Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez ettnak,

Witam wszystkich szukam porady posiadam Audi q5 z Kanady ma uszkodzony tylny zderzak czy w tym zderzaku idą czujniki asystenta martwego pola / zmiany pasa ruchu ? I gdzie mogę takie coś dostać ?

• 0 odpowiedzi
    • 188 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mike265,

Czesc, Auto wyjechało miesiąc temu z fabryki i mimo że nie ma pakietu technologicznego ma fabrycznie zamontowaną kamerę cofania. Czy ktoś wie jak ją uruchomić. Ps porady w stylu zgłos sie do ASO już słyszałem ? ( nr VIN : WAUZZZGU4S2054741).

3. Rozpoczęte przez roldis,

jak wymusić uruchomienie silnika spalinowego na postoju gdy aku hybrydy naladowany i chce ruszać wyłacznie na elektryku .........

• 1 odpowiedź
    • 2,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze

• 5 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Lukss,

Cześć. Szczęśliwy posiadacz O5 2021 plug -in. Próbuję zalogować się na Myaudi. Niestety wymagany VEHICLE CODE. Gdzie go namierzyć skoro mam 1 kluczyk bez żadnych oznaczeń. ( Wersja USA )

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus

• 4 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Marek3003,

Co koledzy o tym sądzicie? Dużo jest właścicieli Q5 z USA ?

8. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich posiadam Audi Q5 FY 2018 r , zamierzam w najbliższym czasie zakupić videorejestrator jo numerze : 4K0063511 , czy ktoś z obecnych na forum doposażył może do swojego auta ten sprzęt ?Znalazłem również na aliexpress bardzo podobną kamerkę tylko bez logo Audi . Miał bym kilka pytań, poniżej zamieszczam linki do danych kamerek , z góry dzięki za odpowiedzi oi pomoc . Pozdrawiam https://pl.aliexpress.com/item/1005006279533457.html#nav-store https://shop.vagsystems.com/pl/p/Oryginalny-Wideorejestrator-Audi-Universal-Traffic-Recorder/1056

9. Rozpoczęte przez Pereska,

Witam, według instrukcji w bagażniku powinna być naklejka, wlepa pod osłona przestrzeni ładunkowej, jest koło zapasowe które wyjąłem i wkoło kupa styropianu który żeby rozebrać to sporo rozkręcania elementów wkoło, mogły jakiś użytkownik naprowadzić mnie dokładnie gdzie ta nalepka jest ?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez simonarts,

Od marca br. mam Q5. Dopiero teraz jesienią, jak pewnego razu auto postało kilka dni na ostrym deszczu, zauważyłem chlupanie w tylnej klapie, przy jej otwieraniu/zamykaniu. W przestrzenie blachy, w profile klapy bagażnika dostaje się woda. Zdjąłem lampy tylne, mocowane na 3 śruby. Uszczelniłem te punkty ale nic to nie pomogło. Zdemontowałem tapicerkę klapy od wewnątrz, ale nic tam niepokojącego nie widzę. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Z grafik gołych klap wynika, że jest kilka otworów, którymi może się wlewać woda ale przy założeniu nieszczelności tylnej szyby. Czy myślicie, że po kilku latach szyba mogła się po prostu odkleić, przynajmniej w jakimś fragmencie? W załączeniu…

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  11. Witam, mam w bagażniku za lewym boczkiem wolne przewody z wtyczkami, jak na zdjęciu. Auto z USA, podejrzewam ze od jakiegoś modułu który został usunięty. Czy ma ktoś ten moduł i mogę prosić o jego kod.

12. Coś dla przestrogi. Dziwi mnie, że na forum nie ma nic na ten temat. Ja mam niestety …miałem ten woreczek w zbiorniczku i płyn G13. Nie wchodząc w szczegóły o ekologii tego rozwiązania po zakupie auta w sierpniu po dwóch tygodniach padła pompa wody i termostat. Zdążyłem jedynie zobaczyć, że płyn w zbiorniczku był brudny więc chciałem wymienić. Niestety laweta Aso itd. Wymiana. Wspaniale Aso nie powiedziało mi nic o przyczynie awarii - auto miało 69 tys przebiegu. Jak teraz zrobiło się zimno to okazało się że leci tylko letnie powietrze z nagrzewnicy. Nagrzewnica do wymiany. Inne Aso stwierdziło że w nagrzewicy nie tylko kulki z krzemionką ale i postrzępiony woreczek wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez arson,

Auto z USA problem z uruchomieniem sekwencji wycieraczek nie reagują ,były w pozycji 1/3szyby brak reakcji

