Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z lusterkami a dokladnie z ich grzaniem. Fabrycznie moje audi q5 nie mialo podgrzewanych lusterek kupilem wklady z mata jakies tanie po zamontowaniu noe grzeja, odblokowalem w VCDSie i prad dochodzi a maty nie grzeja dalej. Do tego gdy maty sa podpiete nie ma napiecia odpinam maty i napiecie jest. O co chodzi czy to przez tanie maty czy cos jest nie tak. Dzieki za pomoc
-
- 13 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam radio audi concert (3?) 8T1035186R (auto USA) posiada ono tylko bluetooth do rozmów, jest jakaś możliwość podpięcia adaptera bluetooth do muzyki? Nie chodzi mi tutaj o transmiter. Posiadam coś takiego jak AMI-LY-005, samo podpiecie do AMI nie dziala, samochod widzi że cos jest wpięte, ale na tym adapterze nawet dioda nie swieci, jakby pradu nie dostawal... Ktoś wie czy jest szansa to podłączyć jakkolwiek? Albo zrobić jakoś muzyke bluetooth? Nie posiadam wejścia AUX ani USB... Audi Q5 2012r.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
2.0 TFSI 230 KM czy w tym silniku robi się rozrząd? Jeśli tak to co ile?
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Pytanie jak w temacie: Jak odszyfrować/gdzie znaleźć datę produkcji akumulatora Continental? Interesuje mnie konkretnie model AGM 12V 92Ah 850A:
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich i pozdrawiam mam problem i pewnie nie tylko ja z pływająca temperatura mój silnik to caha 2.0 mimo wymiany 2 termostatów możecie coś poradzić bo dziś słyszałem że są trzy ale nie wiem czy to prawda i gdzie jest czekam na jakieś info i dziękuje.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy może ktoś podpowiedzieć ile kosztuje okresowy (co 30 tys. km) przegląd Audi Q5 w ASO? Co wymieniają? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiada ktoś instrukcję dla VCDS lub VCP ? Kodowanie z US na EU (kierunkowskaz miga razem ze światłem stopu) Link który pojawił się na forum z kodowaniem A5 jest bezwartościowy przy tym aucie.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Dzięki koledze z innego forum, który znalazł ten film, wreszcie można cieszyć się ciszą po otwarciu drzwi przy włączonym zapłonie/uruchomionym silniku: https://www.youtube.com/watch?v=plsROyW4ZHA
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Poszukuje schematu elktrycznego do audi Q5 silnik CGLB 170 km . Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Opisze pewne zdarzenie które może być przestrogą dla innych . Zaczęło się od kilku błędów czujników parkowania ,błędy sporadyczne i nie zwróciły mojej uwagi. Pewnego dnia zaświeciła się kontrolka ESP ,jednak po ponownym uruchomieniu silnika było już Ok. A dalej lawina błędów na zegarach wszystko się zapalało ABS ESP hamulec postojowy ,obrotomierz szalał ,dziwne komunikaty się wyświetlały ,szybkościomierz przestał wskazywać ,same gongi i błędy .Jak podłączyłem VCDS to aż czerwono było ,same błędy komunikacji sterowników. Myślałem,że to coś z zasilaniem i od tego zacząłem szukać .Okazało się ,że do modułu PDC nalała się woda która dostała się do bagażnika przez szyber…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z Pdc, vcds nie chce się połączyć z modułem , podejrzewam ze padł moduł czy ktoś wie gdzie on się znajduje ??
