Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Witam szanowne grono....ma ktoś zdjęcie białej Q5 z felgami np. czarnymi....szukam inspiracji do mojej sztuki
-
- 0 odpowiedzi
- 816 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć mam Q5 z 2018 z kanady i oczywiście menu usa i france i pytanie moje czy istnieje mozliwość przekodowania za pomoca karty na polskie menu z obsluga glosowa ?
-
- 1 odpowiedź
- 792 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, spora czesc Q5 polift i nie tylko ma przyciemnione przednie szyby boczne (fabrycznie) ja wlasnie dostalem taka :widocznosc jest bardzo dobra, gosciu zaplacil kilkaset dolcow za to (mam to na window stickerze) i teraz u nas jest to nielegalne bo tych szyb sie nie przyciemnia. Chcialem Was zapytac o to bo pewnie ktos z Was ma takie auto, czy zrywaliscie to czy liczycie na to ze policja nie zauwazy, nie zmierzy % przepuszczalnosci swiatła etc szkoda tego zrywac, wyglada super, klima wydajniejsza, widocznosc taka sama bo mam 8R bez przyciemnionych i jest z wewnatrz to samo dzieki
-
- 3 odpowiedzi
- 782 wyświetleń
-
-
Cześć, jak rozpoznać czy auto ma s-line czy raczej nie? Do tej pory nie zauważyłem jakichś większych zależności, no bo zderzaki są różne i w wersjach z s-line i bez, tak samo elementy z tworzywa są polakierowane też w s-line i bez s-line(chociaż tutaj już zależy od konkretnej sztuki - wiadomo), tylna lotka to samo, jedne auta które mają s-line w środku mają emblematy, ściętą kierownicę a inne już nie, od czego to zależy?
-
- 0 odpowiedzi
- 775 wyświetleń
-
-
Witam, Żona miała niewielką stłuczkę (wymiana zderzaka przedniego, atrapy, światła) i po odebraniu auta zaczęliśmy słyszeć dziwny dźwięk, który dochodzi z przedniej lewej strony. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. Oczywiście podczas wizyty w aso nic nie hałasowało, dopiero po wyjeździe...w każdym razie to się pojawia zazwyczaj po jakimś czasie od rozpoczęcia jazdy i nie ustaje po zaparkowaniu, dopiero po zgaszeniu silnika. To mocno irytuje. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. IMG_2888.MOV
-
- 1 odpowiedź
- 773 wyświetleń
-
-
Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie odpala. Wszystko działa normalnie do momentu naciśnięcia przycisku Start. Na desce doszła taka biała ikonka auta w kółku przerywanym z małym trójkątem z wykrzyknikiem. Po podłączeniu aplikacji z telefonu mam jak poniżej. Bardzo mnie dziwi tylko 75Ah. Myślałem, że mam minimum 95.
-
- 1 odpowiedź
- 750 wyświetleń
-
-
Cześć, czy ktoś z Was ma/miał problem, że po włączenia auta jest czarny ekran MMI i trzeba go zrestartować, żeby pojawił się właściwy i wie jak to ogarnąć?
-
-
- 1 odpowiedź
- 749 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hej, wymieniał może ktoś żarnik D5S w przedniej lampie? Odkręciłem wszystkie śruby lampy ale nie mogę jej wyjąć? Czy trzeba zdejmować grill i jak to zrobić w FY?
-
- 0 odpowiedzi
- 741 wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do zmiany mojego Audi na nowsze. Interesuje mnie Audi Q5 roczniki 2021+ z silnikiem benzynowym 2.0 TFSI. Ofert na otomoto jest sporo ale zastanawia mnie relatywnie niska cena używanego auta do ceny auta nowego. Nowe Audi to koszt rzędu 300-350k. Używane natomiast to 150k+ i to mowa o rocznikach 2022 z niewielkim przebiegiem np. 40-50k. Salony Polska, pierwszy właściciel, dobre wyposażenie, bezwypadkowe. Na otomoto jest co najmniej kilkanaście tego typu ofert. Czy wiecie może co wpływa na tak szybką utratę wartości? Usterki elektryki, silnika z tak niskim przebiegiem? Czytałem, że w wersjach na rynek USA były wadliwe korbowody i s…
-
- 0 odpowiedzi
- 725 wyświetleń
-
-
Mam kupiony nowy zestaw tarcze i klocki a teraz jeszcze chce dokupić przed wymiana blaszki montażowe klocków. Mam jednak problem. Panowie czy ja mam obecnie dobre blaszki zamontowane?
-
- 2 odpowiedzi
- 719 wyświetleń
-
-
witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…
-
- 3 odpowiedzi
- 715 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Poszukuje dobrego fachowca w Wielkopolsce i okolichach na podniesnienie mocy,kogo polecicie?
