Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A3 8V:

• 1 odpowiedź
    • 56,6 tys. wyświetleń
  2. Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8V, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja obsługi Audi A3 8V.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 16 odpowiedzi
    • 32,5 tys. wyświetleń
  3. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A3 8V (także dla modeli Sportback i Limousine) oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 1 odpowiedź
    • 52,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Markon,

Witam po wymianie oleju,zostało info o przeglądzie,które nie wiem jak wykasować.

• 1 odpowiedź
    • 6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Jendrek,

Witam, orientuje się ktoś może od czego jest ten kabel? Już tak kupiłem i nie mogę dojść skąd? Czy jest to dołożony jakiś dodatkowy? Czy było tak fabrycznie? Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  6. Witam wszystkich, od dłuższego czasu męczę sie z błędem podanym w opisie zacznę przygodę od początku. Auto zmodyfikowane audi s3 8v DNU pełny stage 2 (mapa silnika, zmodyfikowany dolot, dp 3 cale bez kata, srodkowy przelotowy, koncowy audi rs3) przy 100tys km korba wyszła bokiem. Kupiony fabrycznie nowy silnik DNU wraz z pełnym osprzętem w celu dostania gwarancji na silnik konieczna była seryjna mapa silnika, tak też zrobiłem została wgrana wraz z decat. Przez pierwsze 5 tys km jeżdżone max do 3,5tys obrotów więc problemu nie było. 5tys km minęło zacząłem ostrzej jeździć na 60/70% gazu na autostradzie podczas redukcji z 7 na 5 auto ciągnie ładnie i przy 5-6tys …

• 0 odpowiedzi
    • 794 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez jarovega,

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu moje auto nie podaje dźwięku na głośniki. Odpalam samochód wszystko gra, gaszę na CPN tankuję uruchamiam auto Mimi się wysuwa wszystko jest niby OK ale dźwięku nie ma. Wracam do domu po dwóch dniach odpalam dźwięku nie ma po kilku chwilach zaczyna grać później przez tydzień nie gra a za chwilę gra. MIMI wysuwa się wyświetlacz działa prawidłowo tylko ten dźwięk. Proszę o pomoc i prośba o info jak wyjąć panel z wyświetlaczem żeby sprawdzić kable.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez dawid7262,

Cześć wszystkim! Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej A3 (2018 rok, 1.5 TFSI 150 KM, sedan) i chciałbym podpytać o koszty, bo mechanik rzucił mi taki kosztorys: • Części: od 800 zł do 1600 zł (zależnie od tego, jaki komplet podejdzie pod mój silnik). • Robocizna: od 1000 zł do 1600 zł za samą wymianę. Co sądzicie o tych cenach? Nie ukrywam, że rozstrzał jest spory i zastanawiam się, czy to rynkowe stawki za ten silnik, czy szukać kogoś innego? Ktoś z Was robił ostatnio rozrząd w 1.5 TFSI i może się podzielić, ile płacił za całość? Z góry dzięki za pomoc!

9. Rozpoczęte przez majkelo23,

Audi A3 sedan 2017 r 150km, wersja z Virtual Cockpit. Z dnia na dzień przestały działać czujniki parkowania w zamian tego pojawia się komunikat tak jak na zdjęciu poniżej( żóły kolor + pomarańczowy wykrzyknik u góry) Komunikat się pojawia przy próbie parkowania a czasami w trakcie jazdy jak przyhamuję. Nie było żadnej stłuczki, obicia czy czegoś podobnego. Trudno mi zidentyfikować problem gdyż takiej lampki w kolorze żółtym nie ma nawet w instrukcji. Czy to zwykły błąd do wykasowania ? a może bezpiecznik? Jeśli ktoś pomoże będę bardzo wdzięczny.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Jak włączyć Doświetlanie zakrętów w a3 8v 2016r

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Hadzin,

Witam. Gdzie znajduje się czujnik temperatury płynu chłodzącego w silniku 2.0 tdi 150km?? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Audi a3 8v 2.0 tfsi 2019 Witam, od kilku tygodni wyskakuje mi kontrolka check engine błąd p0089 regulator ciśnienia paliwa. Kontrolka co jakiś czas po odpaleniu nie zaświeca sie i jakimś czasie podczas normalnej jazdy się zapala i po nownie po jedny/dwóch dniach się zapala. Nie czuć żadnych spadków mocy ani nie równej pracy silnik ktoś może spotkał się z czymś podobnym? Dołączam zdjęcia zamrożonych ramek z OBDII jeśli ktos byłby w stanie z nich coś wywnioskować byłbym bardzo wdzięczny.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez desom,

Cześć Zaraz po zakupie gościu wjechał we mnie i w serwisie powymieniali mi drzwi. Niestety zapomnieli nakleić naklejkę z ciśnieniem opon i teraz nikt nie potrafi dobrać odpowiedniego. Jeździ ktoś może S3 8V 2.0 310KM (późny 2017) i mógłby zrobić zdjęcie takiej naklejki?

