Audi Q3 8U (2011-2018)
Forum Audi Q3 8U. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
63 tematów w tym forum
-
-
Witam Jestem użytkownikiem od dwóch miesięcy Q3 z 2016 roku i bardzo przeszkadza mi mała jasność ekranu wyświetlacza przy włączonej tylnej kamerze, regulacja jasności ekranu działa poprawnie. Czy można ten problem rozwiązać poprzez wymianę kamery na inną lub zmianę oprogramowania. Pozdrawiam Marian
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ma ktoś mapy 6.36.0 do nawigacji mmi 3G+? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
czy możecie podzielić się doświadczeniami co ile najlepiej wymieniać olej w Q3 1,4 TFSI 150KM (EA211)? auto mam od nowości, wymieniałem olej w zeszłym roku, komputer pokazuje, że następna wymiana po 2 latach lub 30 tyś km, ale w ciągu roku przejechałem 16 tyś km. Wymieniać teraz czy poczekać tak jak sugeruje komputer. Auto eksploatowane jest raczej na krótkich trasach i niskich prędkościach.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. W audi Q3 2017 tfsi tylna dolna prawa lampa ta w zderzaku jest zalana wodą tak z 2 cm i nie działa lampka cofania, ale nie widzę jakiegoś uszkodzenia. audi zaproponowało zmianę na nową lampę co wydaje się logiczne. Czy istnieje jednak możliwość, że lampa jest dobra, ale gdzieś jest jakiś przeciek i pod naporem wody, ów woda przesiąka pod uszczelką .. lub coś takiego? usługę serwisową mam w gratisie, a auto dopiero kupiłem i nie chcę tego sam rozkręcać. Martwię się, że wymienią lampę a problem wróci.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. To jest moje pierwsze forum, wiec z góry przepraszam, ale nie znalazłem działu Q3 (pewnie dostanę ostrą zje..:)) W audi Q3 2017 tfsi tylna dolna prawa lampa ta w zderzaku jest zalana wodą tak z 2 cm i nie działa lampka cofania, ale nie widzę jakiegoś uszkodzenia. audi zaproponowało zmianę na nową lampę co wydaje się logiczne. Czy istnieje jednak możliwość, że lampa jest dobra, ale gdzieś jest jakiś przeciek i pod naporem wody, ów woda przesiąka pod uszczelką .. lub coś takiego? usługę serwisową mam w gratisie, a auto dopiero kupiłem i nie chcę tego sam rozkręcać. Martwię się, że wymienią lampę a problem wróci.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Proszę o informację, co może być powodem szybko włączającego się wentylatora w silniku. Wszystkie płyny są, żadna kontrolka nie wyświetla się.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może mi ktoś powie jak ładować telefon przez kabel ami podłączony w podłokietniku?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Jesli ktos chce mapy z Marca tego roku, to pisac do mnie. Aktualizacja trwa nieco ponad godzine i mozna samemu bez problemu wgrac. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś wie w jaki sposób zidentyfikować rodzaj zamontowanych klocków ? Chodzi o to że systemy sprzedaży pokazują do mojego Q3 dwa rodzaje klocków , różniące się wymiarami . Wiadomo można je zmierzyć po demontażu , ale chciałbym kupić nowe przed rozebraniem hamulców .Ktoś zna może sposob na to ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś wie jaką kamerę muszę dokupić do Q3 2012 żeby współdziałała z oryginalnym monitorem?
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Audi q3 2016 s line posiadam oświetlenie albittne białe . dokupiłem sobie światłowody jak na zdjęciu. Chciałbym podłączyć to do oświetlenia ambitnego tak aby mi się to włączało razem .. czy jest taka możliwość?? myślałem na początku że jest bezpiecznik od oświetlenia albitnego, ale nie ma .. teraz nie wiem gdzie mogę ukraść prąd .. dziękuję za pomoc .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam q3 z napędem 4x4 typu haldex. Czy ktoś mógłby mi określić której generacji to haldex? Czy można to poznać po nr Vin czy opisano to gdzieś w książce serwisowej, a może ktoś może mi to sprawdzić. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś wie czy w Q3 jest webasto, a jeśli tak to jak je uruchomić?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Gruby temat. Tylny most strasznie huczy, skwierczy i wypluł olej z opiłkami. Czy ktoś miał taki problem? Co robić? Regeneracja czy szukać używki? Ktoś z Was jest w stanie pomóc? Pacjent Q3 2.0 TFSI 211KM
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Proszę o informację, jak wymienić rozbitą tylną lewą lampę w zderzaku Audi Q3-2013. Bezia
-
- 2 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Może ktoś z Was zechciałby mi pomóc. Dołożyłem kierownicę multifunkcyjną w Q3 z 2014 r. Lewa strona działa ale prawa nie. Podejrzewam, że muszę zakodować w radiu, że jest multi. Niestety nie wiem, w którym bajcie który bit zaznaczyć a VCDS nie pokazuje mi opisów bitów. Scan z radia: Adres 56: Radio (R) Plik etykiet: Brak Oznaczenie elementu SW: 8U0 035 180 D HW: 8U0 035 180 B Komponent: RMC H55 0801 Numer seryjny: AUZ4Z3N1408429 Kodowanie: 0100060002C053070802020003010000010000 Kod serwisu: WSC 00049 770 00156 VCID: 326BAFCF6D2F6816CC-8066 Podsystem 1 - Oznaczenie elementu SW: 8U0 919 603 A …
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie działa mi tył parktrononika. Gdzie znajduje się głośnik/buzer. Być może tu jest problem bo błąd mam "głośniki wspomagania parkowania- przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy"
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szukam przednich słupków dachu do Audi Q3 od 2011 do 2018.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej, mam takie pytanie. Radyjko w Q3 gubi mi fale. Vcds pokazuje coś takiego jak na obrazku. Czy transformator impedancji 2 to ten tzw. aerial booster 2 z drugiego obrazka czy może to być każdy z nich? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję informacji jaka jest różnica do a4 b8 ,chodzi mi głównie o prowadzenie i wyciszenie.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Sprzedam oryginalne felgi 17 wraz lub osobno z oponami całorocznymi michellen crosclimat+ 235/55R17 na gwarancji do 03.2022. Szczegóły pod numerem 608836007.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, szukam lamp do Audi Q3 i mam pytanie odnośnie kolorów led, mianowicie który numer na naklejce lampy mówi o kolorze led? Czy to np 23S?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy posiada może ktoś instrukcję w języku polskim radia w Audi Q3
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ma ktoś może instrukcje obsługi nawigacji do Q3 po polsku? Byłabym wdzięczna za udostępnienie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-