Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Ryszard C,

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo zresetować komunikat ciśnienia w oponach, pozdrawiam.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez peteryoka,

Witam. Jak w temacie. Czy ktoś może posiada instalacje gazową i może się wypowiedzieć. Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Tadeo1814,

Witam Włączając bieg pierwszy i drugi,zapalają się światła biegu wstecznego Może ktoś miał taki przypadek i mi pomoże Chciałbym również zapytać w którym miejscu znajduje się czujnik światła wstecznego

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez wlodekmaj,

Witam.Poszukuje schematu elktrycznego do audi Q5 silnik CGLB 170 km . Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez zxc834,

Witam zastanawiam się nad zakupem audi q5 2.0 tdi quattro i mam pytanie odnośnie silnika 143KM czy to nie jest za mało jak na ten samochód. Proszę o wasze przeżycia czy auto niezamula i czy wgl da się tym jeździć. Jak spalanie tego modelu w tym silniku?

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez gol,

Witam .Jestem nowym posiadaczem q5 i wczoraj wyskoczył mi błąd na trasie p0236 .Nadmienie że błąd wyskoczył po uruchomieniu silnika po postoju nie w czasie jazdy.Póżniej zgasiłem jeszcze raz odpaliłem i było ok-mrugała ikonka świec żarowych.Po przejechaniu ok 200 km ta sama sytuacja ale do ikonki świec żarowych dołączył ikonka silnika i auto straciło moc.Po podł kompa skasowałem check i auto wróciło do normy.Od czego zacząć Waszym zdaniem szukanie?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Dawid875,

Czy ktos podpowie co moze byc przyczyną nie działającego aktywnego tempomat w audi q5 8r? Radar był spuchniety od wody więc wymieniłem na inny( jeszcze nie ściągnięte CP bo jest brak łączności z modułem 13 ). Na linach masa jest i prąd 12.5V A na Can jest po ok 2.5V. Ma ktoś jakieś pomysły? Ja już się poddaje powoli.

• 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez emil0510,

Witam serdecznie. Mam problem z lampkami w drzwiach. We wszystkich lampki nie świecą i nie ma sygnalizacji otwarcia drzwi na fis.

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez saram,

Cześć Jakie macie doświadczenie z finansowanie Audi Q5 przez leasing? Czy są jakieś lesze oferty niż Audi Perfect Leasing? Ja ma kalkulację na 3 lata, wpłata 5%, wykup 60%, a raty praktycznie bez odsetek. Suma końcowa 101%. Jedyny haczyk to brak rabatu, czyli de facto 15% w plecy, bo tyle można wytargać od dealera (może da się więcej?). W pakiecie dają przeglądy na 3 lata i ubezpieczenie na pierwszy rok. Ktoś może próbował coś innego? Lepszego? Pozdrawiam Marek

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  10. Jakoś trzy lata temu sprowadziłem do kraju Audi Q5 3.2 2011, teraz po tych trzech latach kiedy to miałem zrobić przegląd techniczny tam gdzie zawsze, dostałem od diagnosty info ze mam sobie wymienić lampy bo są synchroniczne xD xD xD Trzy lata chlop nie widział, nagle dostrzegł... (dodam ze on i ich warsztat mi robił auto do rejestracji) Tak więc zakupiłem lampy od Audi Q5 ze Szwajcarii (dodaje skąd może to ważne) Niestety przegląd auta dalej nie idzie, gdyż lampy nie mają sterowania automatycznego, Napisałem do sprzedawcy, zapewnił mnie ze to wina auta nie jego lamp i tak w sumie pozostałem w czarnej d... bez przeglądu i z 4 lampami I tutaj zaczynają się…

• 1 odpowiedź
    • 791 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez stramaw,

Jak wygląda sprawa z wymianą rozrządu w 2.0 TFSI z 2016 roku? Co ile km?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Bartez76,

witam pojawił mi sie komunikat ze zostało do przejechania 1050km Ad blue po sprawdzeniu wychodzi na uszkodzenie elektryczne czujnika NOX czy ma ktoś może o takich nr.8R0907807 A z tego co wiem to teraz jest zastąpiony z literka Q lub R albo jak wyłączyć ten komunikat?