• 0 odpowiedzi
    • 911 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kicu1988,

Witam serdecznie wszystkich audi maniaków kopiłem na święta sobie audi a3 wszystko było dobrze aż tu nagle pyk asist side przestał działać. Auto jest na gwarancji ale niestety gwarancja tego nie obejmuje i chciał bym spróbować sam to zrobić w ostateczności już pójdzie do serwisu choć nie powiem ze chciał bym tego uniknąć. Została przeskanowan i wyszło parę błędów ale od ostatniego czasu technologia za bardzo poszła do przodu i potrzebuje pomocy przy określeniu błędów. Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez ryku,

witam poszukuje listwy ozdobnej progu tej przyklejanej na próg widocznej po otwarciu drzwi (lewy przód) do wersji e-tron

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Bobomarek,

Audi A3 8V 2.0 tdi 150KM 10.2016r Wiadomo, że kiedy przerywamy proces wypalania filtra DPF wyłączając silnik, to po chwili wiatrak w komorze silnika zaczyna pracować aby schłodzić komorę silnika aby rozgrzany DPF nie narobił szkody. Mam taką sytuację, że wiatrak chodzi a temp. 90 st, obroty jałowe to 820 obr/min , nawet po wyłączeniu silnika. Kiedyś wiatrak chodził ponad dwie godziny rozładowując do zera akumulator. Czasem obroty są 1200 po jednogodzinnym postoju, mimo że temp. jest ok 70 st. i trwają ok 10 minut w czasie jazdy. Czy ktoś mając podobne objawy czy to podczas jazdy, czy to podczas postoju doszedł do powodu takiego zachowania ? Czy t…

• 0 odpowiedzi
    • 526 wyświetleń
  17. Cześć, tydzień temu przypłynęło z USA moje A3, w aukcji nie odpalało, także kupowałem w pełni świadom. Ku mojemu zaskoczeniu pod osłoną silnika wyjęte były świece. Przed odpaleniem sprawdzone wnętrze silnika kamerą, sporo starej czarnej wody i rozwodnione paliwo. Po tym co dało się oczyścić i włożeniu świec silnik zagadał pochodziło pół godziny i zgasło. Chodził podobno nierówno, klekotał. Zawiozłem dziś rano do warsztatu dyche świeżego paliwa i mają dalej próbować, w wężykach pewnie naciągnięte jeszcze stare paliwo z wodą. W komputerze wyrzuca błąd, brak połączenia wałka z wałkiem rozrządu. Straszą mnie, żeby szykować się na nowy silnik, choć wciąż jestem dobrej myśli i …

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kristofero21,

Witam czy zna ktos magika od mmi probowalem aktualizowac i cos poszlo nie tak wlacza sie tylko logo mmi i calyczas restartuje. Moje mmi to:8V0 035 874 B 0420 040 Panasonic Dieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez matipapla,

Witam, Pacjent to A3 8v 1.4 TFSI 125km. Od kilku tygodni zauważyłem, że tylko przy wyższych prędkościach (autostradowych) wyskakuje błąd "Uwaga! Brak wspomagania siły hamowania" (jak na załączonym obrazku) . Po czym samochód jakby częściowo tracił moc, a także przestaje działać klima. Po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie świeci się ABS i "ręczny", jednakże po przejechaniu 5 metrów błąd i ikony znikają i jest wszystko ok. Czy ktoś miał podobny problem? Mechanicy nie wiedzą z czego wynika kłopot. Dziękuję za pomoc.

• 4 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam wszystkich mam taki problem z wyświetlaczem radio. Po wymianie wyświetlacza ekran podzielił się na 4 częsci a dwie są białe,nie wiem w czym problem

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Kapinolek,

Witam mam problem z TPMS chodzi w sumie o to ze bardzo często wskakuje błąd ciśnienia powietrza w kołach ze system jest uszkodzony ale podpinając się do komputera wyskakuje tak ze błąd czujników poduszek i kilka innych czy jest ktoś w stanie mi pomoc z tym ?

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Witam , co może wydawać taki dźwięk przy odpalaniu 2.0 tfsi tylko na zimnym silniku. IMG_6176.mov

• 0 odpowiedzi
    • 810 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez piipin,

hej, Stoję przed skomplikowanym wyborem do kupienia. Docelowo model był wybrany od dawna, to A3 w sedanie 2.0 quattro 2016/2017. No ale na horyzoncie pojawiają się S3. No i jest jednak zagwozdka. Czy zostać przy A3 ale młodszym czy może S3 które w tym budżecie jest z 2015. A3 byłaby juz po lifcie. Mam świadomość ile S3 może spalić i jest OK. Kwestia zasadnicza jest taka, że przy określonym budżecie +/- 90k mogę mieć albo jedno albo drugie. Na plus A3 to młodszy, po lifcie, virtual kokpit. Na plus S3 to ... S3 Eskę wczoraj oglądałem taką: https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-sedan-b-o-stronic-sepang-blue-ID6DXhEp.html Palnięta w tył, z Kanady. Serce …

• Like
      • Haha
    • 3 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kamil97,

Witam, mam pytanie gdyż zastanawiam się nad wymiana auta na markę konkurencyjną bo nie jestem przekonany co do silnika, mam pytanie czy może ktoś z was ma taki silnik i może się pochwalić czy coś się z nim dzieje byłbym bardzo wdzięczny. Póki co jest okej z moim audi ale bierze coraz bardziej olej a auto ma przejechane ponad 30 tys ...

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Em Ti,

Witam. Od miesiąca jestem posiadaczką A3 z rocznika 2015. Zastanawia mnie fakt że panel klimatyzacji u mnie wygląda tak jak na zdjęciu, a w innych modelach a3 spotkałam panel z wyświetlaczem stopni itd. Może mnie ktoś oświecić? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 6,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.