Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
-
witam może ktoś mi powiedzieć jakie standartowe sprężyny są z tyłu w a4b6 combi ? z góry dziękuję 1.9 tdi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam klubowiczów. Mam pewien problem odnośnie sprężyn zaworowych. Ostatnio dawałem głowice do zrobienia co się okazało 3 sprężyny są z innego silnika mianowicie zamiast wysokości około 40-41 mm bez podkładki jest około 46 co noe pozwala na prawidłowa prace. Przeszukałem cały internet wszystkie szroty złomowce i nic. Tylko ASO audi ale 10 dni oczekiwania!! Pytanie czy ktoś z was koledzy ma na odsprzedaż ? Bybym bardzo wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam od dwóch dni audi a4 b6 rok 2003 avant kombi działa mi wycieraczka jak leje na szybe płyn wsztko działa 100% ale jak otwoże klape to słychac przelewanie wody troche przy oknie tapicerka mokra i z prawej strony z weżyka leci płyn Moje pytanie czy tak ma byc cała tapicerka sucha jak i w bagażniku Pozdrawiam i dziekuje
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam!Niedawno kupiłem audi i jestem bardzo z niego zadowolony !!! Chociaż nie mogę poradzić sobie ze spryskiwaczami ksenonów,nie działają jednym słowem.Podłączyłem pompkę na "krótko"i wszystko działa,nie dostaje zasilania z instalacji.Czy zasilanie idzie przez jakiś przekaźnik,i gdzie on się znajduje?Słyszałem że jest możliwość odłączenia sprysków komputerem,ale czy to jest możliwe nie wiem.Dodam że pozostałe spryskiwacze działają dobrze.
-
- 10 odpowiedzi
- 25,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam was serdecznie. Licze na waszą pomoc:) zamierzam założyć w moim Audi spryskiwcze mgłowe. Póki co mam standardowe (ustawiane na igłe) . Słyszalem że jest taka możliwość. Tylko nie mam pojęcia od jakiego modelu podebrać dysze spr. I czy same dysze wystarczą?? Proszę was o pomoc. Pozdrawiam.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 16,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich,zamówiłem na alegro spryskiwacze wysokocisnieniowe http://allegro.pl/show_item.php?item=1354762577 .Sprzedawca powiedział bardzo prosty montaż.Co do czego przyszlo bujam sie teraz po elektrykach,mechanikach i szukam osoby która by mi sie podjeła montazu,co się dowiedziałem,nie ma wejscia w zbiorniczku na 2 pompkę więc musialem kupic zbiorniczek na 2 pompki.Sprzedawca z alegro napisal mi żeby pompke podłączyc pod bezpiecznik 10a,elektryk zas powiedzial ze to jest pompka wysokocisnieniowa więc muszę ją podpiąć pod przekaźnik bo spalę instalację.Koledzy jak by ktos miał schemacik albo jakąś rozpiskę do takiego zestawu to bardzo bylbym wdzięczny Pozdrawiam…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam problem z spryskiwaczami reflektorów,nie działają one,robie tak samo jak na rysunku w instrukcji.Pomocy,co może być zepsute !!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Czeka mnie wymiana sprzęgła. Byłem w ASO i zaśpiewewali mi 4300 za same części!!! Myślę kupić komplet w jakimś sklepie tylko nie wiem czy brać LUK-a czy Sachs-a? Co wy polecacie???
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej, pytanie takie, ...w jaki sposób sterować (programować) komputerem w 1.8T 2002 , gdy na manetkach przy kierownicy nie ma żadnych przycisków? Istrukcja podaje , że w są, a fizycznie ich brak Inny model auta?. Inna wersja? Jedyne dostępne przyciski to te przy zegarach (3 po lewej i 3 po prawej) . Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam
-
- 17 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, W moim Audi A4 B6 nie mam sterowanie radiem z kierownicy. Chciałbym to zamontować. Orientuje się ktos jak to zrobic????? i co mi bedzie do tego potrzebne??? Proszę was o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
witam moze chtoś pomoże w zadobyciu sterownika obd2 z vistą jak ktoś ma link bardzo prosze o podanie dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich członków forum.. mam nastepujący problem ze swoją Audiolką A4 2002r. benzyna 2.0 sedan.. auto kupiłem w pazdzierniku sprowadzone z Holandii więc od razu przystąpiłem do wymiany oleju filtrów itd. wymieniłem olej na Castrol EDGE 5W30 razem z filtrem niestety od pażdziernika moja Audi wypiła już dodatkowo ponad 2,5 litra i dzisiaj juz dostałem znak że znów poziom oleju jest na minimum.. jak kupiłem auto wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów ponieważ było widać zbierający się olej przy ''fajce'' świecy.. może ktoś mi wyjaśni o co chodzi?? auto pracuję prawidłowo równo sie wkręca i jest zrywne jedynie ten olej.. jeżeli auto nie było kręcone to dodam że ma 110…
-
- 3 odpowiedzi
- 16,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Panowie, z poprzedniego autka został mi subwoofer razem ze wzmakiem Pioneer GM-D9601. Pytanie czy idzie podpiąć go do fabrycznego radyjka Audi Conert II tego które jest w A4 B6 '03 Avant? I w jaki sposób? Schemat kostki w załączniku.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio pojawił się problem w moim AVF-ie, a mianowicie czasami zapala się kontrolka ESP i świeci na stałe. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu gaśnie. Ostatnio wymieniałem a ASO: napinacz z rolką, łożysko alternatora i jeszcze jakiej jedne na tym samym układzie. Możliwe, że przy składaniu nie podpięli jakiejś wtyczki i dlatego ESP zaczyna świrować? Dodam, że kontrolka zapala się sporadycznie, ale nigdy wcześniej nie miałem takiego prolemu pozdrawiam
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Zapala mi sie kontrolka od hamulcow. Dodam iz klocki mam jeszcze grube.Słyszalem ze moze to byc walniety kabel ktory idzie od czujnika zuzytych klockow.A moze to ten kabel co jest przy klockach,moze sie gdzies przetarl.Mam pytanie czy komus cos sie takiego przytrafilo.?Jak temu zaradzic.Ma ktos schemat jak rozebrac i wyjac klocki samochodowe z przodu?
