Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, Robiłem ostatnio dynamiczną wymianę oleju w skrzyni biegów i po przejechaniu ok. 300km zauważyłem że na biegu wstecznym (na postoju i w trakcie jazdy) skrzynia delikatnie świszcze. Jest to cichy dźwięk więc zorientowałem się dopiero po zrobieniu kilku kilometrów. Ogólnie skrzynia działa bez zarzutów na wszystkich ustawieniach itd. Niepokojący jest jedynie ten świst na wstecznym. Mechanik w serwisie w którym robiłem wymianę stwierdził że pierwszy raz się z czymś takim spotkał i że jest to na tyle ciche że nie powinienem się tym przejmować. Dodam że przed wymianą oleju nie było tego dźwięku. Czy ktoś z Was się z czymś takim spotkał i wiec co to znaczy albo jakie …

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez DonJarullo,

Witam Mam problem z podswietleniem w radiu CHORUS 2 . Świeci tylko wyświetlacz ,a podswietlenie przycisków nie. Mam pytanie czy to się da włączyć czy jest to kwestia żarówek czy ledow. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez drdala,

Witam zamierzam wyczyścić sobie bak. Dowiedziałem się że można to zrobić wyjmując tylną kanapę i pod nią są dwie pokrywy. Odkręca się z nich albo obie nie wiem. Którą z nich mam odkręcić? Wyjmuje się pompkę i można czyścić. Tylko teraz zastanawiam się czym najlepiej jest to wyczyścić? Jakich szmat użyć? Jakiego płynu? mówił coś o rozcieńczalniku ekstrakcyjnym. Zna się ktoś z was na tym temacie? Dziś po pracy mam zamiar się za to zabrać więc proszę o podpowiedzi. Chcę jeszcze przed tym przepłukać przewody i cały układ paliwowy. Jak to zrobić?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Marek098,

Witam, od ponad tygodnia mam problem z doborem uchwytu isofix do Audi a 4 b 6 2001 rok, może mi ktoś pomóc? Rozstaw srob to 14,5 cm

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez tiger188,

witam, Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden oryginalny kluczyk, oraz jeden od VW Passata najprawdopodobniej, logo odpadło. Czy po wymianie bagnecika będę mógł normalnie zaprogramować ten kluczyk do mojego Audi ??

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez benek22,

Witam .. Mam taki problem ,od wczoraj coś się dzieje z moim autkiem , gaśnie na małych obrotach , nap jak skręcam redukuje na 2 samochód wyłącza się , potem jest Ciężko go odpalić . trzeba trochę odstać , gdy próbuje go odpalić co też nie przychodzi łatwo bo trzeba trochę go katować że by silnik ruszył ... Jest ktoś wstanie powiedzieć co się dzieje ?? bo chciał bym mieć trochę potrzebnej wiedzy przed pojechaniem do mechanika .. Audi a4 B6 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez marcin_audi_20-27,

Witam, pękły mi dwa mocowania jakie są na lampie i które przykręca się do pasa, jak to naprawić ? Czy istnieje zestaw który mocuje sie do reflektora a dalej do pasa przedniego od gory tzn odrazu pod maska ? Popekaly mi plastiki (uszka) ktore sie przykreca do pasa i reflektor jest luzny. cos jak na tym zdjeciu z allegro (z tym ze tutaj jedno uszko jest a drugiego nie ma) a u mnie nie ma dwoch, co moge zrobic ? http://allegro.pl/au...2765623427.html dziękuję za pomoc, pozdrawiam ps. oto zdjęcie tego jak pękły te plastiki który trzymały lampę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  8. Mam problem, naprawiałem czujnik otwarcia drzwi pasażera, oraz regenerowałem przycisk szyby. Ściągałem boczek. Po złożeniu wszystkiego i zamknięciu auta pilotem, drzwi się zablokowały, nie da się ich otworzyć od wewnątrz ani od zewnątrz. Centralny działa, słychać jak się otwiera i zamyka. Otwieranie szyby również działa. Czytałem że to jakaś funkcja antywłamaniowa SAFE, która blokuje drzwi. Można to jakoś odblokować VCDSem? Nie chce niszczyć boczku...

