Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez gogo11,

Witam mam problem z moją q7 mianowicie jak jade ekonomicznie to jest ok i jak nagle dodam gazu to zapalają się kontrolki esp tpms awaria systemu jakieś pomysły

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez xstawikson11,

Witam, założyłem nową baterię co prawda troszkę mniejszą ponieważ do tego modelu powinna być 110ah dałem 100ah,robi mało kilometrów rzędu 10-15 codziennie/co dwa dni,słyszałem że one mają odwieczny problem z prądem czy jest to normalne że raz w tygodniu musze ją doładować z prostownika? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  3. Witam wszystkich kolegów. Posiadam audi Q7 4L 3.0 tdi z 2006 roku i mam potężny problem. W mojej audi pojawił się problem zbyt wysokiego ciśnienia paliwa aż tak wysokie że robi dziury w matalowej rurce która wychodzi z pompy wtryskowe i idzie do listwy wtryskowej jak daje nową rurkę to znowu rozszczelnia mi pompę. Na oryginalnej mapie auto nie ma siły się rozpędzić a na mapie która posiadam od kupna jest problem z tym co wyżej opisałem. Zostały wymienione czujniki ciśnienia , reduktor ciśnienia i dalej jest tan sam problem. Może ktoś mi pomoże bo już jeździ od mechanika do mechanika i nikt nie potrafi tego zrobić tylko kasują po 3tys. Pozdrawiam sasiu

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez m.olszewski,

Od niedawna jestem posiadaczem Q7 z silnikiem 3 litrowym. Nie mogę uzyskać odpowiedniej temperatury pracy, czyli ok. 80 stopni. Temperaturę uzyskuje dopiero po przejechaniu ok 100 km. Cz przyczyna tkwi w "webascie" czy termostacie jak to sprawdzić, bez podłączenia do komputera?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez marioaudiq7,

Witam mam problem z głośnikami w drzwiach przednich pierwsze przestał grac lewy teraz prawy . Na krótko sprawdzone i działają brak sygnalu w kostce w słupku więc może ktoś podpowie od czego zacząć szukanie ? Audi q7 4l 2007r

• 0 odpowiedzi
    • 573 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam miałem uszkodzony joystik wymieniłem go i jak chcę włączyć nawigacje to ustalenie miejsca ucieka mi w lewy dół i nie chce się zatrzymać tak samo jest w ustawieniu srodka w naglosnieniu. Wgralem polskie Menu i mapy bo auto bylo wprowadzone z USA i nie wiem czy to jest problem z GPS czy po prostu trzeba skalibrowac nawigacje nie znajduje mojego miejsca gdzie jestem jak to uruchomić pozdrawiam.

7. Rozpoczęte przez blaster241,

koledzy i koleżanki mam problem tak jak w temacie z MMI otóż auto ostatni użytkowałem w czwartek nie duża trasa w deszczu i wszystko było ok dziś niedziela i pojawił się problem, odpalam auto wszystko jest ok pojawia się ekran powitalny przełącza się jak zawsze na zapisane stacje radiowe ale nie można ściszyć radia pokrętłem na panelu środkowym sterowanie w kierownicy działa normalnie żaden przycisk na panelu nie działa typu telefon CD/DVD navi. Po wyjeździe z garażu radio i wyświetlacz sam się wyłącza i po chwili sam się włącza ale tylko na około 10 sekund i zapalają się wszystkie przyciski na panelu środkowym i radio i MMI się wyłącza, auto postało około godziny na par…

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez DavinciTNP,

Witam. Mam problem z elektronika mojego audi q7. Jak go kupilem w krakowie w styczniu wszysko bylo ok. Pudziej przy sniegu odrobicie dluzej hamowalem nisz trzeba, i plastik od przeczywgielnych poszedl. Pozatym nic sie nie dzialo. Jak pojdechalem na z krakowa po 2 tygdodniach do na mazury dalsza czesc urlopu nic sie nie dzialo. Lecz trzeci dzien juz sie zaczely problemy, ze nie mialem elektroniki w dziwach. W drodze do holandi w szeczescinie juz nie moglem otwozyc dwi od strony kierowncy ale wsiadlem z drugiej i pojechalem a po paru dniach dzwi sie odblowaly. W zaczyl mi pokazycwac ze szarowka w lampie swiatla j…

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Lolek 69,

Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem ze swoja niunią a mianowicie q7 z 2007 coś gdzieś rozładowuje aku moze zacznę od początku całej tej historii Zacznę od tego że zrobiłem serwis olejowy w pośpiechu założyłem niedokładnie uszczelkę filta oleju i po przejechaniu 50km zauważyłem wyciek poprawiłem oczywiście to ale wiadomo silnik zalany olejem dzien puzniej puścił mi czujnik temperatury paliwa i oczywiście na silnik poszła znaczna ilość diesla. Postanowiłem lekko przemyć silnik środkiem w8 i spłukać wodą ( oczywiście rozsądnie nie lejac po kompie skupiłem się bardziej na kolektorach) wystawiłem na słońce żeby obesło i po paru godz zaczął się problem bo …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Pompa1964,

Witam kilka dni temu miałem problem z odpaleniem samochodu. Kręci nie odpala, zero błędów na zegarze. w końcu po kilku próbach odpalił, pojechalem na warsztat. Komputer pokazał czujnik położenia wału. Został wymieniony na czujnik Bosch. Po kilku dniach ten sam problem. Samochód wylądował w zakładzie elektryczna/elektronicznym. Na tą chwile wykluczyli kwestie czujnika ale nie znaleźli jeszcze przyczyny. Walczą dopiero jeden dzień więc bez paniki ale może miał ktoś taki przypadek ??? Q7 3.0 tdi 2007 rok.

