Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jakby ktoś nie miał co robić i chciał trochę pomajsterkować to polecam dodatkowe wyciszenie tylnej części. Ja mam pewnie jak wszyscy przednią szybę niby dźwiękoszczelną i dodatkowo przednie w drzwiach klejone podwójne. Z przodu jest rewelacyjnie cicho ale z tyłu już nie jest tak super. Wyciągnęłam styropian i całą blachę wykleiłem matą butylowa. Nadkola i błotniki tam gdzie się dostałem to mata plus pianka. Zajrzałem też pod maskę. Może nie jest ładnie ale pod oryginalnym wygłuszeniem nie widać ingerencji, wszystko się mieści, Jak już zupełnie nie będę miał co robić to może zajmę się drzwiami jak opisuję to ten gość z Youtuba P.S. polecam na jego kanale jak opisuje …

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  2. Ma ktos wiedze, które poprzeczki do relingów zintegrowanych jakie są w Q5 sa najniższe (najbliżej dachu). Moje typy to Thule WingBar Edge albo MontBlanc Xplore. Jest tez Yakima FlushBar ale wydaje sie wyzsza. Pozdrawiam!

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mirefire,

Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?

4. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, Czy jest mi ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć czy w Q5 FY 2021 jest w standardzie bezprzewodowe Andorid Auto czy tylko po kablu?

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  5. witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…

6. Rozpoczęte przez roldis,

jak wymusić uruchomienie silnika spalinowego na postoju gdy aku hybrydy naladowany i chce ruszać wyłacznie na elektryku .........

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze

• 5 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich ! Chciałbym poznać opinie użytkowników Audi Q5 FY z motorem 2.0 TFSI 2017-2019 jaki olej którego producenta zalewacie do swoich aut ;-) Z góry dzięki . Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, spora czesc Q5 polift i nie tylko ma przyciemnione przednie szyby boczne (fabrycznie) ja wlasnie dostalem taka :widocznosc jest bardzo dobra, gosciu zaplacil kilkaset dolcow za to (mam to na window stickerze) i teraz u nas jest to nielegalne bo tych szyb sie nie przyciemnia. Chcialem Was zapytac o to bo pewnie ktos z Was ma takie auto, czy zrywaliscie to czy liczycie na to ze policja nie zauwazy, nie zmierzy % przepuszczalnosci swiatła etc szkoda tego zrywac, wyglada super, klima wydajniejsza, widocznosc taka sama bo mam 8R bez przyciemnionych i jest z wewnatrz to samo dzieki

• 3 odpowiedzi
    • 782 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus

• 4 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056

12. Rozpoczęte przez domi89,

Hej! Mój pojazd to 2021 Audi Q5 e (plug-in hybrid). Gwarancja producenta wygasła w marcu tego roku, nadchodzi przegląd 60k km i zastanawiam się, czy robić go w ASO - z tym, że ASO twierdzi, że nie wymienią mi filtra oleju w automatycznej skrzyni DSG. Czy to jest normalne? Inny serwis (nie ASO) wraz z wyceną podał, że przy wymianie oleju w skrzyni filtr i uszczelki również powinien być wymieniony. ASO twierdzi, że filtr wymieniają tylko i wyłącznie przy demontażu skrzyni… WTF? Ktoś się na tym zna bardziej i może podpowiedzieć, które podejście jest słuszne?

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kotczarodziej,

Uszanowanie. Nie mam dźwięku w głośnikach Chciałbym wypiąć wzmacniacz w celu sprawdzenia Tylko nie wiem gdzie go szukać, w którym dokładnie miejscu To standardowe nagłośnienie Będę wdzięczny za podpowiedź. Miłego

14. Rozpoczęte przez Tomala72,

Witam Proszę o informację od koleżeństwa jaki filtr jest zalecany lub montowany na pierwszy montaż. Chciałbym dokonać dodatkowej wymiany oleju przy przebiegu 15 000 km. Silnik 2.0 TDI 140 KW.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Witam, mam w bagażniku za lewym boczkiem wolne przewody z wtyczkami, jak na zdjęciu. Auto z USA, podejrzewam ze od jakiegoś modułu który został usunięty. Czy ma ktoś ten moduł i mogę prosić o jego kod.

