Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Bolec,

Dzień dobry Jak w tytule. Gdzie znajduje się filtr paliwa w Audi A3 8V 1.4 tfsi z 2017.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez czater,

Witam Czy Ktoś jest w stanie sprawdzić mi numer zderzaka oraz radaru ACC do A3 8V które płynie mi z USA, numer vin: WAUAUGFF5LA015165. Pozdrawiam Piotrek

• 0 odpowiedzi
    • 843 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Koledzy mam problem z sterownikiem świateł ,nie idzie usunąć błendu.Może ktoś wie jak z tym sie uporać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez audiA3BB,

Cześć Nie wiem czy w dobrym wątku to piszę, jeżeli w złym to bardzo przepraszam. Panowie, ( oraz mam nadzieję Panie! :)) chcę wymienić swoją audiczkę, na troszku młodszy model Jednak marzy mi się automat, i teraz moje pytanie czy warto kupić A3 w s-tronicu ? Troszku przegrzebałam internet, i powiem szczerze że opinie są podzielone, może z was ktoś używa tej skrzyni ? Obiektem moich zainteresowań jest AUDI A3 2,0 TDI 150 KM 2017 przejechane ma 11 tysięcy. Byłam już na jeździe próbnej, i poezjaaaaaa. Jednak trochu się obawiam tego automatu

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  5. Cześć, mam problem w A3 8V przy wciśniętym hamulcu na postoju w trybie D oraz R. Miał ktoś może podobne problemy z Stronic i byłby w stanie powiedzieć co to może być? Będę wdzięczny za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 789 wyświetleń
  6. Proszę Państwa, mam zaszczyt podzielić sie z wami zagadka, której jak na nasze szczęście nikt inny na świecie nie doświadczył, a przynajmniej nie opisał na żadnym z polsko, angielsko lub niemieckojęzycznym forum ( bo takie byłem w stanie przeszukać ) która trapi samochód mojej Żony od kilku tygodni. Chodzi o Audi A3 8V 2.0TDI S-Tronic DQ-250 182tys nalotu 2013 rok. Nadmienię tylko, że po dwóch tygodniach testów, poddał się również profesjonalny warsztat LM-Tronic który sie zajmuje głównie skrzyniami i naprawami sterownikow ( Bergheim w DE, pozdrawiam chłopaków serdecznie bo dali z siebie wszystko i nie chcieli ani Centa ! ), jak ktoś powie, ze penie kiepscy albo…

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez User B4D,

Witam, przymierzam się do kupna A3 8V 2.0 TDI 184KM (2013-2016) i mam 2 pytania: - czy problem z zabierakiem (imbusem) pompy olejowej został wyeliminowany ? - realne jest tam 250KM (nie mówię tylko o mapce) i czy skrzynia to wytrzyma ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Kuba127,

Witam, czy ktoś wie coś na temat książki "Sam naprawiam" do A3 8V, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na jej temat jej dostępności.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  9. Witam, problem z tymi wymienionymi w temacie miejscami oświetleń przestały mi działać nagle, pierwsze co sprawdziłem to bezpieczniki, wszystkie są w porządku, padły podejrzenia na panel główny podsufitki z płytą w środku, wymieniłem na używany i nadal nie działa. Chciałbym poprosić kogoś z was czy ktoś miałby może schemat instalacji tego panelu na podsufitce. Dziękuje i miłego wieczoru

• 0 odpowiedzi
    • 868 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Józef M.,

Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V quattro w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.

• 0 odpowiedzi
    • 923 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez WaSuL472,

Witam mam pytanko odnośnie zmiany zderzak tylniego w Audi A4 8V z 2015roku.Ostatnio uszkodziłem właśnie ten zderzaka który jest przed lift i zastanawiam się aby wymienić go na po lift i czy jest taka możliwość bez wymiany ślizgów? Z góry dziękuję za odpowiedź

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Szum1918,

Witam internautów. Posiadam wyżej wspomniane audi A3 8V 2014 w hatchback’u jest to podstawowy pakiet bez s-line czy będzie pasował grill z Audi RS3 albo z S3 ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  13. Cześć wszystkim, Posiadam Audi A3 8V Sportback z 2014 roku, silnik 1.4 TFSI, oprogramowanie MSTD_EU_AU_P3151 i zastanawiam się nad wymianą mojej obecnej kierownicy wielofunkcyjnej 4-ramiennej na wersję 3-ramienną. Zależy mi na wykonaniu tego w dobrych pieniądzach, więc planuję użyć możliwie najtańszej 3-ramiennej kierownicy z innej A3 8V. Po numerach części to chyba powinno być kierownica 8V0419091BB i poduszka 8V0880201A (8X0880201A chyba też), choć docelowo planuję kupić już po prostu komplet Mam kilka pytań: Czy taka zamiana jest plug & play? Czy potrzebne są dodatkowe przeróbki np. wiązka, moduł, kodowanie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie uż…

14. Rozpoczęte przez Konrad199,

Witam jestem dumnym posiadaczem audi a3 8v 2.0 tdi sedan z 2017 roku po chipie z 150 na 180 koni chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w Niemczech bo mieszkam i chce wiedzieć jak wygląda sytuacja z downpipe czy auta normalnie po przeróbkach układu wydechowego przechodzą przeglądy czy są jakieś problemy bo chciałbym coś jeszcze przy aucie porobić żeby chociaż jakoś fajnie brzmiało za każdą odpowiedź dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Witam, Mam problem z Audi A3 8v 2,0 TDI 150 km, a mianowicie przy wypalaniu dpf czasami wyrzuci płyn zbiorniczkiem wyrównawczym. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez kaffej,

