Forum Audi A5 8T (2007-2016)
Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
121 tematów w tym forum
-
Cześć, mam problem z regulacja tył/przód fotela pasażera w 8t coupe. Wpuszczałem wczoraj znajomego na tył i po odblokowaniu fotela popchnąłem go maksymalnie do przodu. Od tego momentu lewa szyna jest zblokowana i jej zakres to max przód-15cm w tył (prawa chodzi swobodnie). Sprawdziłem od przodu i od tyłu - nie ma nic w szynie co mogłoby blokować. Miał ktoś taki problem? Podrzucam także wideo 4ee6090b-59db-427f-8c93-fb88dedf4123.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 764 wyświetleń
-
-
Dzień dobry, planuję zakup letnich felg alu (Rotory). Szczegóły: 8,5J x 18H ET29. Orientuje się ktoś z jakich dobrych źródeł mogę je w oryginałach zakupić?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam w jaki sposób wymienić żarówkę świateł dziennych.
-
- 0 odpowiedzi
- 177 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry, Korzystając z wolnego okołoświątecznego zabrałem się za wymianę rozrządu w swoim samochodzie. Po wyjęciu silnika zaintrygowały mnie dwa miejsca, proszę o wsparcie : "Smarki" ze smaru w okolicach kolektora wydechowego, największe ognisko przy jednym cylindrze ( załączone zdjęcia) Luz ? Talerza który dokręcany jest do koła zamachowego ( video) . Czy to zjawisko normalne? Widzę że po zmontowaniu ten talerz jest ustalany na tuleji wychodzącej z koła zamachowego, więc podejrzewam że ten luz może nie być problemem ale skoro już mam to na wierzchu wolę się upewnić. Na co jeszcze warto zwrócić uwagę mając wyciągnięty silnik? Z góry dzię…
-
- 0 odpowiedzi
- 266 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam , mam pewien problem czy ktoś wie co tutaj powinna być za część ,zderzak audi a5 8t lift (górne mocowania) jezeli tak prosił bym o numer oem lub nazwe
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Przebywam w Holandii. Posiadam Audi A5 1.8tfsi 2012r sportback, 209tys km przebiegu. Poprzedni właściciel podciągnął moc do 210KM. Od jakiś 2 tyś km. zmagam się z problemem odgłosu stukania u góry silnika. Stukanie słychać jak temp. oleju osiąga 90stopni i silnik chodzi na wolnych obrotach. Wystarczy że obroty przekraczą 1 tyś. i dźwięk znika. Mechanik sprawdził stan łańcucha rorzadu, ciśnienie oleju i wszystko jest ok. W załączniku umieszczam wyniki z ich oględzin. Może ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Pali sie kontrolka od tej funkcji . Co radzicie , od czego zaczac diagnoze ?
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Mam aktualnie pod opieką A5 8T, trochę było zaniedbane, ale sukcesywnie usuwam kolejne usterki. Pozostały mi aktualnie dwie: Spryskiwacz szyby nie działa - pompa pracuje, na szybę nie leci, odsłoniłem zbiornik - wycieku przy pompkach nie ma - czy macie może/gdzie znajdę schemat węży? Zakładam, że problemem jest któryś z zaworów zwrotnych, szukałem wycieku, ale trudno go zlokalizować, coś tam kapie Dodatkowo jeżeli ma znaczenie - "zniknęły" końcówki dyszy od reflektorów, będę też wymieniał, ale raczej z szybą nie ma nic wspólnego Kierunkowskaz w prawo - przy włączeniu przestaje migać po 3-4 mrugnięciach, w…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam miał ktoś podobny problem a5 3.0TDI CCWA tryb awaryjny błędy takie jak: P157100 - lewy zawór zawieszenia silnika - zwarcie z potencjałem plus P019300 - czujnik ciśnienia paliwa - zwarcie z potencjałem plus P116F00 - przepływomierz powietrza - sygnał zakłócony Oraz błąd skrzyni: P175800 - zasilanie napięciowe zacisku 15 - przerwa Wymieniony czujnik ciśnienia i przepływomierz dalej to samo
