Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez gol,

Witam .Jestem nowym posiadaczem q5 i wczoraj wyskoczył mi błąd na trasie p0236 .Nadmienie że błąd wyskoczył po uruchomieniu silnika po postoju nie w czasie jazdy.Póżniej zgasiłem jeszcze raz odpaliłem i było ok-mrugała ikonka świec żarowych.Po przejechaniu ok 200 km ta sama sytuacja ale do ikonki świec żarowych dołączył ikonka silnika i auto straciło moc.Po podł kompa skasowałem check i auto wróciło do normy.Od czego zacząć Waszym zdaniem szukanie?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Izuś,

Halo Halo Panowie . Tutaj Panna posiadajaca audi q5 Rok 2010. Wyskakuje mi błąd P087 co to znaczy ???? RATUNKU!!! RYCERZA PROSZĘ.... 3.0 diesel o mocy 240kM

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez pablow17,

Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez siriush,

Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd związany z silnikiem, a dokładniej z sondą lambda. Błędy pojawiają się mniej więcej od miesiąca, po skasowaniu pojawiają się na nowo. Początkowo myślałem, że może mieć to związek z niewypalonym DPFem, ale w niedzielę przegnałem go 200 km po autostradzie i niestety błąd nadal się pojawia. Czy ktoś wie coś na ten temat? Pytam ponieważ zdążyłem się dowiedzieć, że jest wielce prawdopodobne, że sama sonda jest OK, tylko może sygnalizować coś innego. Ponieważ nie chcę szukania po omacku dlatego pytam, może ktoś spotkał się z czymś takim lub zna się na tyle, żeby jakoś pomóc? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Poni…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez cezarg1410,

Cześć. Rzecz tyczy się Audi Q5 z 2010 roku. Auto ma światła ksenonowe z dziennymi LED. Kilka dni temu lewy LED przestał świecić a na desce wywaliło komunikat o usterce tego światła. Z tego co czytam: najprawdopodobniej winny będzie moduł LED w tej lampie. I tutaj kilka pytan: 1. Czy w przedlifcie występowało kilka wersji tych modułów czy muszę kupić jakiś konkretny jaki jest w aucie? 2. Jesli muszę kupić konkretny: czy da się sprawdzić jaki tam jest w jakikolwiek inny sposób niż wyjmując lampę? 3. Czy naprawdę żeby wyjąć lampę muszę zdjąć zderzak? Jak trudne to jest ? Mam spore doświadczenie w naprawach w aucie. 4. W którym miejscu lampy jest…

• Like
      • Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Sloujol,

Witam, jestem w trakcie przesiadki z BMW e90 do Q5 3.0 Tdi 240 km, pojawił się natomiast problem migających świec i pojawiania się błędu silnika, błędy które udało mi się ściągnąć wklejone poniżej. Pytanie uwalony czujnik ciśnienia spalin czy cos innego ? auto ma ograniczoną moc. Za co się zabrać ? z góry dzięki za pomoc ! ============1============== P2463 Raw code: 2463 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Potwierdzona OBDII: Diesel particulate filter (DPF) - DPF restricted ============2============== 5188 Raw code: 001444 ECU: 01. Jednostka sterująca silnika Status: Test się nie powiódł, Test nie pow…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Witam. Mam problem ze swoimi lampami przednimi. Otóż, po przełączeniu na tryb auto, za dnia świecą ledy, jak się ściemni to zapalają się ksenony, lecz problem jest taki że świecą one bardzo mocno, dodatkowo kiedy próbuję włączyć światła długie to w żaden sposób nic się nie dzieje. Sprawdziłem również czy jak wyłączę ksenony i mrugne długimi to się zapalą i zapalają się tak samo mocno jak niby te które odpowiadają za światła mijania. O co tu może chodzić ? W nocy tak oślepiają że każdy mruga jakbym faktycznie cały czas na długich leciał. Coś w kodowaniu może być nie tak ?

