Audi A6 C7 (2011-2018)
Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
97 tematów w tym forum
-
Witam posiadam audi a6 c7 2.0 tdi 177ps.problem polega na ruszaniu autem kiedy silnik jest rozgrzany tzn szarpie na kolejnych biegach jest ok rowniez po zatrzymaniu auta z zewnatrz z przodu widac troche dymu i czuc spalonym olejem.czy jedno z drugim moze miec cos wspolnego.auto pracuje rowno nie slychac nic niepokojacego. Manualna skrzynia dziekuje za rady
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie.czy ktos moze mi powiedziec jak przeprowadzic adaptacje multitronica i sprzegla vcdsem krok po kroku?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam w swoim Audi A6 takie przyłącze, czy ktoś może wie do czego służy domyślam się że może chodzić o montaż tabletu czy innego ekranu?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Po pierwsze potrzebuje zakupić radary i zaślepki do A6 c7 allroad 2012 rok... Niestety zostały skradzione. Pytanie czy znacie jakiś skuteczny sposób na zabezpieczenie tego przed następna kradzieżą? Lub chociaż odstraszenie złodzieji
-
- 0 odpowiedzi
- 975 wyświetleń
-
-
jest kilka opcji jazdy na automacie po mieście po autostradzie itd może ktoś napisze jak najlepiej i wykorzystać te opcje w życiu codziennym,ja używam automat na co dzień,a przecież te inne funkcje są i pewnie mają jakieś inne zastosowania ,z góry dzięki za info
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy jest ktoś kto może sprawdzić mi autko po numerze VIN? WAUZZZ4G5DN002504 Audi A6 C7 allroad
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od miesiaca jezdze a6 c7 2.0 190 km stronic. Przebieg 215 tys. Mam problem z praca skrzyni na zimnym silniku. Np. Rano odpalam samochod. Wrzucam R a pozniej D skrzynia robi jedno szarpniecie (podczas ruszania) - uczucie zlego wysprzeglenia. Po przejechaniu 10m wszystko chodzi idealnie. Biegi zmienia super (po dojechaniu do skrzyzowania i ruszaniu nie szarpie) Sytuacja powtarza sie tylko jak samoxhod dlugo stoji. Udaje mi sie uniknac szarpniecia gdy nie do konca puszcze hamulec podczas ruszenia. Sytuacja rowniez sie powtarza jak startujee od razu D. Mamy teraz przymrozki. Ok 0 stopni. Czy to objawy gestosci oleju? Zlej adaptacji a moze oznaka czegos pow…
-
- 4 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Zwracam się z takim zapytaniem jak w tytule, czyli wymianą / przerobieniem reflektorów w aucie A6 C7 allroad z 2013 roku bi-xnenon na full led (nie matrix). Czy jest to wykonalne, opłacalne, czy może jest jakaś lepsza opcja (jakieś zamienniki)? Czy ktoś się tym interesował lub może ma taką "operację" za sobą?
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczem audi A6 C7 od tygodnia i chcialem poprosic o rade w sprawie systemu start-stop. Po wlaczeniu silnika pojawia sie komunukat ze system start-stop chwilowo jest niedostepny i nie znika nawet po przejechaniu 200 kilometrow, a takze po wylaczeniu z przycisku i ponownym wlaczeniu. Jezeli po pojawieniu sie tego komunikatu wylacze silnik i od razu go wlacze ponownie system uruchamia sie poprawnie i dziala w praktyce rowniez, zadnych bledow nie ma . Czy normalne jest takie "podwojne zapalanie" zeby system zadzialal? czy jest to awaria?
