Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam Panie i Panowie, Być może temat się już przewijał ale chcę zapytać o opinię. Q7, 4.2 diesel, 327 km - podejrzenie o uszczelkę pod głowicą. Co się dzieje: przepalam płyn chłodniczy w dużych ilościach tj około 4 litr na 700 - 800 km, dymię na biało w szczególności jak auto jest zimne. Na ciepłym tak często to nie występuje. Co nas zastanawia: przewody gumowe NIE ROBIĄ SIĘ TWARDE , w zbiorniczku NIE ROBI się ciśnienie. Jedynie przepalam płyn. Robiłem test uszczelki kupiony na allegro czyli płyn w przezroczystej rurce mocowanej w korku wlewu płynu - NIE ZMIENIA KOLORU - robiłem kilka razy na silniku zimnym i ciepłym. Za każdym razem płyn zostaje …

• 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez wenchol,

Czy ktoś ma taki problem zbyt duzy pobór oleju zrobiłem 2000 km i dolalem 1litr do stanu co może być przyczyną , ktoś może pomóc

• 8 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Michalml,

Witajcie mam problem z MMI. Brak jakiejkolwiek reakcji ekranu. po wcisnięciu przyciskiem "on" słychać HDD jak się załącza po chwili milknie i nic. Panel centralny jest martwy. DVD ma brak podświetlenia ale płytę można włożyć lub wyjąć, zmieniarka podświetlona i można również płyty wkładać lub wyciągać. Płytke panela centralnego wyciągałem w celu sprawdzenia. Wygląda jak nowa żadnych śladów zalania czy uszkodzeń. Wzmacniacz Bose również wyciągałem i sprawdzałem nie ma mowy o jakimkolwiek zalaniu. Pętla światłowodu jest ok VCDS pokazuje, że nie ma przerwy w na magistrali optycznej. Dodatkowo zamykałem pętle przy każdym module niestety nic to nie dało. B…

• 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez blaster241,

koledzy i koleżanki mam problem tak jak w temacie z MMI otóż auto ostatni użytkowałem w czwartek nie duża trasa w deszczu i wszystko było ok dziś niedziela i pojawił się problem, odpalam auto wszystko jest ok pojawia się ekran powitalny przełącza się jak zawsze na zapisane stacje radiowe ale nie można ściszyć radia pokrętłem na panelu środkowym sterowanie w kierownicy działa normalnie żaden przycisk na panelu nie działa typu telefon CD/DVD navi. Po wyjeździe z garażu radio i wyświetlacz sam się wyłącza i po chwili sam się włącza ale tylko na około 10 sekund i zapalają się wszystkie przyciski na panelu środkowym i radio i MMI się wyłącza, auto postało około godziny na par…

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Zapewne są tu mistrzowie, którzy są w stanie rozładować nr Vin auta by poznać fabryczne szczegóły auta jaki i jego historię. Audi q7 2007 WAUZZZ4L18D024847 czy ktoś spróbuje rozkodowac taki raport? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez DavinciTNP,

Witam. Mam problem z elektronika mojego audi q7. Jak go kupilem w krakowie w styczniu wszysko bylo ok. Pudziej przy sniegu odrobicie dluzej hamowalem nisz trzeba, i plastik od przeczywgielnych poszedl. Pozatym nic sie nie dzialo. Jak pojdechalem na z krakowa po 2 tygdodniach do na mazury dalsza czesc urlopu nic sie nie dzialo. Lecz trzeci dzien juz sie zaczely problemy, ze nie mialem elektroniki w dziwach. W drodze do holandi w szeczescinie juz nie moglem otwozyc dwi od strony kierowncy ale wsiadlem z drugiej i pojechalem a po paru dniach dzwi sie odblowaly. W zaczyl mi pokazycwac ze szarowka w lampie swiatla j…

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez GRZAŁKA,

Witam. Czy komuś wyświetla się błędny komunikat o niskim stanie oleju lub płynu chłodzącego? Czy miał może takie problemy? Zarówno olej jak i płyn chłodzenia są na prawidłowym poziomie a komunikat powraca. Dzięki za pomoc.