Dzień dobry, chciałbym zgłosić problem z piszczeniem dochodzącym z przednich hamulców w moim Audi A3 8V Limousine 1.4 z 2014 roku. Otóż musiałem wymienić przednie klocki hamulcowe oraz tarcze ze względu na zużycie aktualnych - po prostu zwyczajna wymiana. Mechanik wymienił klocki i śmigałem sobie autkiem jak zwykle. Jednak po przejechaniu około 1000 km zauważyłem, że pojawił się jakiś dziwny pisk dochodzący z przednich kół - przeważnie było to z lewej strony, ale po prawej też. Dźwięk ten przypominał tarcie metalu o metal - w załączniku przesyłam plik MP3 z tym dźwiękiem, który udało mi się nagrać podczas jazdy. Co ważne - dźwięk ten nie występował stale. …

• 0 odpowiedzi
    • 691 wyświetleń
  17. Witam, Zakupiłem AUDI A3 8V 2013r w sportbacku z nagłośniemiem BOSE lecz niestety nie mam subwoofera w kole w bagażniku bo ktoś sobie zabrał. Niestety w internecie nie znalazłem żadnego używanego głośnika BOSE do Audi A3, ale za to znalazłem wiele do Audi Q7 lub Q3 Czy wie ktoś może z was czy taki głośnik z innego modelu audi ale z wersji BOSE będzie pasować i czy zagra również w moim Audi A3?

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Adamww1977,

Cześć Mam pytanie do użytkowników, może osób które same dłubią przy swoim samochodzie. Po zakupie samochodu pojawił się problem z fotelem pasażera. Mianowicie nie cały a tylko samo siedzisko (poducha na której sadzamy nasze cztery litery) miało tendencję do przesuwania się w lewo lub prawo w zależności w którą stronę skręcał samochód. Podjechałem do serwisu, pogrzebali i się zmniejszyło ale nadal występuje. Serwis mówi że tak ma być ale w fotelu kierowcy tego nie ma. Moje pytanie brzmi, może ktoś z Was wie jak jest mocowany ten element? Może czegoś tam brakuje? Może coś nie zaskoczyło i wystarczy to wpiąć? A może macie inne pomysły? Fotele sportowe z manualną regulac…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez xwiecior,

Siemka! Jakie macie spalanie w A3 1.2 TFSI?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Marco1974,

Dzień dobry Panowie. Od kilku dni stałem się posiadaczem sympatycznej Audi A3. Auto kupione w USA po przygodzie. Wiem że tematy pewnie były już wałkowane ale nie mogę dopasować odpowiedzi do problemu jak w tytule. Moje autko ma wystrzelone poduszki, w związku z powyższym domyślam się że gdzieś strzeliła pirotechnika bo podstawowe zasilanie jest tzn centralny zamek, oświetlenie auta itp. Natomiast auto nawet nie próbuje zagadać. Szukałem tego słynnego bezpiecznika pirotechnicznego ale ani na klemie minusowej czy plusowej ani w okolicy akumulatora czegoś takiego nie widzę. Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać tego co powoduje brak możliwości uruchomienia auta? Będę wdzięczny za …

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Hoffi,

Witam wszystkich forumowiczów. Niestety nie znalazłem podobnego tematu. Jestem właścicielem Audi A3 8V z 2014 roku. Silnik 1.6 Diesel 110km. Przebieg: 202 tyś km. Mój problem jest następujący: Ostatnio w drodze do pracy wyskoczył mi błąd ubytku ciśnienia w oponach, zaraz po tym błędzie zauważyłem ,że dziwnie wzrosło mi spalanie. Przy ruszaniu wartości wskazują 30/40L gdzie normalnie było to 10-15. Mówie ok, pojechałem do wulkanizatora ustawił wszystko jak trzeba a spalanie dalej dziwnie wysokie. Codziennie robię tą samą trasę do pracy (60km). Codziennie spalanie wskazywało podobne wartośći, było to ok średnio 5.4 - 5.6 litra a po całym tym błędzie obecnie spalanie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sttrus,

Cześć. Panowie stałem się od wczoraj posiadaczem mojego pierwszego Audi sprowadzonego z Niemiec i mam duży problem z tym językiem, więc chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zmiany języka na Polski w MMI jak to zrobić i co jest wymagane ?? Ta wersja nie ma wyświetlacza koło przedniej szyby, zamiast niego jest schowek.

• 0 odpowiedzi
    • 985 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez leon01,

Witam w jaki sposób można zaktualizować nawigację, skąd ewentualnie pobrać mapę

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Wiciuu,

Witam, Jestem w posiadaniu Audi A3 8V z 2013r Sportback chce zmienić pakiet zewnetrzny na Sline. Moje pytania brzmią : Czy w zderzakach bede musiał wymieniać ślizgi czy mogą byc te same które mam z zderzaków zwykłych? Czy nadkola do pakietu Sline muszą być inne ? Czy ktoś z was juz zajmował sie taką przeróbka całego pakietu ? Jak to wyglada itp. A i ważna rzecz bo jest obszerna gama zderzakow przednich na allegro czy otomoto czym one sie różnią na co musze zwrócic uwage Z góry dziękuje. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Konrad199,

Dzień dobry posiadam audi a3 z 2017 roku 2.0 tdi 150 km i padła mi turbina przy przebiegu 163k i weźcie mi powiedzcie auto jest w Polsce mechanik zregenerował turbinę wyczyścił wszystko wymienił oleje filtry założył zregenerowana turbinę przejechał na niej 80km i wszystko spowrotem się popsuło turbina zaczęła głośno chodzić I z tego co wiem to silnik jest w dobrym stanie żadnych opłkow w misce na filtrze panewki też są w dobrym stanie poprostu chciałbym wiedzieć czy ktoś miał podobna sytuację jak ja ??

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.