Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Witam, czy wie ktoś może coś w tym temacie? Chciałbym wymienić licznik na pełny fis, ale co za tym idzie również manetkę, przyczyną jest zacięta wskazówka poziomu paliwa w liczniku, czy ktoś wymieniał, jak to działa i czy działa?
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie mam problem z odkręceniem wentylatora chłodnicy, a mianowicie, blokuje koło pasowe wentylatora i znalazłem gdzie jest łepek śruby mocującej, ale ani w jedną stronę ani w drugą nie idzie kręcić. I tu pytanie czy coś jeszcze potrzeba zrobić by odkręcić ten wentylator? Bo pod śrubą znalazłem taki rower, czy może coś z nim jest związane czy jak?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Po wymianie tylnych tarcz mam problem z abs przy chamowaniu zalanczają się
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, padła mi wiskoza i łożysko, przód audi rozebrałem, wiskoza zdjęta , niestety nie wiem jak i czym wybić łożysko wiskozy. Może któryś kolega to robił i pomoże? Mi się już osobiście pomysły skończyły Liczę na info jak to wybić? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ostatnio na parkingu podjechałem blisko krawężnika a że mam bardzo niskie auto to zawadziłem dolną owiewką o krawężnik i wskoczyła ona za krawężnik. Jak wyjeżdżałem nie mogłem wycofać, bo sie zblokowała. Na szczęście wyczułem to w porę podgiąłem ręką i wyjechałem. Rzecz w tym, że ta owiewka teraz mi odstaje. Nie jest złamana, ale bardzo odstaje. Przyszły śniegi i jak cofam to z pewnością zbieram nią śnieg a nie chce zawadzić i wyrwać całej owiewki. Moje pytanie do Państwa. Czy da sie ją dokupić czy to jest cały zderzak przedni, w jakiej cenie są i czy może mi ktoś dać jakieś namiary. Szukałem już na allegro, ale nic nie mogę znaleźć. Zostawiam fotki ukazujące aut…
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Auto dymi strasznie po odpaleniu.Jak silnik się nagrzeje to mniej. Rozrząd sprawdzony, wtryski podmieniane, zero poprawy. Mam logi z vcds-a u kolegi zrobiłem. Mogę je wrzucić jak ktoś mógłby w nie zerknąć. W grupie 000 zastanawia mnie to: blok 2 - 255 blok 4 - 078 dwa razy więcej..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam dość spory problem z moją audi a4 b5 1.6 benzyna + LPG. Mianowicie... nie było z nią żadnych problemów, pojechałem nią w dlaszą trasę i podczas jazdy na autostradzie, samochód zaczął tracić moc. Nie mogłem nim przyspieszyć, dodając gazu raz na jakiś czas przyśpieszył po czym znów stracił moc. Po chwili auto zaczęło zwalniać, nie reagowało na dodawanie gazu, aż finalnie zgasło. Podczas próby odpalenia motor od razu się zatrzymywał... podczas 15 minutowej próby jego uruchomienia stwierdziłem, że konieczna będzie laweta. Auto odholowane pod dom, po ostygnięciu (przynajmniej tak mi się wydaje) odpaliłem, na wolnych obrotach pracuje ok ale po dodaniu gazu dusi s…
-
- 2 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów! Mam pytanie, czy regenerował ktoś lampy w A4 B5 lift? Chodzi o polecenie jakiegoś warsztatu w okolicach Wrocławia. Dzięki ! Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów, mam problem z parowaniem szyb: wymieniłem filtr kabinowy i dalej dzieje się to samo... Czy to możliwe, że przyczyną jest popsuty nawiew na szybę? Jeżeli tak, to jak go naprawić? Mam klimatronik.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich jestem posiadaczem audi a4 b5 1995r. 1.6 benzyna w aucie jest problem z migającym wykrzyknikiem po odpaleniu auta cały czas miga i miga do tego kontrolka abs też świeci dodam ze auto chodzi ładnie i sprawnie bez zastrzeżeń ktoś mogłby coś poradzić co to może być ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, podpowiecie co oznacza przycisk na foto?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem tu nowy,chcialbym sie dowiedziec ktore zawory steruja turbina,bo wymienilem turbo na nowa lecz gdy patrze na sztange wydaje mi sie ze sie znowu przycina,ale gdy podlanczam zegar pod gruszcke jest tak samo
-
-
- 6 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
witam szukam zderzaka do audi a4b5 2004rok z otworami na spryskiwacze . proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam padła mi pompka sprzęgła ( ta przy pedale sprzęgła ) znalazłem na Allegro takie pompki ale czy z 2.5 TDI albo 1.6 podejdzie do 1.9 TDI ? numer mojej pompki zgadza się z tymi na Allegro pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich po krotkiej nieobecnosci:)>. Bylem na delegacji przez 3 tygodnie, w tym czsie moja zoncia opiekowala sie nasza Andzia tj 1.9 TDI 110KM automat 4 biegi.... moje kochanie podczas jednej z przejazdzek stwierdzila ze jest malo oleju... pojechala do Auchana i kupila olej 15w40 do diesli i go dolala ok 1 litra zadowolona dzwoni kochanie dolalam oleju to mowie ok a jakiego??? aaa do diesli dumna z siebie...:/..... ok zgodze sie ale ja jezdzilem na 10w40... jakiego mam teraz oleju uzywac i czy nic sie nie stanie silnikowi?? wymiana oleju za ok 1 tys km.....Druga sprawa jest to ze auto mi sie nie dogrzewa:( osiaga jakies 75-80 stopni i dalej sie ni grzeje... w…
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi a4 b5 1997r 1600. Wszystkie szyby sa roku 1997 lecz dwie tylne (mała i w drzwiach tylych ) 1996 . pytanie brzmi : Moze tak orginalnie to wystepowac ? czy były zmieniane ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-