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  8. Wczoraj nie uruchomiłam samochodu rano samochód działał bez problemu po kilku godzinach niestety nie . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 3.0 S linę quatro 2006 ,uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , a Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów ,na codzień mieszkam w Anglii i niestety trudno o dobrego mechanika kilku było i niestety nie potrafią podać przyczyny ,odsyłając do serwisu Audi ,czego nie chce ze względu na koszty ,bardzo pros…

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kaziktp,

Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w odblokowaniu regulacji tylnej klimatyzacji, obecnie można ją ustawiać wyłącznie z przednich foteli poprzez mmi3g. Czy można to odblokować tak aby pasażer siedzący na tylnej kanapie sam sobie ustawił żądaną temperaturę i siłę nawiewu? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Smiechuuuk,

Witam, pisze z zapytaniem i prośbą o schemat układu klimatyzacji potrzebuję zlokalizować czujnik aczkolwiek nie wiem w którym miejscu mógłby zostać umiejszczony byłbym wdzięczny za każda odpowiedź pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Tnie mi opony po zewnętrznej stronie, chciałem sprawdzić geometrię kół ale mechanik u którego byłem powiedział że to normalne przy takim aucie i quatro . Dodam że tylko z przodu z tyłu wygląda ok. Pytanie czy jechać gdzieś indziej czy faktycznie coś w tym jest

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Lukas265,

Witam, jestem tu nowy więc za bardzo jeszcze nie ogarniam wszystkiego, Mam problem, mianowicie chodzi mi o radio wczoraj przestało mi się włączać nie świeci cały panel. Radio się włączy ale zaraz gaśnie. Auto to Audi q7 z 2007r 3.0 tdi może mi pomożecie z góry dziękuję

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez xjanatex,

Witam w audi zagłówek został włożony odwrotnie i nie mogę go wyjac. Z góry dziękuję za pomoc audi q7 2006

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez DaveEvening,

Witam serdecznie, Od dwóch miesięcy jestem właścicielem Audi Q7 z 2006 z silnikiem 3.0 TDi - BUG. Niedawno zacząłem mieć problemy z radiem - czasami wszystko jest dobrze, ładnie ściąga, ale coraz częściej są takie dziury, że nic poza szumem i jednym lokalnym radiem nie słychać. VCDS pokazuje błąd 00856 - Antena - zwarcie do masy. Wymieniłem wzmacniacz na tylnym prawym słupku C, nic nie pomogło. Jak wypnę białą wtyczkę Fakra zza prawej klapki w bagażniku i wepnę z powrotem to przez pół sekundy radio gra jak ma, potem znów szum. Na co jeszcze spojrzeć? Antena na szybie i kabelki od niej do wzmacniacza wyglądają ok, kabel fakra - fakra za prawym boczkiem bagażnika…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez sopelek83,

Witam posiadam Audi Q7 3.0 TDI 2007 r anglik Wczoraj zaowazylem wyciek oleju pod pokrywa silnika w zalaczniku dodaje zdjecie z wycieku, nie jestem pewien ale po przeszukaniu internetu wydaje mi sie ze jest to wyciek przy kolektorze ssacym, jak ododaje gazu i wytwarz sie cisnienie to pojawiaja sie babelki ale z kad w kolktorze olej. Czy moze sie myle wiec prosze was o pomoc z gory dziekuje bo nie znam sie na tych silnikach. dodalem dwa zdjecia ze stralkami gdzie pojawil sie wyciek

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Endriu67,

Witam, wymieniał już ktoś urwaną linkę hamulca ręcznego, linka urwana jest przy piaście koła, linka wchodzi w tunel i nie mogę znaleźć informacji gdzie idzie dalej, czy trzeba rozbierać podłokietnik i wszystko co jest na tunelu?? będę wdzięczny za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez pabloesco88,

Witam rozglądam się za kupnem Q7 3.0tdi lub 4.2 liczę na waszą pomoc na co mam zwrócić uwagę przy kupnie jakie są bolączki silników zawieszenia elektryki itp planuje wydać do 55tys .