-
- 4 odpowiedzi
- 18,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam maly problem mianowicie nie dziala mi klapa bagaznika ani z pilota ani z przelacznika ani z microswicza w klapie.zostala sprawdzona cala wiazka od zamka po modul body computet.zostal sprawdzony body computer modle na stole u elektronika wszystko dziala jak powinno.stwierdzil ze to wina oprogramowania.dodam jeszicze ze kolega sprawdzal mi vcdesem i jest mozliwosc wysterowania klapy z kompa i sie otwiera bez problemu. A normalnie jak by byla martwa. Moze ktos mial taki problem i wie jak to rozwiazac.elektronik powiedzial ze blad tkwi w oprogramowaniu ale nie wiem czy to prawda.Moze macie kogos kto by to naprawil nie za miliony monet
-
- 0 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Możecie tutaj zamieszczać znalezione przez siebie testy Audi A6 C7. Na pierwszy ogień wrzucam te znalezione przeze mnie: Test Audi A6 C7 zrobiony przez autospies.com Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 13,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam w mojej audicy A6 C7 2,0 TDI z 2011 roku reflektory halogenowe, w porównaniu z biksenonem w nocy mało widzę. Bi xenony mam w audi Q3 i Volvo XC60 różnica jest kolosalna. Wyczytałem, iż wymiana na biksenon/xenon musi być z poziomowaniem lamp plus spryskiwacze ze względuna fakt, iż wiązka światła ulega rozproszeniu na brudnym szkle reflektora i może oślepiać jadących z przeciwka - razem układ homologowany. Taki układ wymagany dla nowoprodukowanych samochodów. W normalnych halogenowych lampach nie ma spryskiwaczy (w moich również brak takiego układu) reflektorów. Ci którzy oferują wymianę (koszt ok 3kPLN) też spryskiwaczy nie montują. Czytałem, iż taki montaż, bez …
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mam problem z moją audi A6 C7 2.0 TFSi 252 km, przebieg 136 tys. km, kod silnika CYPA Od wielu miesięcy borykam się z problemem przy odpalaniu auta na ciepłym silniku. Mianowicie, gdy odpalam auto nie może wejść na prawidłowe obroty na biegu jałowym. Przy uruchomieniu obrotomierz wskazuje 300 obr./min i powoli podbija do wyrównania mniej więcej do 800-900. Niekiedy jednak bez delikatnego dodania gazu auto samoistnie gaśnie. Czasami problem pojawia się również przy dojeżdżaniu do skrzyżowań do momentu zatrzymania się, wtedy obroty spadają praktycznie do 0. W trakcie jazdy żadnego szarpania/falowania. W ostatnim czasie wysokie spalani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów. Jestem posiadaczem Audi A-6 C7, silnik benzynowy 2.0 TFSI, 211 KM, 155 KW z roku 2013, przebieg 178.000, co może być przyczyną dużego spalania w cyklu miejskim, komputer pokazuje 20-22 /100, na ciepłym silniku, natomiast w trasie jadąc 100-110 km/h około 9 litrów, czy też tak macie?. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Czołem! Po prawie 6 latach jazdy (przebieg: 101 tys.) w moim a6 C7 (rocznik 2017, listopad, 2.0 TFSI 252 KM, skrzynia S-Tronic, quattro, polski salon) zapalił się check-engine. Auto zachowuje się normalnie, nie widzę różnicy podczas jazdy, nie mniej zestaw błędów jest, a check po skasowaniu zapala się znów po około 25 km jazdy. Oto błędy: 1. P006800: Korelacja MAP/MAF <-> położenie przepustnicy. 2. P227900: Nieszczeln. ukł. pow. dolot. Wklejam dane z VCDS-a: Wtorek,24,PaYdziernik,2023,20:04:34:00009 Wersja VCDS: AKP 20.4.2 uruchomiony na Windows 7 x64 http://www.vcds.pl Adres 01: Silnik Plik etykiet: 06L-907-115-V1.clb Oznaczenie e…
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Stałem się posiadaczem Audi a6 c7 z roku 2012 177km skrzynia manualna. Moje pytanie jest następujące: Chciałem wymienić oleje skrzyni biegów manualna oraz silnika chciałem prosić o dokładne dane jaki olej jakiej firmy oraz jaka ilość jest potrzebna do wymiany? Chciałem wymienić również tarcze oraz klocki hamulcowe prosił bym również o firmę jaką wybrać? ostatnią rzeczą o jaką chciałem zapytać to opony... jakie wybrać? jakie poleca Audi? Serdecznie pozdrawiam Tobiasz
