Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam. Mam chęć podnieść moc w swoim q5 2.0 tdi 170km. Pytanie czy trzeba też bawić się ustawieniem skrzyni automatycznej czy wystarczy tylko komputer?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowym posiadaczem Q5 2015r 2.0 tfsi ze stanów mam problem ze światłami tylnymi a mianowicie takie że przestały świecić po przerobieniu i kodowaniu wszystko było ok po jakimś czasie wszystko znikło może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Mam Q z 2010 roku. Problem tkwi w odblokowaniu drzwi kierowcy. Coś sie poknociło w centralnym zamku i z kluczyka nie moge otworzyc lewej strony samochodu. Otwoera sie tylko prawa. Spojrzalam w instrukcje, teoretycznie wszystkie nastawienia w MMI są dobre ale auto sie otwoera tylko prawostronnie. Czy znacie jakąs mozliwość resetu tego lub co moze byc przyczyną?
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Siemka. Kupiłem nie dawno Q5 z2009 roku. Fajne autko , ale na dziurawej drodze zaczęło coś stukać. Sprawdzajac zawieszenie okazało się ze mam pękniętą zwrotnicę. Może ktoś ma do sprzedania, albo zna jakiś szrot z takimi rzeczami?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry! Posiadam audi q5 2016 chciałbym wyświetlić ekran telefonu na wyświetlaczu samochodu jest taka możliwość? coś czytałem o android auto, ale się nie znam proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź
-
- 1 odpowiedź
- 627 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam serdecznie Mam uszkodzony lewy reflektor o nr OEM 8R0 941 043 E (wersja USA), znalazłem ogłoszenie sprzedaży lampy o nr OEM 8R0 941 005 E (wersja USA). Pytanie czy można zastosować zamiennie tą lampę.
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Doprowadzam do ładu moje nabyte Q5 .Mam błąd w climatroniku dotyczący czujnika nasłonecznienia . Wyjąłem czujnik i stwierdziłem ,że nie jest on podłączony . Pewnie coś było robione i kabel z wtyczką wpadł pod deskę ,jak dostać się do niego ,wie ktoś? .Myślałem o wyjęciu schowka ,lub zdjęciu osłony głośnika centralnego ale boje się że uszkodzę tą osłonę a nie mam pewności ,że po zdjęciu będzie jakiś dostęp . Druga sprawa do brak sygnału ostrzegawczego przy np. zapaleniu kontrolki paliwa itp , Dźwięk niezapięcia pasów jest ,kierunkowskazów jest ,świateł jest ale ne ma otwarcia drzwi ,kontrolek i nie wiem czego jeszcze ale przy wyłączeniu silnika bez pozyc…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam prośbę. Czy Ktoś może udostępnić mi instrukcję obsługi do Audi q5 tfsi 2,0 z 2014 r. ? Z góry dziękuję.
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wam audi q5 z usa , przednie lampy wymienione na europejskie, mam błąd poziomowania swiatel "headlight range control defective!" . procedura wykonana zgodnie z tą tutaj: https://a4-klub.pl/topic/279665-poziomowanie-reflektor%C3%B3w-xenonowych-procedura/ xenony poziomują się , mimo wykonanej adaptacji ciągle wywala błąd , od razu po jego skasowaniu taki jak na zdjęciu. Gdzie dalej szukać przyczyny ?
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Zwracam się z niestandardowym pytaniem. Mam samochód ściągnięty z USA i nie działa mi w nim radio. Dokładniej mówiąc ekran w desce rozdzielczej działa (czasami wyświetla napis MMI), poza tym przyciski nie reagują na nic, radio się nie włącza. Znalazłem w bagażniku dużą ilość kabli które nie są do niczego podpięte, domyślam się, że jest to z tym związane. Udało mi się ustalić, że bez wzmacniacza Bang Olufsen radio nie ruszy, jednak tych kabli jest tam zdecydowanie więcej. Jakie jeszcze moduły są potrzebne? Szukałem tych informacji, ale nie jestem w stanie znaleźć żadnego zdjęcia czy rozpiski na podstawie samych kabli. Łącznie jest 10 wtyczek.
-
- 1 odpowiedź
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przesiadłem się z A6 w którym mam nagłośnienie BOSE (bajka!!!) do Q5 z Bang-Olufsenem i mam problem. System nie reaguje na ustawienia surround. Bez względu na ustawienia pokrętła nie słyszę żadnej róźnicy. Regulacja niskich tonów oraz wysokich tonów daje wyraźne efekty natomiast surround - żadnej reakcji... Dźwięk jest niby dobry... ale nie ma porównania z BOSE.... Może trzeba coś gdzieś włączyć, żeby ten surround zadziałał...Czy może ktoś się spotkał z takim problemem...?
