Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez przemgliwice,

Witam, skąd mogę sciągnąć nową wersję ETKi ??

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez serth87,

Czesc Od około miesiaca jestem posiadaczem B6 i mam problem z oswietleniem w kabinine nad głowa kierowcy nad głowa pasazera w schowku, bagazniku oraz lampki w dzwiach tez nie swieca. Czytałem juz na kilku forach o bezpiecznikach i module komfortu ale inf sa nie spojne i lakoniczne i chciałbym Was popsoric o informacje gdzie moze byc przyczyna i jak ja zlikwidowac. Dodam tylko ze ok tydzien temu po zamknieciu klapy bagaznika wszystko chwilowo wróciło do normy, problem jednak po ponownej probie sprawdzenia oswietlenia dalej sie pojawia Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. witam nie mam prawego tylnego kierunku żarówka ok.pozostała elektryka działa kable przy lampie ok. proszę o pomoc z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez aro84,

witam miesiąc temu zakupiłem pierwsze moje audi a4 b6 2.0 benzyna ALT i już mam problem z chwilą jak się zimno zrobilo proszę o pomoc jak ktoś miał podobny problem. A mianowicie w czasie jazdy auto się normalnie rozgrzewa nie ma z tym problemu tem na wyświetlaczu 90stopni i caly czas sie taka uczymuje i grzeje cholernie ale problem zaczyna się gdy auto zaczymal się na postoju to odrazu leci zimne powietrze miał ktoś taka przypadłość?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  5. jak jest sucho to wszystko jest ok, ale jak zaczyna padac to auto zaczyna chodzic na 3 nieraz na 2 cylindry swiece cewki wymienione co dalej sprawdzac??

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Drackon,

Witam wszystkich. Opiszę mój problem i mam nadzieję że ktoś będzie potrafił pomóc laikowi. Otóż Mój samochód to A4 B6 1.9 TDI 130KM 2001r. anglik. Przyjechałem nim do Polski. Trochę niestety stał czekając na decyzję co do kolejnych planów życiowych. W końcu postanowiłem się nim zająć. Niestety mój wszystkonajlepiejwiedzący znajomy podpiął go przez przypadek pod prostownik ustawiony na 24V.... Jak się pewnie spodziewacie poszedł dymek (z radia). I teraz dochodzimy do kwestii problemów. Zaraz po tym zabiegu (no po podładowaniu akumulatora już normalnie) po włączeniu zapłonu totalnie nic nie podświetla się na desce rozdzielczej (mam na myśli kontrolki, zegary itd) zap…

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  7. witam,mam mały problem,posiadam a4 b6 1.9tdi 131km silnik AVF.(climatronic) po wyłaczeniu dmuchawy przycisk off zaczyna cos szurac przy silniku,po właczeniu przestaje,lecz gdy jest właczona dmuchawa i wcisne "econ" robi sie to samo. mechanik wymienil napinacz paska,troche ucichło,lecz po jakimś czasie znowu to samo,mam pytanie czy mozna sprawdzic jakos sprzegło sprezarki klimatyzacji?czy dobrze obstawiam?!ktoś z was miał podobny problem? jak zgasze silnik słychac syczenie z przewodów klimatyzacji w grodzi(nie sa przetarte) temperatura otoczenia +2 C,czy to normalne? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam,posiadam a4 z multitroniciem,czy slyszal ktos o przerobce skrzyni multi na skrzynie manualna,moze ktos to robil w anglii i zna cene oraz odpowiedniego mechanika,prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Jestem posiadaczem a4 b6 (aż od miesiąca:))w benzynie(2.0 , 130km , 2000rok).Ostatnio zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka awarii wtrysku, auto jakby straciło moc.W instrukcji pisze że może to być wina słabego paliwa.Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wczesniej zatankowałem na stacji SH...LL. Czy ktoś z forum mógłby mi poradzić co mam zrobić???Sorry za takie pytania ale jak wczesniej napisałem mam ten samochód od miesiaca i jeszcze go nie znam... Z góry dziękuje za odpowiedzi:)