-
- 0 odpowiedzi
- 694 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam serdecznie. Posiadam audi q5 2018r. Kupione bez zderzaka co za tym idzie musiałem dokupic nowy moduł otwierania klapy bagażnika noga. Niestety nie działa mi ta opcja. Komputer pokazuje blad, że zainstalowano nieprawidłowy komponent chociaż ten dobrany jest zgodnie z VIN. Czy mógłby ktoś z działającym otwieraniem klapy noga udostępnić mapy kodowania i adaptacji bloku 46? Pozdrawiam i dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 688 wyświetleń
-
-
Poszukuję lewy tylny radar asystent pasa ruchu slave - 80A907590c z uchwytem 80a907907c Prawy posiadam pokazany na zdjęciu. Czy można zamontować o innym numerze np. 4m0907590c.
-
- 0 odpowiedzi
- 673 wyświetleń
-
-
Witam Panowie,i mam pytanie jaki powinien być akumulator według producenta do Audi Q5 2,0 TFSI wersja PRESTIGE ....posiadam 12 v 70AH 760A poprzedni właściciel go wymieniał dwa lata temu i nie wiem czy nie jest za mały?!?! auto wywala nie kiedy blędy na desce po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko hula.....
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam.... Wyswietlił mi sie komunikat (przez audi connect) o akcji serwisowej 93AA, dotyczy prawdopodobnie coś... z akumulatorem i napędem elektrycznym, wie ktoś może coś wiecej na ten temat?
-
- 2 odpowiedzi
- 646 wyświetleń
-
-
witam, moze ktos podac jaki olej stosowac do rozdzieli quttro ultra oraz do dylnego mostu,w Q5 z 2021 2,0 TFSI....
-
- 0 odpowiedzi
- 645 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Zapala mi się taka kontrolka podczas odpalania auta i gaśnie po chwili wcześniej tego nie mialem zrobiło mi się to jak odpiąłem kostkę od świateł wiecie jak się tego pozbyć
-
- 0 odpowiedzi
- 631 wyświetleń
-
-
Witam,zakupiłem moje audi w Kanadzie,czy jest możliwe zeby działało moje audi conect,chociaż część no i modul sos .Mam już polski menu,przerobione lampy.Jednak nic więcej nie działa, a jeszcze jedna sprawa jak jest z dorobieniem kluczyka bo mam jeden ,czy nie od tego powinienem zacząć?Słyszałem że jak się kluczyk koduje to wraca wszystko do ustawień fabrycznych.Jestem z okolic Wroclawia ,może jest jakiś fachowiec co by mi pomógł w tym temacie?
-
- 2 odpowiedzi
- 627 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Poszukuje tylnego zderzaka z wydechami,pytanie czy przekłądka jest jakoś skomplikowana i czy beda pasowac rury?ktos z was juz to przerabiał?pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 620 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, jaki olej oraz o jakiej lepkości polecacie do Audi Q5 40 tdi 204 km, 2020 rok, 116 tys km przebiegu ? Dotychczas wymieniany co 30 tys km w ASO Audi ( poprzedni właściciel). Zmieniam interwał na co 12-15 tys km. Audi podaje 0W-30 i to jest chyba Castrol... Drugie pytanie: Czy warto robić płukankę oraz lać jakiś dodatek do oleju np. Ceramizer, Ceratec lub dodatki BG które polecają w ASO? Silnik bierze ok 0,5 l na 5000 km więc chyba rewelacja. Pytanie czy po płukance nie zacznie brać więcej...? Myślałem o marce RAVENOL + dodatek Ceramizer lub Ceratec z LM. Piszcie jakie macie doświadczenia z tymi silnikami. Wielkie dzięki! Bartek
-
- 0 odpowiedzi
- 600 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z aplikacją MyAudi przestała się aktualizować i łączyć z samochodem na telefonie wyświetla się komunikat błąd po zgłoszeniu problemu do salonu twierdzą że po ich stronie jest wszystko ok może ktoś miał taki problem
-
-
- 2 odpowiedzi
- 597 wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Witam. Mam mały problem z napędem quattro, a dokładniej z kodowaniem i nastawami podstawowymi. Wprowadziłem poprawne kodowanie, sterownik przyjął kodowanie ale cały czas występuje błąd o niepoprawnym kodowaniu. Kodowanie jest prawidłowe bo wprowadziłem takie jakie było. Czy ma ktoś jakieś propozycje co zrobić w tym temacie? Próbuje zrobić nastawy podstawowe ale nie mogę tego wykonać bo warunki do wykonania nie zostały osiągnięte. Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 582 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć, kogo polecicie do podniesienia mocy w Audi SQ5 z 2020r. z mazowieckiego albo łódzkiego. Może się ktoś pochwali jaki mu wyszedł wynik i czy robił tylko stage 1 czy coś więcej dłubał i jaki osiągnął wynik
-
- 1 odpowiedź
- 574 wyświetleń
-
-
Witajcie, niestety kupując nowe Q5 2025 wybierając dodatkowe pakiety nie zauważyłem że nie ma w nich systemu nadzoru martwego pola, mój błąd, a chciałem coś takiego, jeszcze nie pytałem w serwisie ale jak myślicie, czy można coś takiego dodać ? z góry dzięki za odpowiedzi
-
- 2 odpowiedzi
- 547 wyświetleń
- 1 obserwujący
-