Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
122 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich Posiadam od dwuch lat audi s5 3.0 TFSI, 333km. z 2015roku sprtback jak do tej pory nie mialem zadnych z nia problemow az do tej chwili a dokladnie wszystko sie zaczelo od momentu jak po dwuch tygodniach postoju, pod dachem, czyli nawet nie zmokla, otworzylem drzwi i wlaczyl sie wiatrak a dokladniej tylko jeden ten po stronie kierowcy czyli lewy. Dolalem plynu chlodzacego poniewaz bylo jego troche ponizej kreski minimum i wybralem sie na przejazdzke, podczas jazdy wiatrak przez caly czas pracowal. Po podlaczeniu urzadzenia WAG pokazal blad p0480, dzisiaj auto byo sprawdzane u elektronika miernikiem i zdiagnozowali na 99% uszkodzony wiatrak z modulem…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Panowie pomocy. Po zmianie telefonu z Samsung Galaxy S9+ na S25 Ultra mam problemy z telefonowaniem przez Bluetooth. Po sparowaniu telefonu z MMI : 1. znika mi internet w telefonie 2. gdy wybieram numer z telefonu to nie działa " Nie można nawiązać połączenia ponieważ nie ma żadnego konta które obsługuje połączenia tego typu" 3. mogę dzwonić z samochodu wybierając numer ale na telefonie nie pokazuje że dzwonię ( a przecież wykonywane jest połączenie przez kartę SIM w telefonie) 4. nie potrafię zaimportować kontaktów do MMI 5. Ikona stanu połączenia zmieniła się na kartę SIM a w środku przekreślony kwadrat, kiedyś tak nie było Mam M…
-
- 0 odpowiedzi
- 541 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich mam problem Zapaliła mi się kontrolka świec żarowych,cisnienia opon oraz kontrolka trakcji auto trakci moc Wymieniłam akumulator bo miał tylko 40% Po przejechaniu 166 km znowu mi się wyświetlił Te błędy mi się wyświetliły
-
- 0 odpowiedzi
- 732 wyświetleń
-
-
Powiedzcie mi gdzie można kupić ten plastik ? z czym wiąże sie brak tego plastiku ? Audi S5 4.2 2007r. A powinno byc tak : http://images.gtcarlot.com/pictures/419 ... mr17egEaSc Adi098 Posty: 6 Zdjęcia: 2 Rejestracja: 27 Lip 2018, 19:09 Wyślij odpowiedźCzytaj więcej: https://www.forumsamochodowe.pl/brak-przedluzki-vt117402.htm
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem niedawno Audi a5 No i chciałem wejść w menu auta No i wyskoczył mi komunikat "brak dalszych ustawień dla samochodu" Co zrobić poniewaz chciałbym połączyć się przez bluetooth i puścić muzykę przez telefon żeby grało mi w samochodzie... Czy wgl da radę.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wymianie czujników poziomowania "wymieniacz", który się tym zajmował coś poprzestawiał w zielonym menu i nie mam postojówek led, po uruchomieniu silnika generuje się błąd jak włączę kierunkowskaz lewy lub prawy. Ledy do jazdy dziennej przy kierunkach wlączonych (lewy lub prawy) zmieniają sie na postojówki a tu ich nie ma. Skan pokazał przerwę w obwodzie. Wymieniacz coś jeszcze poprzestawiał bo na 0 święcą się Ledy dzienne pełną mocą. Po za tym drive select nie działa - wszystko jako duch jest bez możliwości zmian. Zamiast 3 funkcji mam ich pełno nie od tego modelu pewnie, ale to drugi temat. Czy może mi ktoś pomóc przywrócić ustawienia zeby wszystko było ja…
-
- 0 odpowiedzi
- 705 wyświetleń
-
-
Hi guys. I have an Audi A5 coupe 2009 and currently I'm living in Kraków. Reason for writing in English,it's obviously,I guess ... because I'm not polish . My problem is,that today I went to the car ,after a week , with some plans,and I found car completely dead.Weather is not that bad in Kraków,and car was not used only a week,but it completely didn't want start and didn't make any noise. Keys got stocked,doors/ boot are locked(except driver which can be open manually). Rest everything dead. I called itaxi ,to jump it,and after connecting the cables, completely nothing /no sounds/ no sparks..so I have completely no idea what to do. Battery was bought 4 months ago ,and ne…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Korzystając z wolnego okołoświątecznego zabrałem się za wymianę rozrządu w swoim samochodzie. Po wyjęciu silnika zaintrygowały mnie dwa miejsca, proszę o wsparcie : "Smarki" ze smaru w okolicach kolektora wydechowego, największe ognisko przy jednym cylindrze ( załączone zdjęcia) Luz ? Talerza który dokręcany jest do koła zamachowego ( video) . Czy to zjawisko normalne? Widzę że po zmontowaniu ten talerz jest ustalany na tuleji wychodzącej z koła zamachowego, więc podejrzewam że ten luz może nie być problemem ale skoro już mam to na wierzchu wolę się upewnić. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę mając wyciągnięty silnik? Z góry dzię…
-
- 0 odpowiedzi
- 315 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam takie pytanko. Czy ktos robil sobie chipa do silnika 2,7 i czy warto ? I co za roznica zrobic Chipa za 1000zl a za 2000 sa tez za 700zl. ??