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Witam, jak w tytule. Czy może ktoś się orientuje czy parownik klimatyzacji z diesla będzie pasował do benzyniaka audi a4 b6 2.0 alt. Czy czymś się różnią? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Kurka88,

witam potrzebuje pomocy odnosnie paru rzeczy. 1.elektryka fotela nie dziala pompowanie na lendzwia tzn silniczek chodzi gora dol ale nie pompuje na plecy jaka moze byc tego przyczyna(cos z elektryka,kostka)wczesniej chodzilo oki.bo raczej bezpiecznik nie moze byc poniewaz by wcale nie pracowalo to. 2.zalozona jest zamienna pompka spryskiwacza xenonu,spryskiwacze sie podnosza nie maja sily psiknac(dysze sa drozne)delikatnie czasami prysna,czy moze musi byc orginalna pompka aby daly rade psikac? Uprzejmie prosze o wasza pomoc odnosnie tych problemow,zapoznaje sie dopiero z tym autem wiec prosze o wyrozumialosc. Dziekuje i pozdraw

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są możliwości w/w kabla, chodzi mi tu ogólnie o takie zmiany typu domykanie się szyb po upływie kilku sekund od zamknięcia auta (nie przytrzymanie na pilocie przycisku do momentu zamknięcia). Najlepiej sprawdzone funkcje;) mile widziane foto. I jeżeli ktoś mógł mi polecić jakiś kabelek z oprogramowaniem pod USB do B6 1.8T 2001r. (w miarę tani) bo z tego co widzę to ceny się strasznie wahają, a i kupujący wystawiają negatywne komentarze typu że się nie chce skomunikować itp. Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Darkhitman,

Witam potrzebuje specyfikacji silnika do audi a4b6 2.0 alt 2001 benzyna 130 km. Chodzi o to jak dokręcić każdą śrubę itp z jaką siła.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  14. Cześć, jestem po wymianie lamp z xenon na zwykłe (Depo Matte Black + Osram H7 Night Breaker) i mam problem z błędem odnośnie regulacji świateł. W oryginalnych lampach Denso Xenon autopoziomowały się podczas uruchomienia. Próbowałem przełożyć silniczki z xenon do nowych lamp, lecz wtyczka jest inna + wyczytałem na internecie że nie pasują(wtyczka 3 PIN w nowych lampach, 5 PIN + jeden pusty w starych). Dlatego zamówiłem nowe ECX-AU-005, które według katalogu po VIN powinny pasować. Obstawiam, że po tym błąd w aucie zniknie, lecz nie będę mógł używać ich z racji braku pokrętła regulacji świateł w kabinie. W jaki sposób mogę dołożyć te pokrętła? Muszę…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Omega1488,

Witam, napisze cala historie. Kilka dni temu nie moglem otworzyc bagaznika. Pilot nie otwieral ani przycisk na bagazniku. Moglem za to otworzyc bagaznik przy pomocy klucza. Teraz nie moge otworzyc bagaznika nawet kluczem.. Przekrecam klucz i nic (w przeciwnym kierunku zegara). Wiec wyciagnalem tylnie siedzenia. To tez nie pomoglo bo bagaznik jest chroniony karoseria. Jedynie co moglem zrobic to wyciac mala czesc karoserii ale otwor jest za maly aby dostac sie do bagaznika. Czy jest takas mozliwosc otworzenia bagaznika w sposob awaryjny? Jak sie dostac do srodka?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez r_bich,

witam kupipilem zmieniarka na 6 plyt do radyjka na kasety i wszystko fajnie gra ale przy zmianie nagrania slychac jakis szum nie wiem co jest czy wziasc sie za wyczyszczenia lasera i jak to najlepiej zrobic czy co mozna zrobic jakby ktos wiedzial to z gory dzieki pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dr_eV,

