Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam kolegów .Założyłem czujniki do przodu w audi a3 8v z 2015r z tyłu są oryginalne i niewiem gdzie podłączyć buzer

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez asdawrwd,

Dzień dobry, posiadam audi s3 8v z 2019r chciałbym się dowiedzieć co trzeba dołożyć do samochodu żeby była możliwość korzystania z apple carplay ? Gniazdo usb w podłokietniku to tylko charge only

• 3 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Fladek74,

Kupilem a3 8v z Francji niestety ktos zabral z niej karte sd z mapami..potrzebuje pomocy jaka karte kupic by navi dzialalo

• 3 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  4. Cześć, zakupiłem niedawno Audi S3 8V 2017r. Sedan sprowadzane z USA. Oddałem już na konwersję świateł z czerwonych na pomarańczowe (europejskie), natomiast teraz trzeba zakodować lampę tak, żeby światło stopu i kierunkowskazy były oddzielne. Dodatkowo potrzebuję zakodować lampy przednie z racji na to, że dołożyłem nowe moduły do nich, bo początkowo nie działały. Posiadam pełną wersję VCDS- czy jest tutaj jakiś magik, który mógłby mnie wspomóc w tym kodowaniu? Dzięki.

5. Rozpoczęte przez bastek,

mam pytanie dokładał ktoś tempomat do auta? czy udostępni ktoś jak to zrobić kodowanie itd.?? mam vaga swojego , mam audi a3 8v

• 0 odpowiedzi
    • 512 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Dolot,

Witam, Mam takie pytanie odnośnie quattro w audi A3. Wiem, że jest to układ dołączany, a nie stały ale coś chyba jest nie tak. Ostatnio miałem taką sytuację, że wjechałem w drogę boczną gdzie było więcej piachu niż się wydawało i samochód się zakopał. Zastanawia mnie jedno, dlaczego podczas próby ruszania kręciło się tylko przednie prawe koło. Po wyłączeniu ESP działał już cały przód, ale tylny napęd czy z włączonym czy wyłączonym systemem kontroli trakcji nawet się nie ruszyło. To chyba właśnie po to jest ten napęd quattro żeby w takich sytuacjach mieliło wszystkie koła. Robiłem także próbę na mokrej trawie i tak samo kręciły się tylko przednie koła. …

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Feroo,

Cześć, Przymierzam się do odświerzenia przodu w A3 8V chciałbym grill wymienić na plaster miodu. Czy jest tutaj ktoś kto wymieniał taki grill? Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy pasują te zamienniki? Następne oczywiście zależy od modelu ale czy da się tablicę rejestracji dać na sam dół, czy jest opcja jej przesuwania. Noi na koniec znaczki. Ten duży Audi widziałem że pasują na filmikach ale jak pozostałe s-line czy quattro? Patrząc na mój obecny grill i zapięcie od quatrro wątpię że to spasuje do plastra miodu. Będę wdzięczny jeśli ktoś coś podpowie. Zdjęcia dla podglądu. Pozdrawiam,

8. Zakupiłem auto wypadkowe i teraz mam dylemat jakie części mam zakupić? 1. Muszę kupić zderzak przedni wraz z grilem - czy ktoś rozpoznaje czy to zwykły zderzak czy s-line? 2. Grill - widziałem na aukcjach różne rodzaje - ten ma jakąś taką dziwną przerwę pod tablicą rej. - ktoś wie po co ona? (wiem na pewno że mam też z przodu czujniki więc muszę mieć też na grilu). 3. Lampy... i tutaj mam problem czy to są lampy xenony czy bixenony? Dodatkowo mam pytanie czy ktoś na forum posiada części używane do tego modelu? Widać co mi jest potrzebne - cały przód (zderzak, gril, lampy obie, chłodnica wraz z obudową, belka przednia styropian pomiędzy belkę a zderzak,…

• 4 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  9. Witam Jak w temacie - auto kupiłem z Niemiec - całość jest w języku niemieckim - czy ktoś wie jak można zmienić język na polski (lub chociaż angielski)?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 22,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez skuterro,

Witam nabyłem Audi A3 8v 1.8 tfsi 2016 z usa prze liftem z rozbitym przodem przedni pas i tu mam problem z doborem części dlatego zwracam się do grona by pomogli poskładać w całość A mianowicie czy z s3 będą pasować chłodnice bo na zdjęciach wyglądają identycznie A3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-8v-1-8tfsi-2013-11357172687) A3 S3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-s3-8v-2012-1-8-2-0-tfsi-9371741919) czy ma znaczenie że to wersja usa ,czy wzmocnienie pasa jest takie same jak przed liftem

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Bolec,

Dzień dobry Jak w tytule. Gdzie znajduje się filtr paliwa w Audi A3 8V 1.4 tfsi z 2017.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez toms3,

Witam wszystki forumowiczów! Od nie dawalna mam audi s3 z 2014r. Mam problem z tempomatem, ktory w ogóle nie reaguję na ruch wajchą. Chciałem zobaczyć czy może coś jest rozłączone albo bezpiecznik padł, ale wszyskie bezpieczniki są ok! Ale moją uwage przyciągną luźny kabel który wychodzi jakby z pod bezpieczników Nie mam pojęcia do czego on jest, moze ktoś tutaj wie do czego ten kabel. Czy ktoś wie do czego jest ten kabel? Może jakieś pomysły czemu tempomat nie działa? Z góry dziękuję za pomoc!

