Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Czy w ambiente w wersji białej (QQ1) powinien być podświetlony na konsoli centeralnej pod dekorem ( zaznaczyłem na czerwono w dołączonej grafice) ? W wersji kolorowej na pewno podświetlenie tam było a w mojej białej nie ma i zastanawiam się czy tak to ma działać
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Chiński klon HEX V2 VCDS a dołączona polska wersja językowa z danymi polskiego producenta. Pytanie - polska wersja językowa to też klon ? czy pozostać przy wersji angielskiej ?(która też wygląda na niekoniecznie legalną)
-
- 1 odpowiedź
- 380 wyświetleń
-
-
W filmach na YouTubie „AUTO DYŻUR by EKG” zaintrygowało mnie, że wymieniając filtr oleju nie dostajemy małych gumek z zaworu na dole. One są bardzo ważne dla utrzymania ciśnienia oleju bo gdy nie trzymają to cały olej zamiast do magistrali może być pompowany do miski na dół. Ja ma filtr nakładany na taką rurkę z plastiku ale tą dolną część można wyjąć z podstawy filtra. Tam jest zaworek i dwie uszczelki. Uszczelek nie można kupić tylko całą rurkę tylko Aso ale Inter cars załatwił mi na drugi dzień bez problemu za 50,-. I teraz moje zdziwienie …. Moja rurka była z 2017 roku czyli nigdy nie wymieniana. Do tego jak zawsze wyjmowałem filtr to tam było trochę oleju na dnie. Te…
-
- 1 odpowiedź
- 380 wyświetleń
-
-
Dzień dobry mam pytanie czy znajdę kogoś kto się zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Audi Q5 2020
-
- 1 odpowiedź
- 543 wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Czekam na Audi z USA i muszę kupić kurtyny. Widzę, że Allegro sprzedaje poduszki z numerem OEM 80F880742F. Ale według amerykańskiej strony internetowej numer artykułu to 80A-880-742-L. Nie mogę znaleźć żadnych ofert dla artykułu amerykańskiego. Czy możecie mi powiedzieć, czy poduszki ze sportbacka pasują do zwykłego Q5? Linki referencyjne: Allergo https://allegro.pl/oferta/kurtyna-airbag-lewa-prawa-q5-80a-sportback-orygina-13800580098 USA Q5 kurtyna https://audi.oempartsonline.com/oem-parts/audi-head-air-bag-80a880742l?c=Zz1lbGVjdHJpY2FsJnM9YWlyLWJhZy1jb21wb25lbnRzJmw9NyZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPWF1ZGkmbz1xNSZ5PTIwMjMmdD1wcmVzdGlnZ…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, od jakiegos czasu mam problem z automatycznym łaczeniem sie telefonu S24 z moim autem (Q5 23r 2.0 TFSI z USA), nie wiem co jest problemem ale jest to mega wkurzajace bo albo sie łaczy z opoznieniem albo wcle pokazujac ze smartinterface jest odłaczony , tak jakby nie widzial telefonu. Telefon zony Apple 12 łaczy sie ale tylko po bluetooth i tez nie ma pełnego Apple car play. Nadmieniam ze obydwa telefony sa dodane i sparowane z jednostka Audi. Czy macie na to rade? dzieki z góry
-
- 1 odpowiedź
- 362 wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej, bardzo proszę czy możecie spojrzeć, czy te wartość które wskazuje VCDS sa prawidłowe ? mam na myśli to -48 stopni. Ogólnie problem mam z ogrzewaniem, które działa tak ledwo średnio bym powiedział, czyli wieje ciepłym/letnim - ale nie gorącym - bez względu na to - co ustawie na klimatronicu, czy 23 czy 28 czy na HI, to jest kiepsko. VCDS błędów w silniku nie pokazuje, w grupie 08 czyli ogrzewanie/klima tez nie ma, więc nie wiem czy trzeba dostać się do nagrzewnicy - co ponoć jest kłopotliwe i dużo będzie PLN za robotę, czy co tu robić, od czego zacząć? Proszę pomóżcie.
-
- 1 odpowiedź
- 180 wyświetleń
-
-
Witam, Auto nie odpala po wymianie akumulatora. 2022 Audi Q5 45 TFSI MHEV. Wyjąłem stary, włożyłem nowy, zrobiłem kodowanie w VCDS, naciskam start i z pod maski słychać tylko klik i samochód nie odpala. Na desce komunikat: napęd usterka. Zeskanowałem błędy i mam 2, których nie mogę skasować: Sterownik alternatora rozruchowego U0120 00 [00100111] - brak komunikacji, Przewód odblokowania alternatora-rozrusznika P10F0 00 [00100111] - przerwa. Ktoś się z tym spotkał? Z góry dziękuję!
