Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
99 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie mam nadzieję że ktoś z kolegów doradzi i pomoże.Miałem wymienioną przednią lampę w audi a6 c7 bo oryginalna została uszkodzona I zauważyłem że w nowej a jest to HELLA świeci delikatnie mocniejszym światłem niż stara która ma lekki odcień cieplejszego natomiast ta nowa białe światło.Czy jest to spowodowane że stara lampa ma już swoje lata i diody zmieniają moc świecenia i delikatnie odcień?Do pytania wstawiam zdjęcie etykiet nowej i starej lampy.Dodam że jest ta różnica delikatnie zauważalna.Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , kto mi wskazać może miejsce w audi a6 c7 2011 gdzie znajdują się cylinderki klimatyzacji.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem A6 C7 (2011-2012). Mam jednak sporo wątpliwości z tym związanych. Bardzo mi się podoba wersja 3.0 tdi z 245 KM i napędem quattro. Zastanawiają mnie jednak koszty eksploatacji, mianowicie: 1. Rozrząd- ponoć łańcuchowy rozrząd w tej wersji został poprawiony i jest bezawaryjny, ale czy na pewno? Rozumiem, że nie ma nic wiecznego, ale słyszałem, że w C6 łańcuchy potrafiły się bardzo szybko rozciągać, 2. Automatyczna skrzynia biegów- jak z żywotnością automatów dedykowanych tym silnikom? 3. Zawieszenie- jak wygląda sprawa z pneumatycznym zawieszeniem? Czy jest awaryjne i drogie w naprawie? 4. Jaki…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Obecna zima spowodowala, ze przestal mi reagować wysuwany monitor od multimediów, zero obrazu. Nie chce krakac ale może to bezpiecznik? Mozecie cos podpowiedzieć co można z tym zrobić? Dzięki bardzo.
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Posiadam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014. Zauważyłem że pod plastikową pokrywą silnika prawdopodobnie mam mały wyciek. Chciałbym się bliżej przyjrzeć temu problemowi, lecz nie wiem jak zdjąć tą pokrywę. Wiem gdzie mniej więcej są mocowania, boję się że mogę coś połamać. Czy pokrywa jest mocowana na zaczepy czy przykręcana, lub jakiś inny sposób? Za pomoc bardzo dziękuję.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie auto od kilku dni męczy mnie. Problem w tym ze tydzień temu na postoju obr. poszły do 1 tyś czekałem jakieś 15 - 20 min i nic się nie zmieniło więc wylaczylem po zaczęły wentylatory chodzić. Domyślam się że to bylo wypalanie dpf. Ale od tego momentu zaczęły się kłopoty. Spalanie na poziomie 12L i trasa 7 -8 L. Na drugi dzień się uspokoiło trasa 6 L. No i na kolejny dzień powrót, więc czekałem ok.30 min na postoju, trochę dodałem obr. 1700. Po czym obroty niby zeszły do 800. Więc auto wyłączyłem. No i kolejny dzień miasto i spalanie ok. 10 L ? Jakieś pomysły? Auto mam od miesiąca.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z navigacja mam rmc eu p11474 i po wcisnieciu guzika nav wyskakuje komunikat nawigacja nie dostepna pomocy
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Czołem! Po prawie 6 latach jazdy (przebieg: 101 tys.) w moim a6 C7 (rocznik 2017, listopad, 2.0 TFSI 252 KM, skrzynia S-Tronic, quattro, polski salon) zapalił się check-engine. Auto zachowuje się normalnie, nie widzę różnicy podczas jazdy, nie mniej zestaw błędów jest, a check po skasowaniu zapala się znów po około 25 km jazdy. Oto błędy: 1. P006800: Korelacja MAP/MAF <-> położenie przepustnicy. 2. P227900: Nieszczeln. ukł. pow. dolot. Wklejam dane z VCDS-a: Wtorek,24,PaYdziernik,2023,20:04:34:00009 Wersja VCDS: AKP 20.4.2 uruchomiony na Windows 7 x64 http://www.vcds.pl Adres 01: Silnik Plik etykiet: 06L-907-115-V1.clb Oznaczenie e…
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam-mam system keyless ale pomimo instrukcji obslugi nie umiem go aktywowac,a mianowicie opisane jest ze przeklania ma byc w pozycji P-o jaka przekladnie chodzi?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Szukam instrukcji obsługi w języku polskim do audi a 6 c 7 Pomoże ktoś ? Z góry dziękuję .
