownica przeskakuje tylko w jednym miejscu, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane uszkodzonej blokady kierownicy. na kompie nie ma żadnych błędów pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-