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd związany z silnikiem, a dokładniej z sondą lambda. Błędy pojawiają się mniej więcej od miesiąca, po skasowaniu pojawiają się na nowo. Początkowo myślałem, że może mieć to związek z niewypalonym DPFem, ale w niedzielę przegnałem go 200 km po autostradzie i niestety błąd nadal się pojawia. Czy ktoś wie coś na ten temat? Pytam ponieważ zdążyłem się dowiedzieć, że jest wielce prawdopodobne, że sama sonda jest OK, tylko może sygnalizować coś innego. Ponieważ nie chcę szukania po omacku dlatego pytam, może ktoś spotkał się z czymś takim lub zna się na tyle, żeby jakoś pomóc? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Poni…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam w miarę nowe Q5 z marca 2015. Chciałem zaktualizować nawigacje, powiedziano mi w salonie ze to koszt 1000 pln. Co???? czy nie ma jakiejś hmmm czegoś w stylu gwarancji ze przez dwa może trzy lata aktualizują bezpłatnie??? Czy mogę sam sobie po kosztach wgrac? jak tak to jak? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś miał taki problem. Jak to rozwiązać ? Autko posiadało komfortowe funkcje bezdotykowego zamykania i otwierania drzwi. Nagle funkcja ta przestała działać. Czy jest jakiś sposób żeby to uaktywnić? Proszę o podpowiedź. W celu uniknięcia rozładowania akumulatora i dla zachowania w ten sposób zdolności do rozruchu przez możliwie długi czas, system zarządzania energią kolejno wyłącza niekonieczne funkcje komfortowe. Możliwe będzie, że samochodu nie da się odblokować przy użyciu funkcji komfortowych.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam tabliczke znamionowa opon mojego auta i musze zrobic tuv(przegląd) w niemczech ale mam letnie opony i chce dokupic zimowe z felgami tylko nie wiem czy z tej tabliczki jest roznica ktore to opony na zime czy to obojetne ktore wybiorę??
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jakie polecenie dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe do Q5 . Posiada już fabryczny alarm . Czy w tym modelu 2.0 TDI 190KM ( 2015 rok ) skrzynia Automat Stronic można zamontować mechaniczną blokadę ( wkładany bolec ) na lewarek zmiany biegów jak dawniej w samochodach z ręczną skrzynią ? Jakie kupić śróby antykradzieżowe na koła ' 19 cali alufelgi . Chodzi mi , żeby były z dobrej jakości materiału twardego bo kilka lat temu w poprzednim moim aucie jedna się zerwała podczas wymiany opon na zimowe i miałem trochę kłopotów. W ASO mi powiedzieli 480 zł kpl. Wydaje mi się trochę drogo i szukam dobrego zamiennika .
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy ma ktoś wiedzę w temacie zamulonej nagrzewnicy w Q5. W poprzednim sezonie ogrzewanie działało bez najmniejszego problemu z pełną wydajnością, teraz po okresie letnim nie używania nagrzewnica jest kompletnie zablokowana, nie ma w niej żadnej cyrkulacji, dodatkowa pompka elektryczna została wymieniona ale niczego to nie dało, układ chłodzenia wypłukany dwukrotnie Prestonem - wyleciało dużo szlamu ale ogrzewanie nadal nie działa, temperatura silnika stoi na 90 jak u młodego i nigdy nie było z tym problemu. Podobno w tym modelu wyjęcie nagrzewnicy wymaga demontażu deski a tego chciałbym uniknąć, zastanawiam się nad wyłonieniem przyłączy nagrzewnicy na ścianie grodziowej…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Mam pytanie do posiadaczy Q5 2.0 TDI z 2016r. Czy jest możliwość dołożenia koła dojazdowego pozostawiając sabbufer? Z góry dzięki za odpowiedź.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę , czy ktoś zna dobrego elektronika z okolic Radomia który potrafi spolszczyć Q5 z 2011r z góry dziękuje za odpowiedzi
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chcę dołożyć moduł do zdalnego odpalania auta z pilota, czy ktoś już to zakładał, jaki koszt czy trzeba wymieniać bądź programować moduł komfortu?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jest to mój pierwszy post. Mam problem z podświetleniem audi Q5. przy lewarku nie podświetla trybu skrzyni ( D N P R ). Ktoś wie jak się dostać oraz jakie żarówki tam są potrzebne? Dzięki za pomoc!
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-