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś się orientuje jakie jest prawidłowe ciśnienie w A5 Sportback 2011 2.0 T 180KM, w oponach 245/40/18"? Nie mam naklejki nigdzie w drzwiach, ani w baku, a wydaje mi się,że podczas wymiany opon na zimowe za dużo doładowali, ponieważ auto tańczy dziwnie na drodze. Koła wyważone itd. Dzięki
-
- 4 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam pewien problem czy ktoś wie co tutaj powinna być za część ,zderzak audi a5 8t lift (górne mocowania) jezeli tak prosił bym o numer oem lub nazwe
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wyskoczył mi błąd który się nawraca nie da się go skasować czy ktoś wie jak to naprawić badz gdzie zlokalizować czujnik badz mechanizm? Czasami mialem zalaczony alarm samochodu bez powodu, czy taki błąd powoduje alarm w samochodzie? Pozdrawiam załączam foto
-
- 0 odpowiedzi
- 864 wyświetleń
-
-
Witam od niedawna mam audi a5 2009 rok coupe. Na desce przy radiu jest skrót tel i po wejściu nie da się nic zrobić więcej czy to da się jakoś zmienić albo włączyć żeby połączył się telefon czy nie ma takiej opcji. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wlasnie zakupilem audi a5 sportback wersja poliftowa z 2014 roku i zastanawiam sie czy jest to 2x sline - zewnetrzny i sportowe zawieszenie?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam pytanie odnośnie czujników oleju ( brązowy i niebieski ) . Ten u góry to chyba czujnik ciśnienia oleju a ten na dole ? czy ktoś może pomóc w oznaczeniach części ? Audi A5 2.0 TFSI 2012r.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o poradę , dokąd idzie czarny cienki kabel, który jest od góry w tym czarnym czujniku , ponieważ u mnie jest urwany a nie mogę zlokalizować gdzie ma być , jakby ktoś był miły i sprawdził i siebie
-
- 0 odpowiedzi
- 617 wyświetleń
-
-
Witam Od wczoraj walczę z dziwnym zachowaniem się autka.Wywala błędy jak na zdjęciach. Od czego byście zaczęli
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich!! Od paru dni podczas jazdy przy obrotach wyższych niż 1000 słyszę jakiś dziwne wycie. Na początku myślałem że wypala się Dpf, później że to może być rozrząd, ale wycie jest tylko podczas jazdy. Czy będzie to dźwięk padającego alternatora czy może coś innego? Auto to audi a5 8ta 2012 2.0tdi, 215 tys przelatane. Podpinalem pod komputer lecz żadnych błędów nie wykazuje. Tutaj nagranie "wycia" https://youtu.be/aH1EgmABeyQ
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Trochę niepokoi mnie dźwięk naciskania sprzęgła, co sądzicie za ile szykować się do wymiany Snapchat-995624842.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy moglby mi ktos pomoc w zlokalizowaniu ECU w audi a5 2012? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam posiadam od niedawna audi a5 2.0 tfsi sportback w s-line z 2010 roku. Ciagle odkładałem ten temat bo to drobiazg w sumie lecz chciałbym dodać tej wisienki na torcie. Sprawa wyglada tak ze na przednim grillu jest mała rameczka(myslalem ze to na znaczek s line lecz na internecie przeglądając te emblematy maja one inne mocowanie). Podsyłam zdjęcie tej rameczki i proszę o pomoc co powinna ona zawierać. Dziękuje za każdą pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, planuję zakup letnich felg alu (Rotory). Szczegóły: 8,5J x 18H ET29. Orientuje się ktoś z jakich dobrych źródeł mogę je w oryginałach zakupić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich wie ktos gdzie moze byc filtr paliwa audi a5
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A5: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 3.2 265 KM (195 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 2.0 TDI 17…
-
- 0 odpowiedzi
- 11,8 tys. wyświetleń
-