-
- 1 odpowiedź
- 300 wyświetleń
-
-
Witam jestem nowym posiadaczem audi a5/2.0 tfsi. 150 km ( mild hybryd) 2020 rok Potrzebuje porady odnośnie wymiany oleju . Wcześniejszy właściciel serwisował auto tylko w autoryzowanych serwisach audi . Serwis zalewał olej 0w20 oryginalny dedykowany VW . Autko ma nalatane 190 tysięcy . Wymieniać olej na gęstszy przy tym przebiegu czy zostać przy 0w20 , i jaki olej najlepiej zalać pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu męczę się z rozwijającym się stukaniem w przednim kole. Dwóch mechaników nie poradziło sobie ze znalezieniem przyczyny. Wymienili wahacze, jakies gumy i nadal nic. Stukanie jest bardzo zauważalne, głośne, przy drobnych nierównościach np. nierówna droga szutrowa. Przy dużych dziurach, nierównościach, przy większej prędkości nic nie słychać, nic nie czuć. totalnie nie mam pojęcia co to może być. Diagnostyka na stacji kontrolnej też nic nie wskazała
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś mógłby z technicznego punktu widzenia napisać jaki jest sens zakładania łańcuchów na tylną oś przy Quatro. Bmw przy Xdrive też zaleca na tylną ale tam napęd jest chyba odwrotny niż w Audi.
-
- 0 odpowiedzi
- 425 wyświetleń
-
-
Koledzy jak poradzić sobie z problemem wyskakującego komunikatu o awarii systemu SOS? Komu w ogóle jest on potrzebny?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia a może nawet wiedzę w obszarze wymiany listew które są wokół okien?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam okazję zakupienia całych kół w dobrej cenie i świetnym stanie zdjęte z Audi A6 C7, OE 8.5" x 20" 5x112 ET 33. Wg wiedzy jaką uzyskałem do mojego modelu powianiem mieć dedykowane OE 8.0" x 20" 5x112 ET 39 czy da radę je jakoś założyć aby prowadzenie i wszystko inne było prawidłowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie poszukuję instrukcji obsługi w języku polskim do Audi Q5 II jeżeli ktoś posiada to bardzo proszę o udostępnienie z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z katem WSZ.Auto bylo po delikatnej kolizji z prawej strony zawieszenie bylo całe jedynie mogło zatrzymać się na krawężniku. Auto jedzie nic nie ściąga ale jest różnica około 1-1,5 cm pomiędzy rozstawem osi przod-tyl lewej i prawej strony sprawdziłem górne wahacze i nie widać zeby któryś był skrzywiony tak samo jak i Zwrotnice... ktoś ma jakiś pomysł gdzie uderzyć? z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 520 wyświetleń
-
-
Gdzie jest bezpiecznik zasilania sterownika świec żarowych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Hey. Jak w tytule. Pilot i komfortowe zamykanie, zamyka - blokuje drzwi, jeżeli są otwarte lub nie dokładnie zamknięte. Nie dotyczy drzwi kierowcy. Brak błędów w sterownikach. Wykryte przypadkowo. Nie wiem czy tak było od nowości. Audi Q5 2021. Jakieś pomysły jak to naprawić. Kodowanie...?
-
- 0 odpowiedzi
- 412 wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do zmiany mojego Audi na nowsze. Interesuje mnie Audi Q5 roczniki 2021+ z silnikiem benzynowym 2.0 TFSI. Ofert na otomoto jest sporo ale zastanawia mnie relatywnie niska cena używanego auta do ceny auta nowego. Nowe Audi to koszt rzędu 300-350k. Używane natomiast to 150k+ i to mowa o rocznikach 2022 z niewielkim przebiegiem np. 40-50k. Salony Polska, pierwszy właściciel, dobre wyposażenie, bezwypadkowe. Na otomoto jest co najmniej kilkanaście tego typu ofert. Czy wiecie może co wpływa na tak szybką utratę wartości? Usterki elektryki, silnika z tak niskim przebiegiem? Czytałem, że w wersjach na rynek USA były wadliwe korbowody i s…
-
- 0 odpowiedzi
- 725 wyświetleń
-
-
Witam Panowie,i mam pytanie jaki powinien być akumulator według producenta do Audi Q5 2,0 TFSI wersja PRESTIGE ....posiadam 12 v 70AH 760A poprzedni właściciel go wymieniał dwa lata temu i nie wiem czy nie jest za mały?!?! auto wywala nie kiedy blędy na desce po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko hula.....
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Mam do wymiany moduł bcm2 ten który się znajduje w bagażniku po lewej stronie pod bezpiecznikami, dostała się do niego woda i wyrzuca mi błędy, (65551 uszkodzony sterownik i 65758 sterownik otwierania pokrywy tylnej ,zasilanie) choć wszystko działa normalnie, ale nie jestem pewien czy da się zaprogramować tylne światła bo auto z USA. Moje pytanie to czy gdy kupię drugi to muszę go jakoś kodować jeśli tak to jak to zrobić i czy VCDS to ogarnie ? Proszę o jakieś sugestie Dziękuje i pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 545 wyświetleń
-
-
Witam Panowie....co ile kilometrów nalezy wymienic olej w dyferencjale tylnim oraz rozdzielni skrzyni 0CL,chodzi mi o napędy ,nie o skrzynie biegów mechatroniki i przekładnie...pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
ma ktos instrukcję MMI do Q5 z 2017r
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-