Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Witam,posiadam audi a4 b5 2.5 tdi Avant. Sprawa wygląda tak,że ogólnie wszystko jest ok,ale czuję że nie ma tej mocy,którą powinna mieć,tzn tych 150koni. Czuć że mogła byś iść,ale jednak jest słabsza. Co może być tego przyczyną? Silnik ładnie pracuje,nie dymi ani nic z tych rzeczy. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
witam! prosze o pomoc w dobraniu odpowiedniego kompletu wahaczy. Szukam dobrych i tanich czy dobre sa marki takie jak : kraft, master sport,delphi bo o lemie to wiem ze sa ok ale cena jest narazie zaporowa jak dla mnie w tym roku czy ktos poleca jakiej inne marki Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuje większej turbiny żeby podnieść moc do 250 auto Audi a4 b5 1.9tdi AFN jak turbinę wybrać ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Jakiś miesiąc temu kupiłem Audi A4 B5 1,6 w gazie 1997 rok od razu zauważyłem, że z nawiewów leci zimne powietrze. Kupiłem samochód na dojazdy do pracy. Wydawało mi się że nie działa czujnik temperatury bo wskazówka się nie podnosiła. Wymieniłem czujnik temperatury ale wskazówka dalej nie działała. Zaprowadziłem samochód do mechanika, który powiedział że nie ma w ogóle zamontowanego termostatu i zalana jest woda zamiast płynu. Po wymianie płynu i termostatu gdy wracałem do domu, czujnik temperatury zaczął działać a z nawiewów zaczęło lecieć ciepłe powietrze. Niestety po przejechaniu 4 km płyn chłodniczy zaczął się gotować, a samochód szarpać i trac…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Piszę w sprawie problemu dotyczącego całego układu przekładni kierowniczej. Konkretnie jest to Audi A4 (B5), rocznik 1999, 1.9 TDI (110kM) AFN. Na początku stycznia roku 2019 zalałem omyłkowo około 100ml płynu hamulcowego do układu kierowniczego. Zorientowałem się zaraz po zalaniu. Zacząłem szukać informacji jak bardzo jest to szkodliwe i w efekcie postanowiłem od razu na szybko znaleźć wolny termin w warsztacie aby wylać cały płyn układu kierowniczego i po przepłukaniu zalać nowy płyn kierowniczy zwłaszcza, że zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów na wlanym w układ płyn hamulcowy. Już na drugi dzień zostawiłem auto u mechanika pod warsztatem. Na drugi d…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy wie ktoś może coś w tym temacie? Chciałbym wymienić licznik na pełny fis, ale co za tym idzie również manetkę, przyczyną jest zacięta wskazówka poziomu paliwa w liczniku, czy ktoś wymieniał, jak to działa i czy działa?
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, padła mi wiskoza i łożysko, przód audi rozebrałem, wiskoza zdjęta , niestety nie wiem jak i czym wybić łożysko wiskozy. Może któryś kolega to robił i pomoże? Mi się już osobiście pomysły skończyły Liczę na info jak to wybić? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam 2 pytania dotyczące radia w audi a4 b5. 1) Gałka od zmieniania głośności nie działa poprawnie, głośność wariure gdy chce przyciszyć lub podgłosić. 2) Poradźcie jak się wymienia radio z ori na nie ori. Nie jestem specem w sprawach elektroniki samochodowej i chcialbym poradę od A do Z jeśli komuś by się chciało. Z góry wielkie dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam do wymiany skrzynię biegów (3 raz jest z nią problem). Na skrzyni jest nr DHF 110 87, szukam takiej wszędzie, ale są różne nr skrzyni tylko nie ta, którą potrzebuję. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi? Jak dopasować odpowiednią skrzynię? Czy znajdę o tym samym nr? być może wcześniej była zakładana zła, dlatego się tak psuje... Pozdrawiam Marta
