Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam - jak w temacie po każdym wyjeździe z myjni palą się te dwie kontrolki, samochód jest słabszy i zmienia biegi (tiptronic) dopiero po mocnym podkręceniu obrotów...Na dodatek wczoraj (samochód na podwórku i 10 cm śniegu) z rana też niestety tak się stało i na dodatek jeszcze się zaświecił CHECK ENGINE..... Po pojeżdżeniu troszkę w tą i spowrotem, zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolki gasną (czasami dzieje się tak po 2 albo 3 odpaleniu). Wygląda na to, że gdzieś dostaje się wilgoć - czy ktoś wie gdzie są czujniki tych kontrolek?? Gdzieś na elektroda.pl wyczytałem że moduł sterujący komputera jest pod podszybiem po stronie kierowcy czy tam trzeba szukać?? Z góry dzie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Czy podpowie ktoś gdzie znajduje się Czujnik poziomu pojazdu - G84, Od niedawna zaczęła mrugać kontrolka świec komputerek pokazał w/w błąd.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
WitamKoledzy pomóżcie bo ręce opadają Pacjent A4/b7/2007 BPWpo uprzednich problemach, regeneracji turbiny/walki z pompo-wtryskami / odmy itp przyszedł czas na wymianę silnika - kupiony na allegro słupek z pół roczną gwarancją silnik wymieniony itp pali od strzała nie kopci pracuje równo nie bierze oleju no i się zaczęło z dpf'em diagnoza - poprzedni silnik zapchał DPF więc wyjęcie wypranie, około 120 km i znów dpf, wymiana wkładu, wymiana czujnika podciśnienia, przewody drożne....kolejne 120 km i znów dpf i tak kilka razy co około 120 km więc mechanik prosi jak się zapali dawaj na warsztat z ciekawości wyciągniemy i wypierzemy - oczywiście filtr czyściutki leci czysta wo…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
WItam wszystkich. Chcialem ostrzec wsyztskich posiadaczy audi a4 b7:) myjac dzis samochod podnoislem wycieraczki przednie w gore nastepnie zapomnailem o tym i chcialem uniesc maske w gore;) skonczylo sie na peknietej szybie przedniej gdyz ramie wycieraczki przycisnelo szybe i pekla,,,, coz za bledy sie placi i to pewnie duzo:) jutro dorzuce zdjecia;) Nie ma sie czym chwalic ale chcialem ostrzec pozdrawiam wsyztskich:) ZDJĘCIE: http://www16.zippyshare.com/v/74175223/file.html :excl:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Nie wiem co może być,usłyszłem podczas jazdy odgłosy gdy skręcałem kierownicą oraz jakby ciężej obracać kierownicą.Sprawdziłem płyn okazało że przybyło go w zbiorniczku.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Czym wyczyscic teraz uklad teraz chlodzenia, bo mialem olej w zbiorniczku plynu chlodzacego jakies preparaty sa ? Czy wrzatkiem, woda nie uszkodzi ukladu, no nie wiem ?
-
- 3 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o podanie nr. bezpiecznika odpowiedzialnego za oświetleni kabiny w A4 B7 Avant. Mam opis po niemiecku i z gogle-tłumacza wychodzą dziwne tłumaczenaia. Znalazłem coś w necie ale w opisach niema "oświetlenia kabiny".