16. Rozpoczęte przez se_bek,

Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji

• 5 odpowiedzi
    • 16,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Wie1955,

Czy wyłączenie silnika przy włączonym zakresie przekładni automatycznej na D może być skutkiem awarii skrzyni automatycznej? Instrukcja zaleca przełączenie na P i następnie wyłączenie silnika. Wyłączenie przy ustawieniach na D automatycznie włącza sie hamulec postojowy oraz automatycznie przełącza sie na P. Jest to wygodniejsze. W sieci znalazłem taką informację "W przypadku wyłączenia silnika w pozycji dźwigni innej niż N lub P następuje nieprawidłowy spadek wartości ciśnienia wykonawczego i smarowania na elementach skrzyni, które jeszcze pracują. Powoduje to nadmierne zużywanie się tych elementów, a w konsekwencji może być przyczyną uszkodzenia skrzyni." …

18. Rozpoczęte przez Ojciec,

Witam Wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum więc na wstępie przepraszam jeśli moje pytania będą mało merytoryczne. Mianowicie zamierzam w tym roku zakupić nowe auto. Pod uwagę biorę marki Audi, Mercedes, Volvo, Lexus z silnikiem benzynowym. Ostatnio zainteresowały mnie informacje na temat nowego modelu Audi Q5. Czy moglibyście mi szanowni koledzy lub koleżanki udzielić informacji na temat użytkowania tego auta? Na stronach internetowych jest napisane że Audi Q5 największe problemy miały z silnikami 2 litrowymi TFSI. Podobno po roku 20212 problem został częściowo wyeliminowany ale nie do końca. Również zwracano uwagę na problemy z automatyczną sk…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez leviss,

Witam koledzy ktory bezpiecznik lub co to moze byc nie swieca mi przy otwieraniu bagażnika lampki led te podłużne po lewej i prawej strony w środku bagażnika.nie mogę znależć ktory to bezpiecznik i co może też być przyczyna audi q5 tfsi rocznik 2018 .serdeczne dzieki za pomoc

• 7 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez pawelgawel,

Witam, Żona miała niewielką stłuczkę (wymiana zderzaka przedniego, atrapy, światła) i po odebraniu auta zaczęliśmy słyszeć dziwny dźwięk, który dochodzi z przedniej lewej strony. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Oczywiście podczas wizyty w aso nic nie hałasowało, dopiero po wyjeździe...w każdym razie to się pojawia zazwyczaj po jakimś czasie od rozpoczęcia jazdy i nie ustaje po zaparkowaniu, dopiero po zgaszeniu silnika. To mocno irytuje. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. IMG_2888.MOV

• 1 odpowiedź
    • 773 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Johny Koval,

Witam, czy może ktoś wie jaki hak holowniczy można zamontować do Audi Q5 TFSI e (hybryda plugin) 2020, albo wątek gdzieś na forum lub w necie gdzie jest to opisane ? Probowałem wyszukać ale porażka. Interesuje mnie najlepiej numer katalogowy OEM Audi lub Westfalii. Wiem, że była taka opcja możliwa już na etapie zamówienia pojazdu z fabryki ale jakioś nie potrafię odnaleźć numeru katalogowego a to co można znaleźć w sklepach internetowych (dedykowane do tego modelu) nie wyglądają na takie które by pasowały - lepiej mieć numer katalogowy. Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez MarekU,

Dzień dobry Mój przypadek dotyczy dostawy Audi Q5 Sportback - zamówiony 30.12.2024 r - umowy termin odbioru - najpóźniej do 31.05.2025 r . Samochód od 23.06.2025 r jest rozładowany w Emdem . Sprzedawca pisemnie deklarował , że samochód będzie w salonie do końca czerwca br. Aktualne informacje od sprzedawcy - nie może zadeklarować żadnego terminu odbioru - wg jego informacji niektóre samochody są w Emdem już 3 miesiące a niektóre są transportowane do Poznania po kilku dniach od rozładunku . Czeski film . Sytuacja jest mocno irytująca . Napisałem skargę do importera oraz salonu i czekam dalej . Może jakieś sugestie - co dalej robić oprócz czekania ?

• 0 odpowiedzi
    • 464 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Potrzebuję zdjęcie podwozia Audi q 5 2.0 tfsi 252 KM wersja USA przy tylnym tłumiku i za nim. Czy tam są jakeś osłony podwozia ? U mnie nie ma nic . Zderzak był wymieniany ponieważ samochód był uderzony z tyłu. Na zdjęciu jest to miejsce które mnie interesuje .Z góry dziękuję .

• 7 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Barti18,

Cześć, kogo polecicie do podniesienia mocy w Audi SQ5 z 2020r. z mazowieckiego albo łódzkiego. Może się ktoś pochwali jaki mu wyszedł wynik i czy robił tylko stage 1 czy coś więcej dłubał i jaki osiągnął wynik

• 1 odpowiedź
    • 574 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez JerzyJan,

Dzień dobry, od niedawna jestem posiadaczem Audi Q5 i jeszcze nie wszystko ogarniam (nie posiadam instrukcji w języku polskim). W czasie jazdy na wyświetlaczu nad kierownicą pojawił mi się asysta kierowcy i za groma nie wiem, jak to zmienić, by z powrotem była typowa tablica okazujaca szybkość auta itp. wartości. Podejrzewam, że coś dotnąłem, a teraz nie jestem w stanie wrócić do stanu poprzedniego na tym wyswietlaczu. Bardzo proszę o pomoc, gdzie mam co przestawić.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.