Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam Wszystkich i potrzebuje pomocy: Opis problemu: Chciałem zmienić na ledy podświetlenie w moim Q7. Jedna żarówka zwykła działała a drugiej nie miałem w ogóle. Kupiłem żarówkę led jak na zdjęciu niby z CAN BUS i założyłem do oprawek. Zamontowałem i nic - NIE ZAŚWIECIŁY. Testowałem na zapalonym aucie, przełącznik świateł był na światłach mijania - NIE na Auto. Jedną wyciągnąłem a drugą kilka razy wyciągałem żeby sprawdzić czy dobrze styki dotykają do miejsca styku i tylko raz udało się, że led mrugnął i koniec. Przestało świecić wogóle, błąd na wyświetlaczu żarówka tablicy rejestracyjnej zaświeciła. Pomyślałem, że zostawię zwykłe żarówki standard…

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez win.avg,

Cześć, Czy spotkał się ktos z problemem, że auto nie ma mocy? W ASO stwierdzili, że przepływomierz bo nie wstaje turbo na wpiętym (za niskie wartosci) a gdy wypięli wtyczke od przepływki to moc wróciła i auto działało normalnie. Wymieniłem przepływomierz 2x (nie były to oryginały - oba pokazują za duże wartości) i problem jest non stop ten sam. Czy ktos spotkał się z czymś takim, że przepływka musi być w oryginale z Niemiec a wszystko inne nie działa? Z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez lubec,

Witam wszystkich Chciałbym prosić o pomoc w diagnozie. Od pewnego czasu mam problem z mocą w Audi Q7 3.0 tdi 2008 r. Wymieniłem już przepustnicę, sondę lambda, odstawiłem do mechsnika który na krótko przywrocil autku moc ale check świeci nadal Dzis znów "opadł " z sił Rozkręca się max do 2 tys obrotów Nie reaguje na ręczna zmianę biegów..... Jedyny blad to pomimo wymiany przepustnicy na nową dobrej firmy to P2101 Sterowanie przepustnicy nie prawidłowe działanie.... Bardzo proszę o pomoc Temat pilny ponieważ samochod mocno potrzebny w terenie górskim.... Pozdrawiam Adam

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez katomsmart,

Witam . Wczoraj nie uruchomiłem samochodu . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , akumulator jest nowy . Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów z P na N , żeby odblokować koła i wciągnąć auto na lawetę . Niezły KANAŁ . Może ktoś z Was miał podobny przypadek i udało się go rozwiązać . Pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc . Tomek

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez herkules.rs,

Witam wszystkich. Mam problem z moim Audi q7 z 2006r. Nie działaja mi swiatła przeciwmgielne tylne. Mierzyłem miernikiem to w oprawkach jest 12v, wyciagne zarówke to na fis pokazuje uszkodzona zarówke. Bo jesli sie nie myle to swiatła przeciw mgielne sa w zderzaku? Prosze o pomoc, z góry dziękuje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kuboleu AUDI,

Witam, posiadam oponki o profilu 275/45 R20 i dręczy mnie na ile powinienem je pompować, czy wszystkie osie tak samo czy z tyłu trochę więcej ? Macie jakieś pomysły ? To dawajcie znać, głównie jeżdżą 2-3 osoby plus czasami jakieś zakupy w bagażniku i od czasu do czasu jakiś dłuższy wypad zaliczam. Jak dałem troche wiecej z tyłu powietrza to jakoś lepiej sie zbierał Ale sam nie wiem. Aktualnie mam przód 2.7 a tył 2.9 po rozgrzaniu opon. Na tabliczce: AUDI Q7 3.0 TDI 4x4 MIN - 2.4 - 2.4 MAX - 3.0 PRZÓD - 3.4 TYŁ

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez emillio1983,

Witam serdecznie Mam taki blad i nie wiem gdzie jest przyczyna. Wyskakuje blad w czasie gdy bcm wygasza zegary wirtual Cockpit Auto to audi q7 4m 2018r. Z USA Czy ktoś pomoże mi to zdiagnozować. Dziekuje bardzo

• 0 odpowiedzi
    • 657 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez felixx411,