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witajcie, Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem A6 C7 (2011-2012). Mam jednak sporo wątpliwości z tym związanych. Bardzo mi się podoba wersja 3.0 tdi z 245 KM i napędem quattro. Zastanawiają mnie jednak koszty eksploatacji, mianowicie: 1. Rozrząd- ponoć łańcuchowy rozrząd w tej wersji został poprawiony i jest bezawaryjny, ale czy na pewno? Rozumiem, że nie ma nic wiecznego, ale słyszałem, że w C6 łańcuchy potrafiły się bardzo szybko rozciągać, 2. Automatyczna skrzynia biegów- jak z żywotnością automatów dedykowanych tym silnikom? 3. Zawieszenie- jak wygląda sprawa z pneumatycznym zawieszeniem? Czy jest awaryjne i drogie w naprawie? 4. Jaki…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej! Noszę się z zamiarem kupna C7 z silnikiem 2.0 o mocy 252km stąd pytanie na temat awaryjności tego silnika. Jakiś czas temu natknąłem się na artykuł mówiący, że niby jednostki po 2012 są pozbawione wszelkich wad i godne polecenia. Czy jesteście w stanie to potwierdzić? Na co jeszcze trzeba zwrócić uwagę? Jakie inne elementy mogą sprawiać problem? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi a. a6 z 2016 roku po polsku lub niemiecku. czy ktoś mógłby mi ją zeskanować? najważniejsze to obsługa pojazdu przez ekran mmi. Mam instrukcję w j. włoskim.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy moglbym poprosic o ocenę logów dynamicznych i wskazanie czy warto zrobić jeszcze inne logi? Auto jak w temacie CVUB, A6 C7 3.0 TDI V6 2018 326 KM. Niedawno byly wymieniane 3 wtryski na gwarancji (objaw to drżenie i telepanie autem przy dodawaniu gazu, głównie na "obciążonym" silniku (np.na 7 biegu lekkie wciśnięcie gazu przy obr.ok.1400). Auto było też zamulone i pojawiała się "twarda", glosna praca silnika zwłaszcza na nierozgrzanym silniku na 1-ce przy przyspieszaniu. Ale także na rozgrzanym silniku przy jezdzie w korkach ta glosna praca występowała oraz gdy na chwilę zgasiłem i uruchomiłem auto ten objaw tez od razu sie pojawiał nawet na rozgrzanym silni…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Kupiłem piankę do czyszczenia klimatyzacji. Wykonałem wtrysk w każdy nawiew wykonałem procedurę i po odpaleniu auta przestało działać radio oraz wyświetlacz radia. Nie działają żadne systemy sterujące. Może pytanie gdzie szukać co wytrzeć gdzie zajęć. Trwa to już 3 dni i jedynie zaczęło wysuwać i chować ekran
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, niedawno zregenerowałem turbinę, wymieniłem także odmę, ale mam jeszcze jedną (a może kilka?) nierozwiązaną zagadkę. Może ktoś pomoże? Objawy: 1. Auto wydaje dziwny dźwięk, jakby świst podczas przyspieszania, który słychać także jak odpuszczę gaz. Jakby świst powietrza. 2. Co jakiś czas na szafie wyświetla mi się komunikat, coś w stylu: Wzmacniasz siły hamowania - funkcja ograniczona. Można jechać dalej. 3. Gdy auto stoi na zapalonym silniku, wrzucone P, gdy wcisnę gaz to jest taki objaw jakby auto chciało ruszyć do przodu i kilka (może kilkanaście) cm nawet rusza! Na szczęście nie dalej, ale ten mały ruch do przodu jest podejrzany. Na N tego nie ro…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem gdyż zmieniłem skrzynie biegów w audi A6 C7 2.0 177km manual, wyskakuje mi awaria systemu start stop i jest błąd p181c00 czujnik rozpoznania neutralnego biegu. Zmieniłem następnie czujnik ten co był u mnie w skrzyni ale już bez zmian Może ktoś wie jak zaadaptować ten czujnik ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, postanowiłem opisać swój problem na forum, ponieważ problem jest dość nietypowy i póki co nie znalazłem rozwiązania. W zeszłym tygodniu (poniedziałek) o 8 rano (po około 16h postoju odpaliłem auto) z początku wszystko było okej, ale po przełączeniu na D bądź R z komory silnika zaczęły wydobywać się dźwięki tak jakby metalicznego tarcia (nagrałem film, jest w załączniku). Dodatkowo co jakieś 5-10s. silnik cały szarpie, tak że buja całym nadwoziem. Powtórzyłem procedure 2-3 razy i za każdym razem po przełączeniu na D i R sytuacja się powtarzała. Auto było w tym czasie u dwóch mechaników, ale niestety wtedy problem ustąpił. Testowali auto przez 4 dni, a obja…
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-