Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Forum Audi A5 8T (2007-2016)

Forum Audi A5 8T. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez damian1990,

Grupowicze mam problem, może ktoś z was spotkał się już kiedyś z dziwnym „chrobotanie” na wolnych obrotach na każdym biegu...coś chrobocze jakby drgania czy coś, skrzynie u mechanika wykluczyliśmy ponieważ nawet bez biegu gazując gdy obroty po przygazowaniu opadają to tez chrobocze...czy ktoś coś mi powie na ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez pawlo2525,

Witam posiadam audi a5 od kilku miesięcy, posiadam skrzynie pcg- chyba multitronic, po zakupie skrzynia chodziła z opóźnieniem, u mechanika dostałem info podczas wymiany oleju w skrzyni ze nie jest zaprogramowana, po odbiorze faktycznie szybciej reagowała ale podczas dynamicznego wciśnięcia pedału gazu szarpie, prosze o pomoc, dodam ze jest to 2.0 tdi 177km napęd na przód z 2013 roku

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  3. Witam Kupiłem A5 2010 r coupe, nie mogę lub nie wiem jak sparować tel bluetooth z autem. Może ktoś posiada pl instrukcję? Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez m4niek,

Witam. Posiadam Audi a5 2.7 diesel z 2010r. Od jakiegos czasu, podczas skrecania czy to w miejscu na parkingu czy w trasie przy wiekszych skretach cos w kierownicy strzela.Wspomaganie i wszystko dziala normalnie, tylko podczas skrecania kierownica cos jest nie tak. Auto swiezo po regeneracji maglownicy oraz pompy wspomagania. Co moze byc przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Gutek698,

Witam. Przebywam w Holandii. Posiadam Audi A5 1.8tfsi 2012r sportback, 209tys km przebiegu. Poprzedni właściciel podciągnął moc do 210KM. Od jakiś 2 tyś km. zmagam się z problemem odgłosu stukania u góry silnika. Stukanie słychać jak temp. oleju osiąga 90stopni i silnik chodzi na wolnych obrotach. Wystarczy że obroty przekraczą 1 tyś. i dźwięk znika. Mechanik sprawdził stan łańcucha rorzadu, ciśnienie oleju i wszystko jest ok. W załączniku umieszczam wyniki z ich oględzin. Może ktoś ma pomysł gdzie szukać problemu ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Wiruch71,

Światła stopu się nie wyłączają, świecą cały czas, Pali się błąd ECP Po podłączeniu pod vaga pokazało brake switch light. Czujnik został wymieniony a błąd skasowany lecz niestety błąd wrócił spowrotem a światła stopu nie gasną. Bezpiecznik został sprawdzony Świeci się nawet po naciśnięciu hamulca więc problem leży przed bezpiecznikiem.. Macie jakiś pomysł co to może być? Moze Kabel gdzieś ułamany?

• Like
    • 11 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez pawelem,

Siemanko. Mam taki problem otóż jakiś czas temu zauważyłem problem który zaczął się pojawiać wraz ze wzrostem temperatur, otóż na postoju nie zależnie czy auto jest na P, N, D lub R zaczyna delikatnie szarpać obrotami ( wzrost i spadek o około 50 obrotów ) i czuć bujanie samochodu takie minimalne, po delikatnym dodaniu gazu wszystko ustaje. Pojawia się to raz za jakiś czas, niema to stałe. Po podpięciu komputera brak jakichkolwiek bledów. Miał ktoś taki problem ? Dodam że auto to A5 3.0 tdi ( CCWA ) quattro + stronic ( skrzynia robiona 35kkm temu ).

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Zapraszam wszystkich do obejrzenia testu samochodu z najbardziej zaawansowanym napędem quattro na świecie oraz konkurenta BMW M3 - czyli Audi RS 5. Test wykonany przez niemiecką redakcję GRIP. http://www.youtube.com/watch?v=zVUSao3g-sM Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez michvv777,

Czesść, Dzień Dobry, Witam wszystkich serdecznie , Nazywam się Michał , jestem szczęśliwym albo nieszczęśliwym posiadaczem Audi A5 8T 2013 sportback Jestem tutaj ponieważ zmagam się z następującym problemem: Trzęsący się silnik / falujące obroty Panowie, mam pytanie odnośnie tego tematu, Pacjent to - Audi A5 2013 2.0 Tfsi 211km quattro silnik : CDNC Na biegu jałowym , czy na zimnym czy na ciepłym silniku występuje co jakiś czas falowanie obrotów + przy tym nierówna praca silnika/trzęsący się motor rezonujacy na całe auto. Aso Krotoski nie potrafi naprawić mi tego objawu, auto w sumie przez ostatnie 4 miesiące, 10 tyg …

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  10. Tak jak w temacie. Poszukuje zderzaka w kolorze do mojej coupe, jako że napotkałem dużo ogłoszeń ze sportback pytanie czym te zderzaki się różnią od siebie oprócz numerka, i czy ten ze sportback jest w stanie podejść do coupe. Jako że jestem świeżo upieczonym właścicielem był bym wdzięczny za jakiś katalog części/manual Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez damianpol114,

