Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Witam Mam pytanie co potrzebuje aby założyć radyjko np Alpine do mojej A4 B5 Avant z 2001 roku. Auto kupiłem niedawno z radiem Chorus I chyba było podmienione bo w bagażniku jest zmieniarka. A zmieniarkę obsługuje Concert jak się mylę to przepraszam. Chce wymienić radyjko bo się popsuł potencjometr. Już wybrałem radyjko sobie : ALPINE iDA-311RR http://allegro.pl/alpine-ida-x311rr-ida-x311-usb-pakiet-5-gratisow-i1548993100.html i chyba jest potrzebne coś takiego: http://allegro.pl/ramka-do-radia-kostka-iso-audi-a4-b5-antena-klucze-i1502760216.html Czy to wszystko? Czy będzie działa mi zmieniarka CD http://allegro.pl/kompletna-zmieniarka-na-6-cd-audi-vw-seat-pewniak-i1542…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy turbina z silnika AHU w Passacie, pasuje do silnika AJM w Audi A4, który ma taką samą liczbę koni (116 KM)? Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich po krotkiej nieobecnosci:)>. Bylem na delegacji przez 3 tygodnie, w tym czsie moja zoncia opiekowala sie nasza Andzia tj 1.9 TDI 110KM automat 4 biegi.... moje kochanie podczas jednej z przejazdzek stwierdzila ze jest malo oleju... pojechala do Auchana i kupila olej 15w40 do diesli i go dolala ok 1 litra zadowolona dzwoni kochanie dolalam oleju to mowie ok a jakiego??? aaa do diesli dumna z siebie...:/..... ok zgodze sie ale ja jezdzilem na 10w40... jakiego mam teraz oleju uzywac i czy nic sie nie stanie silnikowi?? wymiana oleju za ok 1 tys km.....Druga sprawa jest to ze auto mi sie nie dogrzewa:( osiaga jakies 75-80 stopni i dalej sie ni grzeje... w…
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ostatnio na parkingu podjechałem blisko krawężnika a że mam bardzo niskie auto to zawadziłem dolną owiewką o krawężnik i wskoczyła ona za krawężnik. Jak wyjeżdżałem nie mogłem wycofać, bo sie zblokowała. Na szczęście wyczułem to w porę podgiąłem ręką i wyjechałem. Rzecz w tym, że ta owiewka teraz mi odstaje. Nie jest złamana, ale bardzo odstaje. Przyszły śniegi i jak cofam to z pewnością zbieram nią śnieg a nie chce zawadzić i wyrwać całej owiewki. Moje pytanie do Państwa. Czy da sie ją dokupić czy to jest cały zderzak przedni, w jakiej cenie są i czy może mi ktoś dać jakieś namiary. Szukałem już na allegro, ale nic nie mogę znaleźć. Zostawiam fotki ukazujące aut…
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów, mam problem z parowaniem szyb: wymieniłem filtr kabinowy i dalej dzieje się to samo... Czy to możliwe, że przyczyną jest popsuty nawiew na szybę? Jeżeli tak, to jak go naprawić? Mam klimatronik.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu silnik w moim Audi co jakiś czas podczas postoju wkręca się na ok 1200 obr. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje, a jeśli tak to jak można to naprawić?? Dodam jeszcze ze chodzi o Audi a4 b5 2.5TDI
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Chciałbym dowiedzieć się czy w moim Audi A4 1,9 TDI 130KM 2001 rok znajduje się filtr cząsteczek stałych czy nie?? W jaki sposób moge to sprawdzić? Dodam, że niestety kupiłem auto bez książki, a tabliczka w bagażniku jest nieczytelna:( Nie wiem jaki olej wlać do silnika...specyfikacja 507.00 czy 505.01?? Z góry dziękuje za pomoc:) Pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, założyłem wczoraj xenon i teraz pytanie - jakie postojówki kupić? Obecnie nie wygląda to ładnie, gdyż żarówka postojowa jest "żółta". Chcę, aby światło było białe, może takie coś http://www.allegro.pl/item876935043_postoj...pni_nowosc.html Proszę o pomoc.