Cześć. Mam pytanie co to jest jakaś pompa czy co bo nie mogę nigdzie znaleźć. Audi q7 3,0I 2008 Po prawej stronie na samym dole

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 13,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Smiechuuuk,

Witam, pisze z zapytaniem i prośbą o schemat układu klimatyzacji potrzebuję zlokalizować czujnik aczkolwiek nie wiem w którym miejscu mógłby zostać umiejszczony byłbym wdzięczny za każda odpowiedź pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam Panie i Panowie, Być może temat się już przewijał ale chcę zapytać o opinię. Q7, 4.2 diesel, 327 km - podejrzenie o uszczelkę pod głowicą. Co się dzieje: przepalam płyn chłodniczy w dużych ilościach tj około 4 litr na 700 - 800 km, dymię na biało w szczególności jak auto jest zimne. Na ciepłym tak często to nie występuje. Co nas zastanawia: przewody gumowe NIE ROBIĄ SIĘ TWARDE , w zbiorniczku NIE ROBI się ciśnienie. Jedynie przepalam płyn. Robiłem test uszczelki kupiony na allegro czyli płyn w przezroczystej rurce mocowanej w korku wlewu płynu - NIE ZMIENIA KOLORU - robiłem kilka razy na silniku zimnym i ciepłym. Za każdym razem płyn zostaje …

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Artur Q7,

Witam. Pacjent Audi Q7 2014 3.0 TDI 245km problem polega na tym że kiedy włączymy panel klimatronika to dodatkowa pompa ogrzewania zaczyna wyć w podszybiu słychać przelewanie cieczy a ogrzewania działa słabo, po przejechaniu trasy i odkręceniu korka zbiornika wyrównawczego słychać bomble i wywala płyn. Nie ma masła na korku wlewu oleju ani na korku zbiornika wyrównawczego, brak obecności spalin w układzie, silnik pracuje równo i cicho nie ma spadku mocy, nie kopci z wydechu, węże z chłodnicy miękkie nie puchną, brak oleju w filtrze powietrza. Czy poza uszczelką lub pękniętą głowicą może być coś jeszcze ? Wymieniona pompa wody, chłodnica EGR zawór EGR, korek zbiornika wyró…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Hej, Ostatnio wyskoczył mi błąd silnika i zaczęła migać kontrolka od świec żarowych. Okazało się, że za powyższe błędy odpowiedzialny jest czujnik spalin - Differential pressure sensor G505. Czy do czasu jego wymiany mogę jeździć samochodem normalnie? Czy jeżdżąc jakiś czas bez jego wymiany może dojść do uszkodzenia jakiś innych podzespołów? Pozdrawiam

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Lukasina,

Hej - mam pytanie. Ostatnio znajomy podłączył się komputerem i pokazał mi wartości DPF mierzone ilości sadzy 0,051 lbs oleju ilość sadzy 0,2L km od czasu regeneracji 1242191 M Czy są one prawidłowe?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez tuchas,

witam mam problem z drganiem nadwozia i kierownicy mam wymienione wszystkie polosie z przegubami wal napdowy nowy . cale przednie zawieszenie a co drzy to drzy dalej . juz mi brakuje pomyslow . kola wywazane u dwoch roznych wulkanizatorow . jest lekkie luz na maglownicy ale to raczej nie od niej . mam tez lekki luz na przegubach wewnetrznych gora dol w skzyni ale kazdy twierdzi ze lekki musi byc .czy ktos pomoze ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Witam . Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Q7 i mam problem. Tylko po dłuższej jeździe , przejechaniu 20-30 km ( auto rozgrzane ) po zatrzymaniu i przyspieszaniu ale nie dynamicznym tylko spokojnym , w trakcie jazdy obojętnie na jakim biegu występuje głuche puknięcie dobiegające z tylnej części ( nie występuje to podczas zmiany biegu lecz w trakcie jazdy bez względu na którym biegu ). Macie jakieś sugestie co może być przyczyną .