-
-
- 15 odpowiedzi
- 55,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam takie pytanko przy obecnych temperaturach -18°C i więcej ciężko pali mój silniczek 1.9 TDI 130. Zagrzeje raz świece cofne zapłon drugi raz i zapalam nie załapie, znowu zrzeje świece i palę nie załapie i tak nieraz 3 , 4 razy i dopiero załapie (np. stoi 8 godz. i palę ). Nie wiem może świece coś niedomagają. Ja sprawdzić czy działają poprawnie. Bo jak jest ciepły to pali bez problemu i wcześniej jak nie było takich mrozów tak ok -5°C to za pierwszym razem zapalił. Ale mimo wszystko chciałbym sprawdzić świece tylko w jaki sposób to zrobić? zrobię to sam czy trzeba jechać gdzieś do mechanika. Dzięki za wszystkie podpowiedzi. pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam zamierzam kupić świece żarowe do mojego Audi A4 B6 1.9 TDi 2002r AWX zamierzam kupić beru bo to podobno są dobre http://allegro.pl/swieca-zarowa-beru-1-9-tdi-vw-audi-seat-skoda-alfa-i2938793844.html http://allegro.pl/swiece-zarowe-skoda-audi-seat-1-9-tdi-beru-gn855-i2928014910.html w aukcji opisują że i ta i tak jest dobra do mojego audi a wyglądają zupełnie inaczej. Co to ma znaczyć? Proszę o pomoc w doborze świec
-
- 4 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Hej, Mam taki maly problem. Po odpaleniu samochodu i przejechaniu paru km i nacisnieciu pedalu hamulca zapalają się na desce kontrolki ABS ESP, plus do tego mrygajaca kontrolka świec żarowych. Wiecie moze co to za bledy wyskakuja. poczytałem troche i dowiedziałem sie że podobno jest to czujnik położenia pedału hamulca? spotkiliście się może z takim błędem??? Proszę o pomoc.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Po wymianie rozrządu i przejechaniu ok 10 km zaświeciła się kontrolka silnika, nic poza tym się nie dzieje - auto odpala bez problemu, nie traci mocy, nie puka, nie stuka nic ani nie kopci. Z racji, że była sobota miałam możliwość jedynie telefonicznego kontaku z mechanikiem, który kazał odpiąć akumulator, czyli chyba zrobić reset komputera. Niestety po ponownym jego podpięciu kontrolka dalej świeci, ponadto świeci dodatkowo kontrolka ESP i rozkodował się kluczyk. Wiem, że muszę jechać podpiąć auto pod komputer i wtedy dowiem się co i jak. Jednak chciałabym wiedzieć czy ktoś miał podobny problem i jak sobie z nim poradził zanim jakiś mechanik "zedrze ze mnie", bo …
-
-
- 7 odpowiedzi
- 22,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dzisiaj po przesunięciu fotela pasażera(dość mocnym) zaświeciła się kontrolka air bag. Nie mam narazie możliwości podpięcia pod vag. Zastanawiam się czy może jakiś kabelek się uszkodził albo kostka które są pod fotelem. Nie wiem czy są one od poduszek czy tylko od grzanych foteli. Z góry dzięki za odpowiedz .
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam Audi A4 Avant (B6) 2,5 TDI Quattro (180KM). Oto mój problem: będę się streszczał....kiedy podczas jazdy puszczę pedał gazu pojawia się niepokojący świst, trudno mi dokładnie określić ten odgłos, ale czasami po prostu wydaje mi się że zbliża się do mnie jakieś auto na sygnale. Odgłos ten podobny jest też do tego jaki słyszany bywał kiedyś, w dawnych czasach w samochodach z napędem na tylną oś (polonez, fiat 125p, wołga itd) kiedy puszczało się gaz. Czy ktoś wie co może być powodem tego w moim Audi? Wybaczcie mi kielski sposób opisywania problemu, ale nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej.... Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję pozdraiwam
-
- 2 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od jakiegoś tygodnia podczas dodawania gazu słychać delikatny świst "coś takiego jakby ktoś gwizdał" ale to jest delikatne troszkę słychać ale nie bardzo. pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 3 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! W moim aucie jakis czas temu przestal dzialac sygnal dzwiekowy powiadamiajacy o zostawionych wlaczonych swiatlach, rezerwie czy np informujacy o niskim poziomie oleju w silniku. Nie bardzo wiem czy to moze byc wina ktoregos z bezpiecznikow czy jest tam jakis glosniczek ? Nie przeszkadzalo mi to za bardzo az do momentu, kiedy rozladowal mi sie akumulator po zostawieniu auta na wlaczonym kierunkowskazie. Dzieki serdeczne za kazda informacje
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jako nowy posiadacz A4 zadam kretyńskie byćmoże pytanie: Kilka sekund po uruchomieniu silnika gdy radio jest wyłączone, dobiega z niego pojedynczy sygnał "piiiip". Gdy radio jest włączone, to po zapłonie silnika mniej więcej w tym samym czasie na chwileczkę zanika w radiu głos. Żadnych innych objawów nie stwierdziłem. O co kaman? Tylko się nie śmiać .
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-