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Mam pewien problem odnośnie tylnego obicia kierowcy, otóż na dole odstaje mi właśnie to obicie, albo nie ma zatrzasku, albo wyskoczył i nie wiem jak to naprawić, nie wiem wogóle jak to zdjąć żeby reszty nie pourywać. Posiada może ktoś schemat jak to zdjąć, albo pomysł jak to naprawić. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez markus123,

witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez kacperblax,

Cześć. Mama ma problem z wycieraczką w swoim audi. Wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera wody od lewego dolnego rogu do połowy wysokości. Podczas gdy dociskam wycieraczkę mniej więcej na środku, ładnie wszystko zbiera. Zauważyłem, że w miejscu z którego wychodzi całe ramię (miejsce zaznaczone na czerwono na zdjęciu) jest spory luz- w drugiej wycieraczce tego nie ma. Chciałbym zapytać jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Marcinsss,

Witam. Posiada audi a4b6 1.9 TDI quattro. Padl mi tylni dyferencjał ETQ 170902 Idzie tam włożyć inny bo ciężko znaleźć ten etq

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez adrian123s,

Cześć, mam problem z zamkiem klapy dachu, w żaden sposób jeden z zamkow nie chce puścić. Dach próbowałem otwierać automatycznie i ręcznie. Kiedy przekręcalem kluczykiem recznie na początku było słychać jak chodzi któryś z zamkow, lecz teraz to ucichło i zamyka/otwiera się tylko bagażnik. Próbowałem dojść do tych zamkow żeby puścić bezpośrednio 12V ale nie mogę się do nich dobrać. Czytałem gdzieś że można jakoś podnieść rygiel do góry ale nie wiem czy to się tyczy b6 bo próbowałem i nie bardzo coś mogę zrobić. Podpowiecie co mogę na to zaradzić? Jakieś sugestie jak podnieść ta klapę? Cokolwiek, z góry dzięki za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez adasmlody5,

Witam jak w tytule 2.5 tdi bcf jak temperatura silnika 90 st. To przy dodawaniu gazu przy ok 2 tys obrotów dostaje jak by dziury w gazie i się wkręca na obroty jak nie ma 90 st.to chodzi ok co to może być

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Piotr Partyka,

Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez krzysiek108,

witam może ktoś mi powiedzieć jakie standartowe sprężyny są z tyłu w a4b6 combi ? z góry dziękuję 1.9 tdi

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez przemek120794,

Witam Mam problem z moim Audi A4 B6 1.8T 150KM AVJ. Mianowicie podczas jazdy pojawia się dziwne buczenie. Dzieje się tak tylko powyżej 2tys obrotów na każdym biegu. Sytuacja występuje podczas delikatnego przyspieszania lub jazdy na stałych obrotach. Buczy przez chwilę, przestaje i pojawia się co jakiś czas w zależności od obrotów. Co ciekawe przy wciśnięciu gazu w podłogę wszystko ustaje i nie ma buczenia. To samo przy odpuszeniu gazu lub wrzuceniu na luz. Postanowiłem podłączyć auto pod OBD Eleven i sprawdzić błędy. Żadnych nie wyłapuje, ale wg mnie problem jest z turbiną, a bardziej jej sterowaniem. Pojeździłem trochę z włączonym kanałem 115 i poobserwalem doładowani…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości w/w kabla, chodzi mi tu ogólnie o takie zmiany typu domykanie się szyb po upływie kilku sekund od zamknięcia auta (nie przytrzymanie na pilocie przycisku do momentu zamknięcia). Najlepiej sprawdzone funkcje;) mile widziane foto. I jeżeli ktoś mógł mi polecić jakiś kabelek z oprogramowaniem pod USB do B6 1.8T 2001r. (w miarę tani) bo z tego co widzę to ceny się strasznie wahają, a i kupujący wystawiają negatywne komentarze typu że się nie chce skomunikować itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez tupac1234,