-
- 0 odpowiedzi
- 595 wyświetleń
-
-
Witam! Da się podłączyć lampy poliftowe z a 5 ksenony
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem a5. Nie grało w nim audio. Sprzedawca powiedział, że wymieni wzmacniacz na sprawną używkę. Zrobił to, a teraz gra tylko lewa strona. Światłowód sprawdzony - sprawny Głośniki sprawdzone - sprawne Kable głośników sprawdzone - sprawne Po odczycie błędów widnieje "ochrona komponentów, zwarcie do +". Dowiedziałem się, że trzeba "zaprogramować" wzmaka lub zdjąć ochronę komponentów. Czy ktoś tu ogarnia takie tematy wysyłkowo? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 755 wyświetleń
-
-
Witam, Czy posiada ktoś instrukcje obsługi w języku polskim do Audi A5 8T Sportback najlepiej 2015r? Na forum widziałem post z polską instrukcją, z czego nie ma już możliwości pobrania pliku
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry, w mojej Audi A5 ostatnio po wjeździe na nierówne podwórko ze spadkiem wyskoczył mi błąd kierownicy na żółto i ESP. Po zgaszeniu silnika i ponowym odpaleniu błąd zgasł, lecz na początku po dłużej jeździe znowu się zapalał co ważne kierownica była skręcona żeby jechać na wprost. Nie dzieje się tak od razu po odpaleniu samochodu tylko po chwili jazdy wyskakuje ten błąd i kierownica się przekreca. Byłem w ASO zrobili mi geometrie i diagnostykę lecz błąd nadal się pojawia po paru minutach jazdy. Obstawiali maglownice lecz nie byli pewni więc "nie chcieli mnie naciągać na koszta" więc się poddali i oddali mi samochód. Na diagnostyce z tego co wiem wyskakuje czujnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Lewe swiatlo cofania nia nie dziala . po kazdorazowym wlaczeniu wstecznego wywala blad na zegarach. halogenki nowe i dalej nic. co robic ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć będę dokładać sobie hak, mam fabryczne przygotowanie pod montaż. Zastanawiam się jakiego producenta kupić hak zależy mi żeby kula była wypinana. Z tego co widzę westfalia robi haki dla audi koszt okolo 1800, ale nie wiem czy jest sens aż tyle płacić gdzie np steinhof jest za około 1100 zł. Może ktoś już to przerabiał i ma doświadczenie w tym temacie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktos z forumowiczow wie jak zakodowac kluczyk zblizeniowy? Jeden kluczyk dziala bez zazutow, natomiast drugi zamiast trzymac w kieszeni musze wkladac do stacyjki, to samo z zamykaniem drzwi, Musze nacisnac guzik pilota zamiast klamki. Bedac w samochodzie jak nacisne START slysze 3 ciche odglosy i 3 migniecia na kluczyku, Komunikat Key not recognised (cos w tym stylu) na wyswietlaczu. Audi S5 2015.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich wie ktos gdzie moze byc filtr paliwa audi a5
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, w którym miejscu jest rozrusznik? Czy trzeba wjechać na kanał? Wie ktoś gdzie może być filtr paliwa audi a5? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam! Noszę się z zakupem Audi A5 2.0 z 2010 roku. Wiem o wadzie fabrycznej tych silników i, że biorą olej - ten konkretny egzemplarz którym się interesuję bierze podobno ok 0,5l na 1000km. Dużo? Niedużo? Jak w ogóle wygląda technicznie kwestia tej wady fabrycznej? Kończy się po prostu na systematycznym dolewaniu oleju czy może raczej grozi to czymś o wiele poważniejszym i z tego powodu nie ma sensu inwestować w te roczniki?
-
- 1 odpowiedź
- 824 wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem A5 2010 r coupe, nie mogę lub nie wiem jak sparować tel bluetooth z autem. Może ktoś posiada pl instrukcję? Dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-