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z wypadaniem zapłonu na zimnym silniku, jak się zagrożenie chodzi już normalnie, wymieniłem świece kable czujnik położenia wału czujnik wałka rozrządu, silniczek krokowy, wtryskiwacze, czujnik temperatury, cewki i dalej bez zmian, silnik 2.6v6 ABC, JESLI KTOS MA WIEDZE NA TEN TEMAT TO PROSZE O POMOC
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Od jakiegoś czasu silnik w moim Audi co jakiś czas podczas postoju wkręca się na ok 1200 obr. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje, a jeśli tak to jak można to naprawić?? Dodam jeszcze ze chodzi o Audi a4 b5 2.5TDI
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z zablokowanym fotelem.Nie mogę podnieść oparcia. Pokrętło nie chce się przesuwać. Jak je naprawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich forumowiczów AudiTimes, mam maly problem z zawieszeniem w mojej Andzi... Podczas jazdy z prędkością np 50km/h lub wiekszymi np na trasie z zawieszenie wydobywa sie dziwny dzwiek cos jakby przednie kola ocierały o nadkola(zarówno na letnich 16 calowych kolach jak i na zimowych 15 calowych), dodam ze na prostej nawierzchni nic nie slychac i jest ok , takie ocieranie slychac wtedy gdy na drodze jest np jakis tzw dół czy uskok nie wiem jak to nazwac takie delikatne zapadniecie drogi i wtedy ten dzwiek sie pojawia, bylem juz na tescie zawiecha i amorkow, generalnie autko mi wytrzepali na wszystkie strony i nikt nie wie co to moze byc, jedyna rzecz jaka zauwaz…
-
- 4 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
witam szukam zderzaka do audi a4b5 2004rok z otworami na spryskiwacze . proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem z moim A4. Nie działał licznik jak go wziąłem w rozliczeniu od klienta, tzn. Działało tylko podświetlenie, brak wskazań temperatury, poziomu paliwa, obrotów i prędkości nie pokazywał też przejechanych kilometrów. Wczoraj kupiłem licznik (używkę),wymieniłem i wszystko było ok. Autko odpala, liczniki działają, żadna kontrolka nie świeci. Dzisiaj rano audi odpalił, przejechał ok. 35 km i już nie zapalał. Tzn. Zapalał i od razu gasł. W dwóch warsztatach sugerowali immobiliser ale powiedzieli też że nie powinien odpalić już po wymianie zegara,ale odpalił. Wypiąłem żółtą kostkę i odpala bez jęknięcia tylko nie działa mi znowu nic. Prędkościomież sz…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Kilka dni temu zakupiłem A4 B5 z 1997r. Poprzedni właściciel wymienił orginalne fotele oraz tylne kanapy na skurzane lub skuropodobne ale nie w tym rzecz. Pytanie dotyczy instalacji podgrzewania foteli przednich oraz regulacji lędzwia na oparciu.Z fotela wychodzą kostki jednak brak instalacji z samochodu do foteli. Bardzo nie wygodnie mi sie jezdzi bo oparcie bardzo na pompowane.Z boku przednich foteli włączniki jak by przód/tył. Bez podgrzewania da się wytrzymać. Z góry wielkie dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam już od 6 lat staruszka z 1999 roku (po lifcie) z silnikiem 1.9 TDI 110KM (AFN) Auto od ponad roku służy jako drugie auto na sporadyczne dojazdy do pracy (około 35 km w dwie strony). Jednak te dojazdy to w miesiącu maksymalnie 8 razy (ale przeważnie mniej), a więc można powiedzieć, że auto już dużo tylko stoi i się starzeje. Od kliku miesięcy akumulator całkowicie się rozładowuje i uruchamiam auto za pomocą Jump Startera Baseus. Urządzenie super się sprawdza ale właśnie 1,5 tygodnia temu już nie chciał Jump Starter odpalić auta, prawdopodobnie elektronika w Jump Starterze mogła rozpoznać głębokie rozładowanie akumulatora. Po wezwaniu Assistance …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-