Witam, Zakupiłem niedawno Swoje audi a4 b6 z 2003 i teraz zabieram się za drobne poprawki, zacząłem od osłon na podwoziu... Pierwsza jaką musze zakupić to osłona silnika, ta część zaraz za zderzakiem... druga, której nie umiem namierzyć na allegro jest za nadkolem od strony kierowcy( z przodu) z takim jak by otworem (zaślepki brak, z drugiej strony jest), osłona ta jest w opłakanym stanie i znacznej części jej nie ma.. Pytanie brzmi.. czy ma ktoś może nr tej części, bądź jakąś fachową nazwę? ----------- Odnalazłem osłonę o która mi chodziło... dla Zainteresowanych: 8E0825202D - PRAWA, 8E0825201D - LEWA Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez rafal77,

Witam mam taki problem jechałem w niedziele swoim audi A4 b6 i nagle auto zaczęło tracic moc i szarpać zredukowałem bieg i jechałem nadal aż do momentu gdy musiałem zredukować bieg , wtedy samochód mi zgasł i nie chciał zapalić , stwierdziełem ze pewnie bedzie to flirt paliwa wymieniłem go a samochód nadal nie chce zapalić zaprowadziłem do mechanika który stwierdził ze to prawdopodobnie pompowtryski co ciekawe jak podłaczał audi do komputera to nic mu się nie wyswietlało zaden błąd a pompowtryski raczej powinni mu się wyswietlic jezeli się nie mylę ? a pozatym jesli auto chodziło normalnie wszystko ładnie pięknie i nagle to się stało to chyba coś dziwnego bo przy pompowtr…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez gebe14,

Witam. mam audi a4 b6 avant , dołożyłem mu tempomat . musiałem wymieniać sterownik kierownicy na wersję Q . Zamontowałem tempomat ale nie umie go zakodować . Szukam kogoś z krakowa i okolic kto mi odpłatnie pomoże . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, po 10 latache eksploatacji stało sie nieuniknione, pękła rura turbosprężarki (słynna Eska). Koszt nowej w ASO ok 860PLN więc odpada. Pogrzebałem trochę po allegro i znalazłem kilka zamienników. Oczywiście po opisach wszystko ładnie pięknie, ale jakoś nie mam zaufania do sprzedawców których nie znam. Poniżej zamieszczam kilka linków i czekam na wasze wypowiedzi. Oczywiście jeżeli macie swoje propozycje to pisać pozdrawiam http://allegro.pl/przewod-rura-waz-turbiny-audi-a4-00-8e0145834-p-m-i3521268428.html http://allegro.pl/waz-rura-turbiny-nowy-audi-1-9tdi-awx-avf-a4-a6-i3486818830.html http://allegro.pl/audi-a4-2-0-tdi-super-mocny-waz-rura-turbiny-nowy-i349429…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Kurka88,

jak odpale samochod to po jakiejs chwilili niby z rozrzadu dochoda takie dziwen dzwieki jakby cos tarlo albo skrzypialo czy to czas na wymiane?mial tak ktos z was?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez elizabet1,

witam . mam pytanie gdzie mogę kupić śruby mimośrodowe do regulacji zbieżności dolny tylni wahacz.?

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, moje autko ma dziwną dolegliwość. Otóż gdy jest na dworze zimno, przy odpaleniu silnika załącza sie na maxa wentylator (chodzi przez chwilę i się wyłącza), a gdy jest ciepło załącz się ssanie (po chwili obroty spadają). Dzieje się tak gdy silnik jest zimny. Dodam że czujnik wody pokazuje dobrze i temperatura na zewnątrz w fisie tęż jest dobra. Co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez hanibal10,

Witam ! Mam problem z moim audi a4 b6 . 2003r. Otóż nie mogę go odpalić, Kontrolka akumulatora miga jak szalona, słychać przy tym specyficzne ,, cykanie " . samochód kreci, nie jest to wina akumulatora. Tak jakby alarm odciął zapłon - no nie wiem, nie znam sie ;/ Licze że ktoś mi pomoże. zamieszczam link do filmu jak to wygląda .

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez lukaszrad,

Witam Piszę z takim problemem rok temu miałem wymieniany rozrząd kompletny góra i dół napinacz orgi itd dziś słychać takie stuki co to może być dodaje film Pozdrawiam:) VID_20250316_173227.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.