• 0 odpowiedzi
    • 924 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam,czy ktoś podnosił moc silnika 2.0 tdi 170 km quattro stronic.Jak to chodzi ,ile więcej mocy i czy skrzynia to wytrzyma.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Mariusz 11,

Witam mam taki problem rano przy sprawdzaniu płynu chłodniczego jest ubytek płynu po odkręceniu korka wytwarza się ciśnienie tak jak by na gorącym silniku i płyn powraca do stanu normalnego. od czego takie zjawisko?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez trejk,

Cześć, przychodzę z pytaniem o wentylatory przy chłodnicy bo mam wrażenie że coś jest nie tak. Posiadam Q5 z rocznika 2012 (modelowo 2013) po lift. Diesel 2.0, 177 KM, S-tronic Wydaje mi się że coś jest nie tak z wentylatorami, które uruchamiają się po przejechaniu krótkiej trasy (np. 1 km do sklepu) i nawet po zgaszeniu auta potrafią chodzić z 5 min. Czy to auto faktycznie tak szybko się grzeje że wymaga praktycznie wiecznie działających wentylatorów? Nie wyświetla mi żadnych błędów, temperatura oleju w normie.

• 4 odpowiedzi
    • 9,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Doprowadzam do ładu moje nabyte Q5 .Mam błąd w climatroniku dotyczący czujnika nasłonecznienia . Wyjąłem czujnik i stwierdziłem ,że nie jest on podłączony . Pewnie coś było robione i kabel z wtyczką wpadł pod deskę ,jak dostać się do niego ,wie ktoś? .Myślałem o wyjęciu schowka ,lub zdjęciu osłony głośnika centralnego ale boje się że uszkodzę tą osłonę a nie mam pewności ,że po zdjęciu będzie jakiś dostęp . Druga sprawa do brak sygnału ostrzegawczego przy np. zapaleniu kontrolki paliwa itp , Dźwięk niezapięcia pasów jest ,kierunkowskazów jest ,świateł jest ale ne ma otwarcia drzwi ,kontrolek i nie wiem czego jeszcze ale przy wyłączeniu silnika bez pozyc…

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Bartez76,

witam pojawił mi sie komunikat ze zostało do przejechania 1050km Ad blue po sprawdzeniu wychodzi na uszkodzenie elektryczne czujnika NOX czy ma ktoś może o takich nr.8R0907807 A z tego co wiem to teraz jest zastąpiony z literka Q lub R albo jak wyłączyć ten komunikat?

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Tadeo1814,

Witam Włączając bieg pierwszy i drugi,zapalają się światła biegu wstecznego Może ktoś miał taki przypadek i mi pomoże Chciałbym również zapytać w którym miejscu znajduje się czujnik światła wstecznego

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Kwachu,

Witam. Potrzebuję informacji co to za czujnik kryje się za tą zielona kostką. Od jakiegoś czasu silnik mi czasami przerywa przy przyspieszaniu. Po oględzinach zauważyłem, że ta kostka była wypięta z czujnika. Czy to mogło być przyczyną???

17. Witam Czy ktoś ma instrukcję obsługi do Q5 z 2011r

• 2 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dariuszzukowsk1979,

Hej jest może jakieś darmowe obd żeby samemu zmienić dawkowanie paliwa audiq5 2015 automat wersja premium Plus amerykański

19. Rozpoczęte przez Nafi,

Witam czy widział ktoś z klubowiczów link do filmu odnośnie demontażu lampy. zaparowała mi lampa i chciał bym ją zdemontować aby sprawdzić powód parowania.

• 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  20. Witam Jakie polecenie dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe do Q5 . Posiada już fabryczny alarm . Czy w tym modelu 2.0 TDI 190KM ( 2015 rok ) skrzynia Automat Stronic można zamontować mechaniczną blokadę ( wkładany bolec ) na lewarek zmiany biegów jak dawniej w samochodach z ręczną skrzynią ? Jakie kupić śróby antykradzieżowe na koła ' 19 cali alufelgi . Chodzi mi , żeby były z dobrej jakości materiału twardego bo kilka lat temu w poprzednim moim aucie jedna się zerwała podczas wymiany opon na zimowe i miałem trochę kłopotów. W ASO mi powiedzieli 480 zł kpl. Wydaje mi się trochę drogo i szukam dobrego zamiennika .

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Domi334,

Witam Mam pytanie jaki olej można dolać na dolewkę do oleju longlife III 5w30 VW? Audi Q5 2.0TDI 170km CAHA

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Dominik Kozakiewicz,

Dzień dobry czy znajdę kogoś kto sie zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Q5

• 0 odpowiedzi
    • 212 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  24. Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez emil0510,

Witam serdecznie. Mam problem z lampkami w drzwiach. We wszystkich lampki nie świecą i nie ma sygnalizacji otwarcia drzwi na fis.

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.