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez czater,

Witam Czy Ktoś jest w stanie sprawdzić mi numer zderzaka oraz radaru ACC do A3 8V które płynie mi z USA, numer vin: WAUAUGFF5LA015165. Pozdrawiam Piotrek

• 0 odpowiedzi
    • 843 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Koledzy mam problem z sterownikiem świateł ,nie idzie usunąć błendu.Może ktoś wie jak z tym sie uporać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez audiA3BB,

Cześć Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, jeżeli w złym to bardzo przepraszam. Panowie, ( oraz mam nadzieję Panie! :)) chcę wymienić swoją audiczkę, na troszku młodszy model Jednak marzy mi się automat, i teraz moje pytanie czy warto kupić A3 w s-tronicu ? Troszku przegrzebałam internet, i powiem szczerze że opinie są podzielone, może z was ktoś używa tej skrzyni ? Obiektem moich zainteresowań jest AUDI A3 2,0 TDI 150 KM 2017 przejechane ma 11 tysięcy. Byłam już na jeździe próbnej, i poezjaaaaaa. Jednak trochu się obawiam tego automatu

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez piotr1214,

Witam, Czy istnieje możliwość montażu fabrycznej kamery cofania a A3 8V z 2014 roku? Wiecie gdzie można to zrobić dobrze i tanio?

• 1 odpowiedź
    • 5,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez tomi14101,

Witam, głupio tak zaczynać znajomość z forum od razu z prośbą o podpowiedzi napraw, ale szukam już drugi dzień i nic na ten temat nie znalazłem. Sprawa wygląda następująco, Żona w swojej Audi posiada oryginalny Subwoofer w miejscu koła zapasowego. I jak już się domyślacie, nie wydaje z siebie dźwięków. Wyciągnąłem go z auta i podłączyłem na krótko w domu di innej instalacji celem sprawdzenia czy w ogóle zadziała i sukces, subwoofer działa. Ale podłączając go do auta nie wydaje żadnych dźwięków, podłączyłem już sie VCDS-em i wypluł następujące błędy - -------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 5,6 tys. wyświetleń
  18. Cześć, mam problem w A3 8V przy wciśniętym hamulcu na postoju w trybie D oraz R. Miał ktoś może podobne problemy z Stronic i byłby w stanie powiedzieć co to może być? Będę wdzięczny za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 789 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Maciek2000,

Witam. Posiadam audi a3 8v i zastanawiam się czy jest możliwość zainstalowania kamerki cofania oraz czy moj wyświetlacz, który jest standardowy będzie pokazywał obraz. Jak to wykonać i jaki jest koszt? Rok 2015/16 2.0 tdi

• 3 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  20. Proszę Państwa, mam zaszczyt podzielić sie z wami zagadka, której jak na nasze szczęście nikt inny na świecie nie doświadczył, a przynajmniej nie opisał na żadnym z polsko, angielsko lub niemieckojęzycznym forum ( bo takie byłem w stanie przeszukać ) która trapi samochód mojej Żony od kilku tygodni. Chodzi o Audi A3 8V 2.0TDI S-Tronic DQ-250 182tys nalotu 2013 rok. Nadmienię tylko, że po dwóch tygodniach testów, poddał się również profesjonalny warsztat LM-Tronic który sie zajmuje głównie skrzyniami i naprawami sterownikow ( Bergheim w DE, pozdrawiam chłopaków serdecznie bo dali z siebie wszystko i nie chcieli ani Centa ! ), jak ktoś powie, ze penie kiepscy albo…

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  21. Witam. Chciałem się podpytać Was jaki wykonać kolejny krok w diagnostyce auta? Samochód pali średnio koło 8,5 litra ropy, na komputerze brak błędów. Silnik pracuje bardzo równo, wzorowo, nic nie kopci, nic nie szarpie, idzie jak należy na te 105km. Co może powodować takie spalanie? Ręce opadaja, mam golfa z 2008 w 1.9 i na tych samych dystansach w tych samych warunkach pali koło 6l Jedyne co to ma inne ako, ciut większe.

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez User B4D,

Witam, przymierzam się do kupna A3 8V 2.0 TDI 184KM (2013-2016) i mam 2 pytania: - czy problem z zabierakiem (imbusem) pompy olejowej został wyeliminowany ? - realne jest tam 250KM (nie mówię tylko o mapce) i czy skrzynia to wytrzyma ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kuba127,

Witam, czy ktoś wie coś na temat książki "Sam naprawiam" do A3 8V, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jej temat jej dostępności.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  24. Witam, problem z tymi wymienionymi w temacie miejscami oświetleń przestały mi działać nagle, pierwsze co sprawdziłem to bezpieczniki, wszystkie są w porządku, padły podejrzenia na panel główny podsufitki z płytą w środku, wymieniłem na używany i nadal nie działa. Chciałbym poprosić kogoś z was czy ktoś miałby może schemat instalacji tego panelu na podsufitce. Dziękuje i miłego wieczoru

• 0 odpowiedzi
    • 868 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Józef M.,

Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V quattro w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.

• 0 odpowiedzi
    • 923 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.