Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Cześć, Czy spotkał się ktos z problemem, że auto nie ma mocy? W ASO stwierdzili, że przepływomierz bo nie wstaje turbo na wpiętym (za niskie wartosci) a gdy wypięli wtyczke od przepływki to moc wróciła i auto działało normalnie. Wymieniłem przepływomierz 2x (nie były to oryginały - oba pokazują za duże wartości) i problem jest non stop ten sam. Czy ktos spotkał się z czymś takim, że przepływka musi być w oryginale z Niemiec a wszystko inne nie działa? Z góry dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pewnego czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie i pod maską zlokalizowalem mniej więcej że po prawej stronie przed turbiną jest całe okopcone . Ale nic więcej nie widać i na odpalonym silniku też nie widać gdzie się dokładnie wydostają spaliny .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma taki problem zbyt duzy pobór oleju zrobiłem 2000 km i dolalem 1litr do stanu co może być przyczyną , ktoś może pomóc
-
- 8 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Wczoraj nie uruchomiłem samochodu . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , akumulator jest nowy . Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów z P na N , żeby odblokować koła i wciągnąć auto na lawetę . Niezły KANAŁ . Może ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać . Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc . Tomek
-
-
- 4 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam rozglądam się za kupnem Q7 3.0tdi lub 4.2 liczę na waszą pomoc na co mam zwrócić uwagę przy kupnie jakie są bolączki silników zawieszenia elektryki itp planuje wydać do 55tys .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
W Q7 4L tylny daszek panoramy nie zamyka się. Od dawna był z nim problem. Raz działał. Raz nie. Ostatnio prawa strona nie domykała się, odstawała ok. 2mm. Teraz w ogóle prawa strona nie zamyka się. Lewa strona dociska do końca. Prawe wcale. Nawet pokrętłem ręcznym po lampką.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Szukam pomocy / wskazówki...od niedawna użytkuję q7 3.0 tdi..pewnego dnia przy odpaleniu silnika i dość niskiej temperaturze wystrzelił wąż powrotu znajdujący się pomiędzy maglownicą oraz chłodniczką...pomyslałem okay...stare auto , stary przewód,spory mróz....miał prawo... Próbowałem jakoś to połączyc złączką do węży hydraulicznych, zdobyłem wąż w firmie która serwisuje przewody hydrauliczne...niestety strzelał dalej po tym jak zgasilem silnik i odpalałem ponownie...z racji takiej iz mieszkam w państwie w którym na czesci czeka sie tydzien lub dwa zamówilem nowy w PL...wymienilem go, zalalem oryginalnym płynem...jest działa bajera ! Pojezdzilem 3 dni dumny z siebie…
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi q7 4l 2010r z mmi 3gh 4L0035666B. Pytanie czy ten model posiada bluetooth wbudowany w jednostke? Czy jest moze inny modol gdzies schowany z bluetooth ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz nowym użytkownikiem Audi Q7 z 2007 roku chciałbym zapytać czy jest możliwośc a jeśli tak to jak to zrobić żeby zakodować światła "dzienne" na światłach drogowych z mocą np 30%. Mam dostęp dzięki koledze do VCDS i OBD11. Czy jest tu ktoś kto jest mi w stanie napisać jak to zrobić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy może ktoś wie, czy słupek o kodzie CAPA podejdzie pod BUG
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Niedawno zakupiłem audi Q7 z pewnymi wadami, mianowicie hak elektryczny nie chce się schować cały czas jest rozłożony świeci błąd na liczniku "nie zablokowany hak" w bagażniku mrugają jednostajnie przyciski od haku, instrukcja podaje żeby w tym przypadku przeprowadzić adaptacje haka wciskając przyciski niestety hak nie reaguje, vcds także nie pomaga nie ma funkcji adaptacji. Drugim problemem jest brak funkcji timera Webasto na filmikach z Youtuba jest możliwość nastawienia godziny włączenia Webasto w mmi u mnie tego nie ma mogę tylko włączyć lub wyłączyć.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Kupiłem niedawno q7 generalnie jest ok ale mam problem z MMI, mianowicie poprzedni właściciel wpychał do green menu łapki (miedzy innymi przestawił ekran startowy na q7 hybrid) i pozamykał mnóstwo ustawień. Zostało mi oświetlenie, klimatyzacja i przeglądy serwisowe i to też w okrojonym zakresie (część jest na szaro - nieaktywna). W moim poprzednim a4b8 miałem duuużo więcej funkcji . I tu jest moja wielka prośba. Czy ktoś może wejść w green menu u siebie i porobić mi zdjęcia wszystkich elementów z zakładki CAR? Wiem, że poszczególnie q7 różnią się wyposażeniem i pewnych rzeczy nie da się aktywować, ale przynajmniej miałbym podkładkę jak to powinno…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Spalił mi się napęd od Navi MMI 2G HIGH (na płytce widać uszkodzone elementy) i chcę ją wymienić. Zastanawiam się tylko czy używka ruszy, czy jest zabezpieczona przez ochronę komponentu? Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Druga sprawa to klimatyzacja dla drugiego rzędu siedzeń. Obydwie strony dmuchają ciepłym niezależnie od ustawionej temperatury. Na komputerze wychodzą błędy od klap regulacji temperatury tylny prawy i tylny lewy. Wie ktoś gdzie te klapy i silniczki są? Chętnie tam do nich zajrzę ale nie wiem w którym miejscu ich szukać. Dzięki za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z elektronika mojego audi q7. Jak go kupilem w krakowie w styczniu wszysko bylo ok. Pudziej przy sniegu odrobicie dluzej hamowalem nisz trzeba, i plastik od przeczywgielnych poszedl. Pozatym nic sie nie dzialo. Jak pojdechalem na z krakowa po 2 tygdodniach do na mazury dalsza czesc urlopu nic sie nie dzialo. Lecz trzeci dzien juz sie zaczely problemy, ze nie mialem elektroniki w dziwach. W drodze do holandi w szeczescinie juz nie moglem otwozyc dwi od strony kierowncy ale wsiadlem z drugiej i pojechalem a po paru dniach dzwi sie odblowaly. W zaczyl mi pokazycwac ze szarowka w lampie swiatla j…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich kolegów. Posiadam audi Q7 4L 3.0 tdi z 2006 roku i mam potężny problem. W mojej audi pojawił się problem zbyt wysokiego ciśnienia paliwa aż tak wysokie że robi dziury w matalowej rurce która wychodzi z pompy wtryskowe i idzie do listwy wtryskowej jak daje nową rurkę to znowu rozszczelnia mi pompę. Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem. Zostały wymienione czujniki ciśnienia , reduktor ciśnienia i dalej jest tan sam problem. Może ktoś mi pomoże bo już jeździ od mechanika do mechanika i nikt nie potrafi tego zrobić tylko kasują po 3tys. Pozdrawiam sasiu
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Chciałbym prosić o pomoc w diagnozie. Od pewnego czasu mam problem z mocą w Audi Q7 3.0 tdi 2008 r. Wymieniłem już przepustnicę, sondę lambda, odstawiłem do mechsnika który na krótko przywrocil autku moc ale check świeci nadal Dzis znów "opadł " z sił Rozkręca się max do 2 tys obrotów Nie reaguje na ręczna zmianę biegów..... Jedyny blad to pomimo wymiany przepustnicy na nową dobrej firmy to P2101 Sterowanie przepustnicy nie prawidłowe działanie.... Bardzo proszę o pomoc Temat pilny ponieważ samochod mocno potrzebny w terenie górskim.... Pozdrawiam Adam
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, zmienione nowe klocki hamulcowe przód tył z czujnikami, błędy skasowane i dalej świeci, że klocki do wymiany, regulacja lusterek nie chodzi, a składają się i mruga kamera cofania podczas jazdy do przodu. Proszę pomóżcie, bo brak już sił. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj zaobserwowałem ze po zamknięciu auta pilotem, co ok 50 sekund samochód mruga światłami awaryjnymi tak jakby chciał się domknąć (słychać dźwięk tak jakby centralnego zamka). W tym czasie reakcja pilota jest opóźniona, czasami trzeba kilka razy klikać przycisk otwierania żeby była jakaś reakcja. Może to przypadek ale jak zabrałem drugi pilot i otworzyłem samochód nagle wszystko wróciło do normy. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem? Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie kolegów. Jestem świeżym posiadaczem Q7. Mam problem, że przycisk od MMI jest niekompletny. Przeszukałem olx i allegro, ale wszędzie widnieje niby od 2010r, a moje Q7 jest z 2007r. Może z kolegów ktoś podeślę zdjęcie ze swojego jak to powinno wyglądać w ogóle bo niby drobiazg, a bardzo mnie irytuje, a nie wiem jak powinien wyglądać w całości. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, założyłem nową baterię co prawda troszkę mniejszą ponieważ do tego modelu powinna być 110ah dałem 100ah,robi mało kilometrów rzędu 10-15 codziennie/co dwa dni,słyszałem że one mają odwieczny problem z prądem czy jest to normalne że raz w tygodniu musze ją doładować z prostownika? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam Audi Q7. Skrzynia Automat Wczoraj poszłam odpalić samochód stal nie odpalany przez 2-3 dni i nie chciał odpalić. Światła się świeciły lecz nie odpalił. Nie podłączyłam kabli. Dziś chcieliśmy zmienić baterie. Gdy włożyliśmy kluczyk do stacyjki nic się nie pokazało. Brak elektryki. kluczyk nie chce wyjść ze stacyjki. Gdy pierwszy raz podłączyliśmy kable nic się nie pokazało klucz nadal w stacyjce nie chce wyjść, a gdy drugi raz podłączył mechanik kable spaliło kable na drugim aucie. Auto stoi na pojeździe i na P. Auto nadal nie odpala ani nie można go ruszyć. Jaka moze być przyczyna tego? mechanik nie jest pewien a auta nie możemy ruszyć. Chcieliśmy wymienić …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Przy otwieraniu strzela jak karabin. Wymieniłem na nowy. Po zamontowaniu nowego brak poprawy. Przepraszam pierwsze otwarcie było ok. Kolejne brak poprawy dalej strzela jak karabin
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Webasto brzęczy nawet gdy samochód jest zgaszony i zamknięty, z rury wydechowej tylko dmucha, wymieniłem na nowe "używane" i efekt ten sam pompka wody byla spalona.orginalnie Webasto działało przy uruchamianym silniku. Teraz gdy jest zimno odpala normalnie i jak się już zagrzeje w aucie przestaje i zaczyna brzęczeć jeszcze dodam że jeśli nie wyciągnę bezpiecznika to wyczerpie akumulator. Czekam na pomysły co dalej robić bo wydałem kupę kasy na używane a tu dalej ten sam problem. Dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-