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam pytanko Od paru dni nie działa mi Automatyczny Hamulec Ręczny i chciałem zapytać czy na komputerze powinno pokazać błąd jeżeli coś nie gram z nim
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc w wyborze wersji silnikowej. Zamierzam zmienić auto i ostatecznie wybór padł na A6 C7 tylko wielu rzeczy się naczytałem i mam mieszane uczucia. Ze silniki maja problemy z blokami, ze skrzynie automatyczne często padają, ze zawieszenie jest do niczego i wiele wiele innych. Takze proszę o pomoc w podjęciu decyzji co kupić. moj wstępny wybór padł na 3.0 tfsi 310KM w automacie z napędem quattro. Słyszałem ze najlepsza wersja jest 2.0 254KM mozecie coś doradzić podpowiedzieć ? Czy naprawdę jest aż tak zle z benzyniaki ? Dodam że w grę wchodzi tylko auto benzynowe i musi mieć więcej mocy, nie chce wersji podstawowych. D…
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Tydzień temu kupiłem Audi A6 Avant Black Edition 2018 2.0tdi. Dziś zauważyłem, że obok tylniego prawego koła wisi cienka przezroczysta plastikowa/gumowa rurka .Tak myślę że to koze być rurka od odpływu wody ściekającej. Proszę bardzo o radę czy to może być rurka sciekowa czy też jakąś inną.Dodam jeszcze że rurka jest sucha i praktycznie czysta. Z góry Dziękuję
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Pytanie dotyczy możliwości ustawień ogrzewania/nadmuchu powietrza (regulacja temperatury za pomocą 2 pokręteł), tzn. jeżeli mam ustawiony nadmuch na nogi i/lub na kratki i w chwili włączenia nadmuchu na szybę to automatycznie ZAWSZE wyłączają się te pozostałe nadmuchy (jak wyżej, tj. np. nogi i/lub kratki). Reasumując nie ma możliwości jednoczesnego nadmuchu na szybę i nogi i/lub kratki. Czy i jak można to zmienić? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Tomek K.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie.czy ktos moze mi powiedziec jak przeprowadzic adaptacje multitronica i sprzegla vcdsem krok po kroku?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, 2 miesiące temu wracając z gór pojawiło się wiele błędów naraz w stylu awaria hamulca, TMPS i wiele innych. Na drugi dzień auta zapaliło i jeździło normalnie. Pojechałem do mechanika - skasował błędy i nic się nie pojawiło przez tydzień. Po tygodniu zaczęło się częściej pojawiać ale u mechanika zawsze ustępowały usterki. 2 tygodnie temu auto stanęło całkiem, nie potrafili znaleźć przyczyny, próbowali nawet wymienić sterownik silnika. Na forach znalazłem podpowiedź aby sprawdzić wtyczkę sterownika do skrzyni. Trafiona diagnoza - wtyczka rozsypała się po wyciągnięciu. Na forach znalazłem również kto regeneruje taki…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, komputer pokazuje zbyt duzy poziom oleju,ponad max. auto 2016 przebieg 23500 przeglad olejowy 5 dni temu i od razu po nim przelot autostradowy Warszawa-Lodz Jaka moze byc przyczyna. DPF? Czy moze serwis wlal za duzo oleju? Dzieki za info i pomoc. Grzesiek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, zauważyłem, że silnik chodzi mi głośno na zimnym silniku, co przyznam szczerze mnie bardzo irytuje. Problem znika po przejechaniu kilku kilometrów. Co jest tego powodem?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam w swoim Audi A6 takie przyłącze, czy ktoś może wie do czego służy domyślam się że może chodzić o montaż tabletu czy innego ekranu?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem gdyż zmieniłem skrzynie biegów w audi A6 C7 2.0 177km manual, wyskakuje mi awaria systemu start stop i jest błąd p181c00 czujnik rozpoznania neutralnego biegu. Zmieniłem następnie czujnik ten co był u mnie w skrzyni ale już bez zmian Może ktoś wie jak zaadaptować ten czujnik ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy w A6 C7 z 2012 jest blokada kierownicy ? i jak działa ? Od jakiegoś czasu na zimnym silniku jadąc na wprost powyżej 60km/h czuję opór, kierownica przeskakuje tylko w jednym miejscu, zastanawiam się czy nie jest to spowodowane uszkodzonej blokady kierownicy. na kompie nie ma żadnych błędów pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Stałem się posiadaczem Audi a6 c7 z roku 2012 177km skrzynia manualna. Moje pytanie jest następujące: Chciałem wymienić oleje skrzyni biegów manualna oraz silnika chciałem prosić o dokładne dane jaki olej jakiej firmy oraz jaka ilość jest potrzebna do wymiany? Chciałem wymienić również tarcze oraz klocki hamulcowe prosił bym również o firmę jaką wybrać? ostatnią rzeczą o jaką chciałem zapytać to opony... jakie wybrać? jakie poleca Audi? Serdecznie pozdrawiam Tobiasz
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z podłączeniem telefonu z wyswietlaczem w samochodzie,chcialem korzystac z nawigacji ,sciagnąem andrnoidauto ale telefon nie może polączyc z samochodem.I teraz pytanie czy jest cos z moim telefonem czy kablem czy jeszcze cos.Chce zaznaczyc ze w samochodzie nie mam gniazda USB tylko gniazdo 1cm na 4cm (miej więcej). Prosze o podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-