Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Czy w Audi z USA jest konieczna jakas przeróbka a zeby aktywowac sterownik bramy,chodzi o czestotliwość fal.....
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Teddy Swims - Lose Control.mp3 Witam...co moze byc powodem nie działania ? ktoś miał taki przypadek. czy ten system współdziała z nawigacja?
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam ,Ktoś montował Swiatło cofania LED jakie polecicie ktore nie walą błędów?
-
- 4 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy ktos ma wiedze kiedy lub jak włączyć te swiatła w samym narozniku lamp w zderzaku? dodam że żarówka tam jest... .Pozdro
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. zakupiłem Audi Q5 z USA ,lampy sa nowe na europe i maja przednie kierunkowskazy pływajace,i moje pytanie czy nie powiny byc tez to MATRIXY?
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu męczę się z rozwijającym się stukaniem w przednim kole. Dwóch mechaników nie poradziło sobie ze znalezieniem przyczyny. Wymienili wahacze, jakies gumy i nadal nic. Stukanie jest bardzo zauważalne, głośne, przy drobnych nierównościach np. nierówna droga szutrowa. Przy dużych dziurach, nierównościach, przy większej prędkości nic nie słychać, nic nie czuć. totalnie nie mam pojęcia co to może być. Diagnostyka na stacji kontrolnej też nic nie wskazała
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowym posiadaczem audi a5/2.0 tfsi. 150 km ( mild hybryd) 2020 rok Potrzebuje porady odnośnie wymiany oleju . Wcześniejszy właściciel serwisował auto tylko w autoryzowanych serwisach audi . Serwis zalewał olej 0w20 oryginalny dedykowany VW . Autko ma nalatane 190 tysięcy . Wymieniać olej na gęstszy przy tym przebiegu czy zostać przy 0w20 , i jaki olej najlepiej zalać pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
hej może ktoś spotkał się z tym problemem u siebie. Audi q5 2018r Mimo wolnej drogi prawy, przedni, środkowy czujnik zgłasza zbliżającą się przeszkodę. Sprawdzałem VCDS, błędów brak. Wymieniłem czujnik na nowy, niestety nic to nie zmieniło. Piszczy co jakiś czas sam z siebie. Ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną? Jak go usprawnić? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. dzieki pozdrawiam,Pawel
-
- 3 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam forum mam problem z moim sq5 z 2019 roku v6 3.0tfsi kod cwgd. Problemem jest za wysokie ciśnienie w odmie co skutkuje wystrzeleniem korka wlewu oleju silnikowego. Dodam że odma wymieniona na nową. Na biegu jalowym normalnie ssie korek. Spotkał się ktoś z czymś takim? Pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy możliwe jest jednoczesne połączenie dwóch telefonów, z których jeden działałby w trybie Android Auto (przez bezprzewodowy adapter samochodowy MOTOROLA MA1), a drugi tylko w trybie Bluetooth?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
ma ktoś jakieś doświadczenie co zrobić! z tym fantem zapala się a po jednym dniu gaśnie! w kompie pisze że to problem z dpf-em.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Czekam na Audi z USA i muszę kupić kurtyny. Widzę, że Allegro sprzedaje poduszki z numerem OEM 80F880742F. Ale według amerykańskiej strony internetowej numer artykułu to 80A-880-742-L. Nie mogę znaleźć żadnych ofert dla artykułu amerykańskiego. Czy możecie mi powiedzieć, czy poduszki ze sportbacka pasują do zwykłego Q5? Linki referencyjne: Allergo https://allegro.pl/oferta/kurtyna-airbag-lewa-prawa-q5-80a-sportback-orygina-13800580098 USA Q5 kurtyna https://audi.oempartsonline.com/oem-parts/audi-head-air-bag-80a880742l?c=Zz1lbGVjdHJpY2FsJnM9YWlyLWJhZy1jb21wb25lbnRzJmw9NyZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPWF1ZGkmbz1xNSZ5PTIwMjMmdD1wcmVzdGlnZ…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Dzień dobry, Jestem przed zakupem Q5 FY. Zależy mi na ACC, lub ewnetualnie PCC, ale często znajduję oferty, gdzie samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat. 1. Są jakieś różnice w radarach? 2. Czy jeśli samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat, to jak wygląda proces dołożenia ACC? Dziękuję i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kupiłem Q5 z 2019 roku 2.0 TDI. Podczas wizyty w ASO dostałem wydruk z ostatniej wizyty w serwisie. Jest tam pozycja Filtr cząstek stałych. Jak myślicie było to czyszczenie czy wymiana filtra?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy w ambiente w wersji białej (QQ1) powinien być podświetlony na konsoli centeralnej pod dekorem ( zaznaczyłem na czerwono w dołączonej grafice) ? W wersji kolorowej na pewno podświetlenie tam było a w mojej białej nie ma i zastanawiam się czy tak to ma działać
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo
-
-
- 5 odpowiedzi
- 23,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam . Posiadam audi q5 2021 usa. Nie dzialaja wszysykie manetki i kierownica. Tasma sprawdzona klakson działa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok. Manetki przełożone z innego auta o tych zamych numerach też nie dzialaja. W vcds brak komunikacji z modulem kierownicy 16. Czy jest gdzieś jakiś przekaznik albo modul który za to odpowiada.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Szczęśliwy posiadacz O5 2021 plug -in. Próbuję zalogować się na Myaudi. Niestety wymagany VEHICLE CODE. Gdzie go namierzyć skoro mam 1 kluczyk bez żadnych oznaczeń. ( Wersja USA )
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Auto z USA problem z uruchomieniem sekwencji wycieraczek nie reagują ,były w pozycji 1/3szyby brak reakcji
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie sofy macie wgrane w swoją nawigacje proszę pisać jaki soft i czy Europa czy USA . Dlatego pytam bo mi taki bład wyskoczył jednostka została wymieniona USA na Europę
-
- 22 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam serdecznie , w moim q5 przestało z dnia na dzień działać otwieranie i zamykanie klapy bagażnika gestem nogi pod zderzakiem. Wcześniej zdarzało się że nie chciał załapać i kilka razy musiałem machnąć żeby się otworzyła ale teraz już jest zero reakcji . Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ? Z góry dzięki za wszelkie info co można z tym zrobić
-
- 12 odpowiedzi
- 10,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy ktory bezpiecznik lub co to moze byc nie swieca mi przy otwieraniu bagażnika lampki led te podłużne po lewej i prawej strony w środku bagażnika.nie mogę znależć ktory to bezpiecznik i co może też być przyczyna audi q5 tfsi rocznik 2018 .serdeczne dzieki za pomoc
-
- 7 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, konfiguruje nowe Q5 sportback, chcę mieć dostęp ao Android Auto bezprzewodowo, jakie dodatki muszę kupić? Czy Audi Smartphone Interface wystarczy? Dodam, że nie chcę fabrycznej nawigacji
-
- 5 odpowiedzi
- 16,3 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktos wiedze, które poprzeczki do relingów zintegrowanych jakie są w Q5 sa najniższe (najbliżej dachu). Moje typy to Thule WingBar Edge albo MontBlanc Xplore. Jest tez Yakima FlushBar ale wydaje sie wyzsza. Pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna zaobserwowałem dziwne wibracje, drgania na kierownicy jak by zrywanie przyczepności przy zawracaniu (prawie maksymalny skręt) i to z niedużą prędkością. I to na oponach letnich jak i zimowych na których jeżdżę drugi sezon przy czym wcześniej tego problemu nie było.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-