• 7 odpowiedzi
    • 14,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez 3.0 tfsi,

Cześć. Mam problem z ogrzewaniem kabiny w swojej q7 . Mianowicie wymieniany był termostat i pompa wody . I niestety brakło ogrzewania z przodu auta calkowicie ( nie jestem w stanie powiedziec czy przed wymianą dzialało bo nie korzystało sie z ogrzewania ) . Dmucha zimnym powietrzem ,a z tyłu działa prawidłowo . Dzis sciagnelismy przewody z nagrzewnicy przy scianie grodziowej bo myslelismy ze zapowietrzona , płyn przez nagrzewnice przeleciał normalnie ale w dalszym ciagu ogrzewania nie ma . Już mechanik rozłożył ręce , a nie ukrywam ze jazda bez ogrzewania nie nalezy do przyjemnych . Pomóżcie prosze co jeszcze mozna sprawdzic . Na vcds zadnych błedow nie ma .

12. Witajcie, jak w temacie. Wibracje na kierownicy w zakresie prędkości 120-150km/h efekt jak przy niedoważonych kołach. Jednakże koła kilkukrotnie ważone w różnych wulkanizacjach i ok. Zmieniłem całkowicie felgi z oponami na inne - też nic. Wymieniłem tarcze hamulcowe z klockami - troszeczkę lepiej. Podpowiedzcie proszę gdzie może być błąd. Może ktoś z Was miał już taki problem w tym aucie. Dodam jeszcze, że półosie i przeguby były sprawdzane... Dzięki.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez selega1,

Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 20…

• Sad
      • Like
    • 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  14. witam programować ktoś hak holowniczy do przyczepy ze światłami ledowymi. mam problem gdyż podłącza przyczepe w której mam zalozone swiatla ledowe wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach w przyczepie

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez nora666,

Witam, moę ktoś mi podpowie gdzie znajduje się przewód masowy łączący silnik z nadwoziem. Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez krys323,

Witam serdecznie kolegów. Jestem świeżym posiadaczem Q7. Mam problem, że przycisk od MMI jest niekompletny. Przeszukałem olx i allegro, ale wszędzie widnieje niby od 2010r, a moje Q7 jest z 2007r. Może z kolegów ktoś podeślę zdjęcie ze swojego jak to powinno wyglądać w ogóle bo niby drobiazg, a bardzo mnie irytuje, a nie wiem jak powinien wyglądać w całości. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam , z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam może tutaj ktoś pomoże,, z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Audi q7 2013 Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez kriswi,

Witam mam problem z podświetleniem tablicy rejestracyjnej, mianowicie jak otworze klapę podswietlenie dziala lecz brak oswietlenia wnęk bagażnika, a jak zapale swiatla wnęki bagażnika świecą cały czas .lecz jak zamknę klape bagażnika podswietlenie tablicy nie dziala. Jaka może być przyczyna?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez tazo211,

Witam mam audi q7 4l 2010r z mmi 3gh 4L0035666B. Pytanie czy ten model posiada bluetooth wbudowany w jednostke? Czy jest moze inny modol gdzies schowany z bluetooth ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  21. Q7 4L 2006r. 3.0tdi przeskakuje łańcuch w rozdzielaczu przy skreconych kołach, czuć też efekt przepychania kół,czy wystarczy wymiana rozdzielacza czy problem jest gdzieś indziej, coś się blokuje i wymusza te przeskakiwanie łańcucha

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez tomaszek-k,

poszukuje polozenia bezpiecznika dmuchawy ogrzewania, ktos moze wie gdzie znajduje sie ten bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Lukas265,

Witam, jestem tu nowy więc za bardzo jeszcze nie ogarniam wszystkiego, Mam problem, mianowicie chodzi mi o radio wczoraj przestało mi się włączać nie świeci cały panel. Radio się włączy ale zaraz gaśnie. Auto to Audi q7 z 2007r 3.0 tdi może mi pomożecie z góry dziękuję

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez kaziktp,

Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w odblokowaniu regulacji tylnej klimatyzacji, obecnie można ją ustawiać wyłącznie z przednich foteli poprzez mmi3g. Czy można to odblokować tak aby pasażer siedzący na tylnej kanapie sam sobie ustawił żądaną temperaturę i siłę nawiewu? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam Mam ogromną prośbę do forumowiczów. Zapewne są tu mistrzowie, którzy są w stanie rozładować nr Vin auta by poznać fabryczne szczegóły auta jaki i jego historię. Audi q7 2007 WAUZZZ4L18D024847 czy ktoś spróbuje rozkodowac taki raport? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.