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od pewnego czasu mam następujący problem z radiem w moim Audi Q5 z 2013 roku. Radio samoczynnie przestaje grać po ruszeniu (osiągnięciu prędkości około 30 km/h). Gdy radio przestanie grać działają wszystkie funkcje oprócz dźwięku. Nie działa bluetooth, płyta, SD. Problem występuje za każdym razem. Aby ponownie włączyć radio należy wcisnąć przycisk na kierownicy (sterowanie głosem), po komunikacie głosowym w radiu pojawi się dźwięk. Niestety po około 30 minutach znowu dźwięk ginie i już nic nie pomaga, należy wyłączyć i włączyć ponownie zapłon, wówczas pojawia się dźwięk. Dodam, że ten sam problem pojawił się około roku temu. Wówczas rozwiązaniem problemu była w…
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szukam jakiś informacji na temat sposobu montażu rejestratora jazdu - kamerki na szybie. Jaki model Jak podłączyć Jak przeprowadzić kabel Skąd wsiąść zasilanie Czy ktoś z Was posiada kamerkę pod lusterkiem trafiłem na ciekawe chińskie rozwiązanie https://pl.aliexpress.com/item/Car-Dash-Camera-DVR-Audi-A4-A5-A6-A7-Q5-A8-Q7-Audi-Q5-DVR/32769949095.html?spm=a2g17.search0104.3.8.5a35448cpPiKzd&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10084_10083_10618_10304_10307_10301_5711211_10313_10059_10534_100031_10103_10627_10626_10624_10623_10622_10621_5722412_10620_5711313,searchw…
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Panowie pytanie czy po zmianie akumulatora trzeba go kodować . pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 970 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Mam pytanko . Nie otwiera mi drzwi z żadnego kluczyka . Czy ktoś ma wiedzę gdzie kupić zaznaczony element na zdjęciu czy trzeba wymienić całą wkładkę ?
-
- 1 odpowiedź
- 409 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy można wyłączyć/dezaktywować funkcję automatycznego składania lusterek po zamknięciu samochodu? Nie muszę korzystać zawsze z tej funkcji, szczególnie w zimie, dlatego chciałbym ją dezaktywować. pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
2.0 TFSI 230 KM czy w tym silniku robi się rozrząd? Jeśli tak to co ile?
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Jak odblokować zielone MMI VCDS ze sterownika 07 i 5F nie ma odpowiedzi
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy widział ktoś z klubowiczów link do filmu odnośnie demontażu lampy. zaparowała mi lampa i chciał bym ją zdemontować aby sprawdzić powód parowania.
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu grzechotania z silnika / skrzyni. Auto ma 179k km, dwumasa / rozrząd nie wymieniany. Na załączonym filmiku słychać grzechot przy dodawaniu gazu (z zaciągnięty ręczny). Mechanik powiedział, że to prawdopobnie dwumasa (aczkolwiek nie ma innych objawów padniętej dwumasy - żadnego szarpania etc.) albo rozrząd. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc, szulak https://youtu.be/zk0u1cCnDQI
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie użytkowników. W lutym 2021 roku , planuję kupić audi q5 2013r. 2.0 tdi o mocy jak się nie mylę 172KM . I tutaj jestem właśnie zielony , nie wiem co i jak , jakie wyposażenie quatro , S line . Mieszkam w Anglii z tego co widzę jest więcej skrzyń z automatami niż manual . Z skrzynią automatyczną nigdy nie miałem do czynienia bardzo mi się podoba kolor szary . Proszę was o jakieś porady jaką wersję wybrać , na co zwracać uwagę , ile to plus , minus pali. Wasze dośwaidczenia z tym autem . Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2021
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jakie polecenie dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe do Q5 . Posiada już fabryczny alarm . Czy w tym modelu 2.0 TDI 190KM ( 2015 rok ) skrzynia Automat Stronic można zamontować mechaniczną blokadę ( wkładany bolec ) na lewarek zmiany biegów jak dawniej w samochodach z ręczną skrzynią ? Jakie kupić śróby antykradzieżowe na koła ' 19 cali alufelgi . Chodzi mi , żeby były z dobrej jakości materiału twardego bo kilka lat temu w poprzednim moim aucie jedna się zerwała podczas wymiany opon na zimowe i miałem trochę kłopotów. W ASO mi powiedzieli 480 zł kpl. Wydaje mi się trochę drogo i szukam dobrego zamiennika .
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Fotel nie działa przesuwanie przód , tył, plecy się nie kładą i lędźwia też nie działają . Grzanie sprawne .Bezpieczniki sprawne co robić dalej.Czy bezpiecznik sterowania fotela jest gdzieś schowany? Lewa i prawa strona pulpity sprawdzona,pod nogami i w bagażniku też.
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc jakiś poradnik może albo instrukcję gdzie szukać ponieważ dokładnie wczoraj zakupiłem audi Q5 8r a bardzo mi przeszkadza język niemiecki.
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-