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez KUBI_Q7,

Witam wszystkich, proszę o podpowiedzi jeśli ktoś miał taki przypadek. Audi Q7 2007. Na początku nie mogłem regulować siły nawiewu. Później zablokowała mi się dmuchawa na max chodziła nawet jak wydałem kluczyk. Wymieniłem rezystor dmuchawy i wszystkie 4 czujniki w desce. Wymieniłem też czujnik temp. Zew. Za każdym razem jak uruchamiamy silnik pokazuje mi temp -45st. I w miarę jazdy rośnie do aktualnej na zewnątrz. Wyskakuje mi blad U0164 Modul sterowania klimatyzacji (J301) brak połączenia I panel klimatronik nie dziala. Nie działają żadne nawiewy. Może jakiś przekaźnik? Bezpieczniki sprawdziłem ale może jest gdzieś jeszcze jakiś bezpiecznik o którym n…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez krys323,

Witam serdecznie kolegów. Jestem świeżym posiadaczem Q7. Mam problem, że przycisk od MMI jest niekompletny. Przeszukałem olx i allegro, ale wszędzie widnieje niby od 2010r, a moje Q7 jest z 2007r. Może z kolegów ktoś podeślę zdjęcie ze swojego jak to powinno wyglądać w ogóle bo niby drobiazg, a bardzo mnie irytuje, a nie wiem jak powinien wyglądać w całości. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mkijanek@gmail.com,

Wiatm. Ostatnio zakupiłem na ali kabel z oprogramowaniem vag do kasowania serwisu itd. Po podłączeniu udało mi się oczywiście wykasować powiadomienie o serwisie. Zmieniłem dodatkowo mile w kilometry itd. Nie stety podczas całego procesu włączyłem coś przez co na zegarach wyskoczyła mi kontrolka zawieszenia pneumatycznego. Zawieszenia pneumatycznego nie posiadam u siebie wiec nie ma mowy o takim błędzie. Czy ma ktoś wiedzę w jaki sposób wyłączyć tą kontrolkę?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Wąski1981,

Witam, Panowie, OBD wyświetla następujący błąd: P2198 - Sonda Lambda, stały sygnał mieszanki bogatej - Bank 2, sonda 1. Wiem, która jest to sonda ale czy ktoś ma może numer tej części? I czy ryzykować używkę czy tylko nową brać?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Kamilmiz,

Witam mam problem ze swoim audi 3.0 tdi 233km miedzy 1500 a 2200 obrotów głośno klekocze chodzi jak stare 2.5 v6,ale nie zawsze, Czesiem jest tak ze chodzi cicho tak jak ma być, jeden z mechaników stwierdził ze to wtryski kupiłem nowe i dalej to samo może ktoś miał już podobny problem bo mi już sie kończy cierpliwość do tego auta. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez m.olszewski,

Od niedawna jestem posiadaczem Q7 z silnikiem 3 litrowym. Nie mogę uzyskać odpowiedniej temperatury pracy, czyli ok. 80 stopni. Temperaturę uzyskuje dopiero po przejechaniu ok 100 km. Cz przyczyna tkwi w "webascie" czy termostacie jak to sprawdzić, bez podłączenia do komputera?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Kuboleu AUDI,

Witam, tak jak w temacie co to tak skrzypi przy nacisku/wsiadaniu i wolnym parkowaniu przy nierównościach ? Byłem u mechanika i powiedział że tył jest w porządku ale z przodu będę wymieniać w jednym kole dwa wahacze. Czy to możliwe że jakaś tuleja wymaga posmarowania albo wymiany ? VID20240513202735.mp4

• 7 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  25. Witam. Dzisiaj zaobserwowałem ze po zamknięciu auta pilotem, co ok 50 sekund samochód mruga światłami awaryjnymi tak jakby chciał się domknąć (słychać dźwięk tak jakby centralnego zamka). W tym czasie reakcja pilota jest opóźniona, czasami trzeba kilka razy klikać przycisk otwierania żeby była jakaś reakcja. Może to przypadek ale jak zabrałem drugi pilot i otworzyłem samochód nagle wszystko wróciło do normy. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem? Pozdrawiam

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.