-
- 5 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam taki problem z moim Audi mianowicie gdy przygazuje to odrazu widze za soba chmure czarnego dymu:( wczesniej nie kopcila. Na jalowym biegu mam to samo i zostawia plame sadzy na trawie. Byl wymieniany olej, filtry. A i jak utrzymuje tak ok 2 tys obrotow na 2 biegu to przerywa jakby nie dochodzilo paliwo. Prosze o pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
witam !!!mam pytanie odnosnie spalania gdzies kiedys juz o tym pisalismy, otoz w mojej emerytce B5 spalanie wzroslo do ok 9 l na 100, albo cos zle licze i sprawdzam:(, zatakue 24 litry i zrobie na nich ok 260-270 km do zapalenia sie rezerwy. nie jest to za duze spalanie?normalna jazda bez klimy w lato !! z klima ponad 9 !! bylem u specow--- auto w stanie BARDZO dobrym tj silnik rozrzad turbo itp itd sprawdzali nawet czy zaden zacisk hamulcowy nie jest zawieszony itp, skrzynia ok jezdzili 10 km powiedzieli chodzi jak rakieta co sie pan czepia:( a ja na to spalanie:( mowia ze moze to pompa w zbiorniku ale trzeba by cos tam robic kosztownegoa moze powienienem dluzej na reze…
-
- 1 odpowiedź
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym założyć w moim samochodzie gaz, lecz trochę się waham. Nie wiem czy jest to tylko zysk czy zysk i ryzyko. Uważam mój samochód za świetne auto ale troszeczkę zżera mnie paliwo, zdaję sobie sprawę z tego że gaz jest dwa razy tańszy od oleju czy paliwa. Może ktoś zna jakieś wady i zalety zakładania gazu, i mi pomoże. Pozdrawiam Grzegorz
-
- 6 odpowiedzi
- 15,1 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanko - znowu hehe:) a wiec tak : kumpel ma Audi B5 1.9 tdi 90 KM z 97 r. jechalismy dzisiaj na silownie i w momnecie z pod maski zaczelo sie wydobywac takie mocne walenie jakby ktos mlotwiem walil w blache, olej w silniku byl ,, wszystkie paski sa na miejscu czy ktos sie spotkal z czyms takim ? co to moze byc? silnik wylaczylismy i auto scholowalismy do garazu. prosze o pomoc Pozdro
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam Was wszystkich!! dosc dawno mnie tutaj nie bylo:)....Mam pytanko...odnosnie hamowni a skrzyni automatycznej Jak juz wiecie mam nadal swoja Andzie A4B5 1.9 Tdi 110KM w automacie:) te 110KM troche mi spedzaja sen z powiek bo pala ok 9,5 litra w miescie i cos mi sie wydaje ze pare juz padlo:( m chcialbym sie dowiedziec czu istnieje mozliwosc sprawdzenia mocy na hamowni z automatem , czy cos sie ze skrzynia nie zrobi( po remoncie kilka miesiecy) i gdzie w ogole moge takowa znalesc w woj slaskim , najlepiej w okolicach Sosnowca.Bardzo Was prosze o informacje !! POzdrawiam mwmisiek82
-
- 5 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów AudiTimes, mam maly problem z zawieszeniem w mojej Andzi... Podczas jazdy z prędkością np 50km/h lub wiekszymi np na trasie z zawieszenie wydobywa sie dziwny dzwiek cos jakby przednie kola ocierały o nadkola(zarówno na letnich 16 calowych kolach jak i na zimowych 15 calowych), dodam ze na prostej nawierzchni nic nie slychac i jest ok , takie ocieranie slychac wtedy gdy na drodze jest np jakis tzw dół czy uskok nie wiem jak to nazwac takie delikatne zapadniecie drogi i wtedy ten dzwiek sie pojawia, bylem juz na tescie zawiecha i amorkow, generalnie autko mi wytrzepali na wszystkie strony i nikt nie wie co to moze byc, jedyna rzecz jaka zauwaz…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem zainteresowany kupnem audi a4 1.8 turbo z automatyczna skrzynia biegow z tiptronic'iem, chciałbym dowiedizeć się co nieco o tym aucie, czy polecanie, czy warto, co spr przy zakupie i ew. ile by mnie kosztowaly naprawy i ile kosztuje wymiana skrzyni biegow... z gory dzięki
-
- 7 odpowiedzi
- 18 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu w samochodzie mojego ojca mam problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi za pomocą pilota. Gdy zamykam drzwi za pomocą kluczyka wszystko jest OK, natomiast gdy planuję zamknąć lub otworzyć drzwi za pomocą pilota, pojawiają się problemy - trzeba kilka razy nacisnąć, żeby zamknięcie lub otwarcie drzwi doszło do skutku. Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-