Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Audi Q5 2015 tfsi 144000km jakie najlepsze świece naprawdę są dobre
-
- 0 odpowiedzi
- 297 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Czy ktoś ma instrukcję obsługi do Q5 z 2011r
-
- 2 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Poszukuje schematu elktrycznego do audi Q5 silnik CGLB 170 km . Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam W moim audi 2013 przednie paski led maja delikatnie rozne odcienie, prawa wpadajaca w delikatny odcień niebieskiego,a lewa jest sniezno biała.Raczej dwie lamy sa w oryginale,lecz pewnosci nie mam.Trzeba sie dobrze wpatrzec,lecz zaczyna mnie to irytować.Jakies sugestie?
-
- 2 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam zgromadzone grono . Czy ktoś wymieniał u siebie pas przedni ten od chłodnic i jest w stanie mi powiedzieć czy pas od A4 B8 i A5 jest taki dam w Q5 ? U mnie w Q5 jest numer 8R0805594 a właśnie w modelach A4 B8 I A5 są takie same numery tylko różnią się koncowka która posiada literki A,B,C,L. Chłodnice są takie same napewno tylko nie jestem pewny pasa plastikowego . Czy przerabiał ktoś taki temat i jest w stanie pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio jechałem długą trasę (ok 1700km) i pod koniec drogi najechałem na dziurę w asfalcie (roboty drogowe) po czym zaświeciła mi się czerwona kontrolka poduszek powietrznych, a wraz z nią pokazała się kontrolka "awaria hamulca postojowego" (takie żółte P w nawiasie). Pytanie brzmi jak mogę usunąć ten komunikat, ponieważ pokazuje mi się on po każdym odpaleniu auta. Uważał, że to jest BŁĄD, gdyć hamulec sprawdzałem już niejednokrotnie i wszystko jest z nim ok. Niestety jestem z dala od kraju i nie mogę sobie pozwolić na wizytę w serwisie, dlatego liczę na Was. Problem dotyczy Audi Q5 2.0 TFSI 2012r. USA
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, Zauważyłem że podczas zamknięcia klapy, wszystkich drzwi i zamknięcie na centralny zamek, lampki w bagażniku lekko świecą. Nie jest to świecenie jak przy otwartej klapie. Gdzie szukać przyczynę?
-
- 7 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc strasznie jest to irytujące
-
- 0 odpowiedzi
- 268 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, pacjent audi q5 2009 Drzwi od kierowcy nie otwierają sie od środka I od zewnatrz, próbowałem na różne sposoby. Od środka klamka chodzi luźno. Jakieś porady jak zdemontować jak otworzyć drzwi żeby się dostać do Boczku drzwi ? Pilne, pozdrawiam i liczę na pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś z was byłby w stanie stwierdzić kolor tapicerki?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś miał taki problem. Jak to rozwiązać ? Autko posiadało komfortowe funkcje bezdotykowego zamykania i otwierania drzwi. Nagle funkcja ta przestała działać. Czy jest jakiś sposób żeby to uaktywnić? Proszę o podpowiedź. W celu uniknięcia rozładowania akumulatora i dla zachowania w ten sposób zdolności do rozruchu przez możliwie długi czas, system zarządzania energią kolejno wyłącza niekonieczne funkcje komfortowe. Możliwe będzie, że samochodu nie da się odblokować przy użyciu funkcji komfortowych.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, paruje mi jeden reflektor, chciałem go wyjąć aby zdiagnozować przyczynę. Odkręciłem śruby mocujące, odpiąłem złącze i reflektor wysuwa się luźno (jak by po jakiejś prowadnicy na dole) kilka centymetrów do przodu i koniec, coś go trzyma/ blokuje. Czy jest tam jeszcze może jakaś zapadka/ blokada którą trzeba zwolnić/nacisnąć? Lub co gorsza może należy zdemontować zderzak? Z góry dziękuję za pomoc
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy mógłby mi ktoś rozszyfrowac VIN? Bo nie mam pojęcia o jakim oznaczeniu mam skrzynie w samochodzie a nalepki serwisowej brak. skrzynia to automat s-tronic vin: WAUZZZ8R1AA011344 Jaki olej powinien iść do tej skrzyni?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem proszę o pomoc. Pompka nie działa na tył ,na przód ok działa. Tylna wycieraczka chodzi po zapłonie cały czas czasowo. Wymieniłem pompkę dalej to samo. Wymieniłem silniczek wycieraczki i dalej to samo .wymieniłem manetki bo myślałem ze może w manetce zwarcie i dalej to samo ,sprawdziłem okablowanie w klapie na zgięciu i dalej to samo. Nie wiem już pogubiłem się .moduł komfortu tutaj chyba nie jest wadliwy .Nie wiem tylko czy jest jakiś przekaźnik odwracający biegun bo tak pompka działa ,pompka jest jedna. Nie zaglądałem pod kierownice czy tam są przekaźniki .Pomoc czy ktoś miał podobny problem? Dziękuje z góry za naprowadzenie tej usterki
-
- 0 odpowiedzi
- 617 wyświetleń
-
-
Witam zastanawiam się nad zakupem audi q5 2.0 tdi quattro i mam pytanie odnośnie silnika 143KM czy to nie jest za mało jak na ten samochód. Proszę o wasze przeżycia czy auto niezamula i czy wgl da się tym jeździć. Jak spalanie tego modelu w tym silniku?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Czasami przygasa część oświetlenia tarczy prędkościomierza Ktoś miał taką sytuacje? Co i jak pomogło?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Chcę założyć emblematy na tylną klape do swojej Q5 ale nie znam wymiarów tzn jaka odległość od lampy od dołu klapy itp. Może ktoś pomoże. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich i pozdrawiam mam problem i pewnie nie tylko ja z pływająca temperatura mój silnik to caha 2.0 mimo wymiany 2 termostatów możecie coś poradzić bo dziś słyszałem że są trzy ale nie wiem czy to prawda i gdzie jest czekam na jakieś info i dziękuje.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Jestem nowym posiadaczem q5 i wczoraj wyskoczył mi błąd na trasie p0236 .Nadmienie że błąd wyskoczył po uruchomieniu silnika po postoju nie w czasie jazdy.Póżniej zgasiłem jeszcze raz odpaliłem i było ok-mrugała ikonka świec żarowych.Po przejechaniu ok 200 km ta sama sytuacja ale do ikonki świec żarowych dołączył ikonka silnika i auto straciło moc.Po podł kompa skasowałem check i auto wróciło do normy.Od czego zacząć Waszym zdaniem szukanie?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 337 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-