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Panekcl,

Cześć forumowicze, Od jakiegoś czasu czaje się na zakup audi q5 2.0tfsi 211km rocznik 2010. Lecz opinie w internecie są różne, jakie macie doświadczenia i co wiecie o tym konkretnym typie silnika. Oraz na co należy zwrócić uwagę przy zakupie. Pozdrawiam Szymon

• Like
      • Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 7,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Nowak Grzegorz,

Witam , Q5 2010r przestały świecić lampy a klapie a świecą w zderzaku , coś namieszałem .?

• 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez zbyszeek0403,

Witam wszystkich mam problem przestała mmmi działać pompka spryskiwaczy i wycieraczek przednich i tylnych i nie mam pojęcia który to może być bezpiecznik a może coś innego pomórzcie panowie z góry dziękuję. Pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Kamil 88,

Witam...Panowie jak skasować błąd ciśnienia opon w audi Q5 rok 2010

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 13,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez grex,

Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 9,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mirekkerim,

Witam. Czy jest tu osoba która poprowadzi cały proces i podpowie czy wszystko robi się dobrze? I proszę bez jakiś zbędnych komentarzy. Staram się sam ogarnąć auto które sprowadziłem z USA. Lampy i kodowanie ogarnięte brakuje polskiego i fajnie by było jakby samemu to ogarnąć. Softy i mapy posiadam więc zostaje zmiana interfejsem vcp zeby przyjął polski język z przygotowanych SD.

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez mgozdzik,

Witam! Poszukuje klucza do belek dachowych bagażnika, który mi się zagubił, jeśli ktoś ma zbyteczny proszę o informację, lub może wiecie gdzie można dorobić lub kupić.

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  20. 1 TEMAT - RADIO CONCERT Cześć. Rozpoczynam nowy temat gdyż ciężko na ten temat się czegokolwiek doszukać. A mianowicie coraz częściej spotkać na naszym rynku samochody AUDI bez pakietu nawigacji MMI. Chciałbym aby każdy kto miał jakieś przygody z tym tematem , jakieś fajne lifehacki i ciekawostki się w tym temacie podzielił i pomógł kolegom po fachu Tak jak w moim Q5 nie mam nawigacji bo zwyczajnie nie jest mi potrzebna i mam RADIO CONCERT . ( w załączeniu foto) Jako tako jest to zwykłe oprogramowanie bez jakiegokolwiek interfejsu typu MMI 3G itp. ( jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie gdyż tego nie jestem pew…

• 1 odpowiedź
    • 9,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Dano,

Witam, Czy jest tu ktoś kto może zmieniał zderzaki ze zwykłych na SQ5. Czy trzeba oprócz samych zderzaków wymieniać jakieś ślizgi w błotnikach albo czy pasują dolne osłony silnika ???

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez celuch,

Witam , mam problem ze zdobyciem instrukcji po polsku - obsługa MMI . Oraz co zrobić żeby lusterka same się składały . Proszę o podpowiedź . Audi Q5 2010

• 1 odpowiedź
    • 11,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Sew,

Cześć, Czy wie ktoś, jak włączyć funkcję : 1. Zamykania klapy bagażnika z pilota lub/i ze środka samochodu? 2. Otwierania i zamykania szyb w samochodzie? Z góry dziękuję za radę.

• 1 odpowiedź
    • 180 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez emil0510,

Witam serdecznie. Mam wyświetlacz 8T0919603 czerwony. Czy jest możliwość podłączenia 8T0919603 F. Pozdrawiam serdecznie Waldek

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez daniel061081,

Witam Wszystkich! Jak w temacie chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was może się orientuje, co może być przyczyną następującego problemu. Lewa strona ogrzewania, czyli na kierowcę słabo reaguje na zmiany nastawienia temperatury, czyli np. ustawione jest na jedną i drugą strefę po 21 stopni i prawa strona ładnie grzeje, a z lewej leci zimne powietrze. Dopiero jak podkręci się temperaturę na 26 lub na maksa to zaczyna lecieć gorące powietrze. Dodam, że czasami jakby coś się odblokuje i na niższych ustawieniach jak te 21 też poleci ciepło, ale to sporadycznie, nie wiem czy to wina jakiegoś czujnika, czy może klapki przy nagrzewnicy?

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.