Witam jest problem pobiera mi prąd. 1.Odłączyłem minus zamknąłem wszystko nawet klapę by było tak jak na postoju samochodu mierzyłem miernikiem i wyszło 0.11/0.12 A. 2.Ruszyłem na bezpieczniki tak samo zamknąłem auto ale ku mojemu zdziwnieniu światełko od awaryjnych po upływnie 30 sekund dalej się świeciło,i w pewnym momencie zgasło ale zaraz znowu się zaświeciło sprawdzałem bezpieczniki i taki sam prąd pobiera mi na klimatyzacji 0.12,czy jest to możliwe że ten prąd jest od tego światła.Akumulator po nocy stania ledwo co kręci. Proszę o pomoc bo mi już rece opadaja na początku myślałem że to wina akumulatora i podłaczyłem pod prostownik na 3,4h ale rano dalej to samo, z…

• 0 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, po 10 latache eksploatacji stało sie nieuniknione, pękła rura turbosprężarki (słynna Eska). Koszt nowej w ASO ok 860PLN więc odpada. Pogrzebałem trochę po allegro i znalazłem kilka zamienników. Oczywiście po opisach wszystko ładnie pięknie, ale jakoś nie mam zaufania do sprzedawców których nie znam. Poniżej zamieszczam kilka linków i czekam na wasze wypowiedzi. Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje to pisać pozdrawiam http://allegro.pl/przewod-rura-waz-turbiny-audi-a4-00-8e0145834-p-m-i3521268428.html http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-nowy-audi-1-9tdi-awx-avf-a4-a6-i3486818830.html http://allegro.pl/audi-a4-2-0-tdi-super-mocny-waz-rura-turbiny-nowy-i349429…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Od jakiegoś czasu pojawia się błąd 17536 (mnożąca adaptacja paliwa blok 1 mieszanka uboga) Była sprawdzana przepływka,sondy,świece wszystko było ok. Czy ktoś miał podobny przypadek?Jakies sugestie co jeszcze mozna zrobić?Silnik 2.0 benzyna 130 kM rok 2000.

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez radiann,

Witam Poszukuję podsufitki w dobrym stanie do A4 (b6) sedan bez szyberdachu i z oświetleniem przy osłonach przeciwsłonecznych - kolor jasnoplatynowy szary nr oryginału 8E5 867 505 S 2BH. Moja niestety się rozkleiła. Ewentualnie może być cały kpl. środek czarny oczywiście bez siedzeń i boczków drzwi. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Guciorro,

Witam w mojej audi mam wydech jak na załączonym obrazku. Przepustnice są cały czas otwarte podpiete sa tam weze od podciśnień w bagażniku jest jakaś skrzynka chyba do sterowania tym systemem. Na jakiej zasadzie to działa i co zrobić by to na nowo uruchomić? Jedna klapka się rusza druga ani drgnie.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, od dwóch dni zauważyłem, że przy parkowaniu tyłem przy skręconych kołach w lewo nagle z nawiewów wydobywa się dziwny zapach (coś pomiędzy spalonym olejem a spaloną gumą). Zdarzyło się to już 2 razy i za każdym razem przy skręconych kołach w lewo, w prawo jest ok Poczułem ten zapach przy prawym przednim kole. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być lub też spotkał się z czymś takim ? Nie ma żadnych błędów w komputerze, nie odczułem też żadnych innych problemów. Jest teraz dosyć zimno aby kłaść się pod autem a w tym tygodniu wypada przegląd auta. Dzięki za podpowiedź, Pozdrawiam,

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez s_tuden_t,

cześć wszystkim, moje maleństwo ma pęknięty plastikowy zatrzask trzymający reflektor na miejscu delikatnie odstaje (jutro wrzucę jakieś zdjęcie) - pytanko: czy jest może na forum ktoś z okolic wałbrzycha kto może polecić jakiś dobry warsztat w którym mógł bym temat załatwić. sam wolał bym się za to nie zabierać - złota rączka to ze mnie raczej marna pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.