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jakby ktoś nie miał co robić i chciał trochę pomajsterkować to polecam dodatkowe wyciszenie tylnej części. Ja mam pewnie jak wszyscy przednią szybę niby dźwiękoszczelną i dodatkowo przednie w drzwiach klejone podwójne. Z przodu jest rewelacyjnie cicho ale z tyłu już nie jest tak super. Wyciągnęłam styropian i całą blachę wykleiłem matą butylowa. Nadkola i błotniki tam gdzie się dostałem to mata plus pianka. Zajrzałem też pod maskę. Może nie jest ładnie ale pod oryginalnym wygłuszeniem nie widać ingerencji, wszystko się mieści, Jak już zupełnie nie będę miał co robić to może zajmę się drzwiami jak opisuję to ten gość z Youtuba P.S. polecam na jego kanale jak opisuje …

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Marek3003,

Panowie czy właściciele starszych aut wymieniali już baterie? Jest ona podobno w module pod tylnym siedziskiem. Wymiana po 7 latach więc u mnie w tym roku. Cena na allegro trochę zwala z nóg. Pytanie czy kanapę przesuwną równie łatwo tj. ciągnąc do góry wychacza się? https://allegro.pl/oferta/bateria-modul-sos-audi-a4-a5-a6-a7-q5-q7-q8-4m0-15382953170

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam około 80 tys przebiegu. Auto ma 7 lat. Niestety ze względu chyba na przewagę dzięki technice .. chłodnica rozszczelniła się. No więc wymiana. Ostatni raz wymieniałem chłodnicę w BMW e39 z 1997 roku ale miał wtedy 20 lat i niewiadomy przebieg. Postanowiłem zrobić to sam. Po godzinie już żałowałem decyzji. Nie jestem mechanikiem. Lubię grzebać ale wymiana chłodnicy w Audi to jakaś paranoja! Co za idiota to zaprojektował? Moim zdaniem rozszczelnienie chłodnicy w miejscu łączenia czarnego plastiku z aluminium to tylko kwestia czasu. Jak można z jednej strony na plastiku powiesić wentylatory a z drugiej strony chłodnice klimy, żaluzje, no i intercooler. To wszystko waży i…

• 2 odpowiedzi
    • 828 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez zdebik1,

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia a może nawet wiedzę w obszarze wymiany listew które są wokół okien?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam Panowie....co ile kilometrów nalezy wymienic olej w dyferencjale tylnim oraz rozdzielni skrzyni 0CL,chodzi mi o napędy ,nie o skrzynie biegów mechatroniki i przekładnie...pozdro

19. Rozpoczęte przez Adrian563112,

Witam jestem nowym posiadaczem audi a5/2.0 tfsi. 150 km ( mild hybryd) 2020 rok Potrzebuje porady odnośnie wymiany oleju . Wcześniejszy właściciel serwisował auto tylko w autoryzowanych serwisach audi . Serwis zalewał olej 0w20 oryginalny dedykowany VW . Autko ma nalatane 190 tysięcy . Wymieniać olej na gęstszy przy tym przebiegu czy zostać przy 0w20 , i jaki olej najlepiej zalać pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Panowie i Panie, jaką metodą wymieniać olej w skrzyni biegów s-tronic? Czytałem, że dynamicznie ponieważ statycznie nie cały olej spływa, pozostaje w podzespołach. Jakie jest wasze doświadczenie. Nadmienię, że to pierwsza wymiana, przebieg 70 TKM. Oczywiście w części mechanicznej również będzie wymieniony olej. Pozdrawiam

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 24,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Witam . Mam pytanie czy ktoś wymieniał port USB podświetlany który znajduje się w podłokietniku? Jak dobrać się do niego ? Czy jest mozliwe że jakiś kabel się wypiął i nie łączy ? Jeśli jest do wymiany to prosiłbym o numer częsci. Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 433 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Wie1955,

Pojawiły się oferty sprzedaży wyświetlaczy dotykowych 10" i 12,3" Czy ktoś coś wie w temacie wymiany i kodowania?

• 3 odpowiedzi
    • 337 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez dren,

Hej, wymieniał może ktoś żarnik D5S w przedniej lampie? Odkręciłem wszystkie śruby lampy ale nie mogę jej wyjąć? Czy trzeba zdejmować grill i jak to zrobić w FY?

• 0 odpowiedzi
    • 741 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Buczkov,

Potrzebuje wymiary emblematów (4 pierścienie przód/tył) w audi Q5 FY sportback. Czekam na odbiór samochodu, a chciałbym zamówić emblematy przed odbiorem.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez pan42,

Ɓłąd po skasowaniu nadal się pojawia. Gdzie jest ten czujnik i czy go wymienić. Silnik DTNA

• 3 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.