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Doli666,

Witajcie. Mam problem w moim aucie bo zgasł wyświetlacz miedzy zegarami. Wcześniej też padła blokada kierownicy . Niesprawność polegała na tym że zepsuł się jeden z czterech mikrostyków na płytce drukowanej stacyjki. Blokada działa już ale fix nadal czarny. Może ktoś wie od czego zacząć szukać i czy od razu szukać nowego wyświetlacza fix ? Pozdrawiam Andrzej.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi Q7: Benzyna: silnik: 3.6 FSI 280 KM (206 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: V12 6.0 TDI 500 KM (368 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro

• 2 odpowiedzi
    • 18,9 tys. wyświetleń
  18. Dzień dobry. Gdzie się znajduje kontroler przednich wycieraczek w Q7 4.2 diesel z 2009 roku? Wycieraczki zatrzymują się czasem w randomowej pozycji, czasem same się raz włączą i zatrzymają w połowie nie robiąc nic przez kierowcę. Jednakże wciąż działają. Myślę że awarią jest kontroller. Czy się mylę? Nie mogę go znaleźć gdzie go wsadzili. Czy muszę go programować, czy wystarczy wymiana po odłączeniu klemy i wcześniejszym demontażu siedzenia kierowcy Dzięki Marcin

19. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Gearbox malfunction: you can continue drive (limited functionality) taki komunikat pojawił się ostatnio u mnie . Może się to komuś przyda ,zazwyczaj ten problem związany jest z kablami przy skrzyni biegów nr części 4L0971771 gdzie zazwyczaj dostaje się woda i korodują wtyczki. Radzę przy okazji sobie to sprawdzić i zabezpieczyć. Nastepna sprawa to zawór który znajduje się nad skrzynią widoczny z góry za silnikiem (to właśnie było u mnie)nr części 4H0121671D do jego wtyczki dostaje się płyn chłodzący i poprostu piny korodują i wtedy" dupa "trzeba nowy, na szczęście pasuje ten zawór prawie z każdego auta z grupy Wordzwagen

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Tnie mi opony po zewnętrznej stronie, chciałem sprawdzić geometrię kół ale mechanik u którego byłem powiedział że to normalne przy takim aucie i quatro . Dodam że tylko z przodu z tyłu wygląda ok. Pytanie czy jechać gdzieś indziej czy faktycznie coś w tym jest

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez kaja.71,

Witam Czy posiada ktoś instrukcję obsługi Audi q7 2011 pdf Będę wdzięczna

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam, Panowie, OBD wyświetla następujący błąd: P2198 - Sonda Lambda, stały sygnał mieszanki bogatej - Bank 2, sonda 1. Wiem, która jest to sonda ale czy ktoś ma może numer tej części? I czy ryzykować używkę czy tylko nową brać?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  23. Hej, Niestety zauważyłem, że podczas korzystania z kamery cofania nie wyświetla się obraz w MMI i wydaje przerywany dźwięk. Na ekran przebija się ostatni oglądany kanał TV, choć mam ustawione radio. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Dodam, że kamera jest czysta więc zabrudzenie jako powód mojego problemu odpada.

• 1 odpowiedź
    • 11,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Arter1984,

Witam. Mam pytanie czy komus zdazylo sie by linie od kamery wstecznej zniknely? Kamerka do wczoraj je posiadala jest fabryczna w wersji high. Dodatkowo w momencie gdy wciskam tryb kamery to nie ma reakcji natomiast przrstawienie jej na graficzny z kamery i ustawienia mozna zalaczyc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bajer1111,

Witam wszystkich może mi ktoś pomoże a mianowicie chodzi mi o otwieranie zamykanie samochodu keyless oraz z pilota. Po krotce baterie wymienione piloty sprawdzone. Blad jaki wyskakuje to blad jednostki zczytywania anten 02639 podmieniłem ten modul dalej to samo. Objawy są takie ze z prawej strony z pilota otwiera zamyka samochod ale z bliska z lewej wogole. Keyless dziala tylko z prawej ale czasami. Raz odpala samochod z przycisku raz nie. Ale co zauważyłem jak odpale auto i jade opuszczę lewa szybę wyskakuje ze nie wykryto kluczyka boczki ściągnięte z każdych drzwi sprawdzone wszystko ok. Gdzie może lezyc problem? Może ktoś z Was przerabiał ten temat. Przeszukałem intern…

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.