Witam, Program Vcds pokazuje błąd 02245(połączenie zdalnego sterowania radiowego). W programie vcds w nastawach podstawowych jest opcja uczenia pilota. Podana jest nawet prosta instrukcja(zdjęcie w załączniku). Niestety nie potrafię wyuczyć pilota. Czy ktoś kiedyś programował pilot do Webasto i może napisać jak to się wykonuje. Pozdrawiam, Damian

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 8,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez KarolHo,

Witam, ostatnio pojawił się problem ze światłami cofania w Audi A5. Podejrzewam, że to czujnik cofania. Gdzie sie znajduje i czy potrzebny kanał? Dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Rafx11,

Witam Nieszczesliwym trafem ktos rozwalil mi lusterko od strony kierowcy . Zakupilem cale "nowe " . Czy ktos z Was kiedys wymienial ?? Moze jakas instrukcja ?? Szukalem po necie i lipa

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez groszeknh,

Witam wszystkich serdecznie. Posiadam audi a5 8ta 2.0 tdi i będę przystępował do wymiany Łożyska w kole. Chciałem sam zabrać się za wymianę ale ze względu iż dopiero zaczynam przygodę z mechanika nie mam pewności. Znalazłem łożysko albo lozysko z piastą. Moje pytanie jest czy mogę wymienić w swoim aucie odrazu lozysko z piastą? Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam!

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez kamilA5,

Chciałbym wymienić swoje fotele które są w pełnej elektryce, na kubełkowe fotele z Audi RS5. Czy ktoś już przeprowadzał taką operację? Czy wystarczy je tylko podmienić? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo kodować? Czy znacie kogoś, kto mógłby się podjąć takiej wymiany?

• 1 odpowiedź
    • 15,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez marslo,

Witam wszystkich. Miałem okazję w ten weekend odbyć jazdę próbną samochodem Audi A5. Silnik to 2.0 TFSI (nie znam dokładnego oznaczenia) Quattro, S Tronic 2013 rok produkcji. Auto miało przebieg 82 tyś mil, Cena 8990 funtów. Na wstępie, samochód przywitał mnie rozładowaną baterią, szybka interwencja sprzedawcy i auto odpaliło. Podniosłem maskę i kilka rzeczy rzuciło mi się w oczy Mokre od oleju w rejonach 2 i 4 wtryskiwacza. Sprzedawca powiedział że przy sprzedaży umyją ten silnik (?) Mokra osłona silnika (widziana od góry poprzez komorę silnika). Hałas w rejonach góry silnika lub skrzyni biegów. Jak dodałem lekko gazu to ten hałas ustępował…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Adi098,

Witam. W mojej audi s5 4.2 od dłuższego czasu męcze sie rano gdy wstaje do pracy z zaparowanymi szybami i zapytanie czy problem tkwi w większości samochodach gdzie są szyby bezramkowe? Filtr kabinowy wymieniony i brak mokrych dywaników itp. Martwi mnie też to że samochód był wczoraj umyty , dzis pojechalem do pracy (10km) , po powrocie z ciekawości przejezdzam palcem z tylnego boku zderzaka i jest taka jakby sadza (palec czarny). Czy to normalne w wiekszych silnikach czy jest coś na rzeczy i wydobywa sie coś z rur wydechowych i warto coś z tym zrobić ?

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez adam1996s,

Witam w jaki sposób wymienić żarówkę świateł dziennych.

19. Rozpoczęte przez dawidszmidt2,

Cześć. Wie ktoś gdzie dostanę zaślepkę spryskiwacza lamp do rs5 8t? Zamówiłem do a5 zderzak fake rs5. Zaślepka z a5 i z s5 nie pasuje. Przeglądałem ETKe i na schemacie nie ma numeru cześć.

• 0 odpowiedzi
    • 926 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kubol1,

Cześć, mam problem z regulacja tył/przód fotela pasażera w 8t coupe. Wpuszczałem wczoraj znajomego na tył i po odblokowaniu fotela popchnąłem go maksymalnie do przodu. Od tego momentu lewa szyna jest zblokowana i jej zakres to max przód-15cm w tył (prawa chodzi swobodnie). Sprawdziłem od przodu i od tyłu - nie ma nic w szynie co mogłoby blokować. Miał ktoś taki problem? Podrzucam także wideo 4ee6090b-59db-427f-8c93-fb88dedf4123.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 806 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez daumian123,

Hej, mam jedno w sumie pytanie dla was. Ogólnie posiadam audi a5 i wymieniłem w nim zderzak na s-linowy (8T0 807 437 D). Ale mam teraz zagwozdkę ponieważ nie mam tej dolnej atrapy, a nie wiem jaki może być jej numer. Może ktoś wie? Za każde wskazówki będę wdzięczny, pozdro Poniżej zdjęcie poglądowe, o co dokładnie mi chodzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez werpiw18,

Hej, mam problem ponieważ zegar licznika prędkości po odpaleniu świeci od połowy i po przejechaniu kilku/kilkunastu kilometrów świeci się cały. W czym może leżeć problem? Pozdrawiam,

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.