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytania odnośnie wymiany rozrządu: 1 po jakim przebiegu trzeba to zrobić? 2 jakie są koszty(materiał+robocizna)? 3 ile bierze za to aso? A i jeszcze sprawa wymiany świec.Interesują mnie koszty takiego zabiegu w aso i u znajomego mechanika.Po jakim przebiegu wymieniamy? Motor jak w opisie.Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy są już dostepne części do pompowtryskiwaczy siemens, kolega ma problem, a serwis nie chce mu na gwarancji wymienić na nowe. Do pompowtrysków Bosch są części więc regeneracja nie stanowi to problemu. Na stronie http://www.wtryskiwacz.com jest katalog boscha, ale nigdzie nie mogę doszukać się Siemensa.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z nagłośnienie w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 7 1,6 benzyna. Po remoncie silnika. Na zimnym silniku dusi się strzela w dolot kopci na biało następnie obroty rosną na 2000 spadaja na 900 i jest ok. Pomiar ciśnienia na cylindrach pokazuje po 14 na 3 i na jednym tzn drugim cylindrze 2.prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Mam Pytakno? Czy ktoś wie jak dorobić/przerobić do radia cd concert audi A4 b7 odtwarzacz Mp3?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Czołem wszystkim. Mam pewien problem, natomiast chodzi o moje radio/nawigację BNS 5.0. Nie czyta on tytułów utworów z płyty cd. Tyczy sie to zarówno płyt nagranych (.mp3) jak i płyt oryginalnych. Pliki .mp3 mają dodane tagi/informacje w pliku więc wszystkie dane do zczytania nazwy utworu/wykonawcy są. Sprawdzane w innych samochododwych odtwarzaczach i wszystko się wyswietla parwidłowo, niestety nie u mnie. Tytuły nie wyswietlają się ani na odtwarzaczu, ani na FIS. Nazywane są przez samochód jedynie jako "Track 1", "Track 2" itd. Jedyne co mogę zrobic to manualnie wprowadzić sobie nazwę płyty z posiomu radia w opcjach, ale to nie ma totalnie sensu. Tak dla informacji: nie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jedna sprawa nie daje mi spokoju. Wymieniliśmy z ojcem płyn do wspomagania metodą chałupniczą w audi a4 b7 2006r. Czyli krecenie kołami na odpalonym silniku, zbieranie starego płynu strzykawką i dolewanie 2 litrów nowego. Bez ściągania i odpinania czegokolwiek. Wszystko było ok do momentu aż ściągnęliśmy trochę za dużo poniżej minimum i pompa zaczęła strzelać i trzeszczeć. Zgasiliśmy od razu silnik ale piszczała tak jeszcze przez chwilę zanim ucichła po odpaleniu. Od tamtej pory występuje pisk przy maksymalnych skrętach. Nie wycie a pisk podobny do paska. Wspomaganie działa bardzo dobrze ale Czy pompa została uszkodzona? Piszczenie i sytuacja idealna jak na filmi…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Miałem ostatnio ciekawy przypadek. Zawiesiła sie elektryka od pompy ABS/ESP. Pompa działała nawet bez kluczyka. Przez noc rozladowała akumulator i była gorąca. Wielkie bylo moje zdziwienie kiedy mechanik walnal w nia mlotkiem - i co smieszniejsze - poskutkowalo..wylaczyla sie. Od tego czasu ok. Komputer twierdzil spadki/zmiany napiecia w zasilaniu elektroniki pompy. wymienic te czesc czy czekac co dalej?? kTOŚ cos wie na ten temat
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po naciśnięciu pilota nie zamyka mi się prawe tylne drzwi nie reaguje w ogóle zamek ,sprawdziłem wszystkie przewodu jest ok. ponadto nie opuszcza się szyba w tych drzwiach nie ma komumikatu otwarcia tych drzwi co może być przyczyna może mi ktoś podpowiedzieć za co będę wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem, gdzie znajdują się żarówki od podświetlenia nawiewów w audi a4 b7
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie dawno zakupiłem audi a4 b7 avant sline z bi xenonami i auto miało wymieniona cała lampe z przetwórnia z przodu bo widać ze jest nowa i światła normalnie się pała lecz się nie poziomują i pali się błąd poziomowania świateł na desce mieliście taki problem ??
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, bardzo proszę o pomoc i instrukcję demontażu przedniego zagłówka w Audi A4 B7.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie szukałem po forum ale nigdzie nie moge znaleźć info na temat nawigacji z tego co wywnioskowałem to chyba mam bns 5.0. wyglada ona tak : http://data.motor-talk.de/data/galleries/842037/150738/bild-27313.JPG Pytanie czy podejdzie płyta z rns-e bo nawet na allegro nie ma tej do bns :/ Czy ma ktoś moze taką płyte do pozyczenia lub może udostępnić obraz, bo tylko z nią można podobno zmienić język, a szukam wszędzie gdzie sie da i nic. Jeszcze jak by była jakaś instrukcja dostepna to juz mistrzoswo swiata by było. Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich uzytkownikow portalu. Wiec zaczne od poczatku kupilem audi a4 b7 1.9tdi przed wyjazdem do angli wymienilem wszystkie plyny i olej castrol edge 5w-40 autko mialo wtedy 192tys po przejechaniu ok 6tys komputer wyswietlil wiadomosc min oleju, wiec dolalem pol litra tego samego oleju po ponownym przejechaniu 3tys kilometrow mam ten sam komunikat wiec znow dolalem kolejne 3tys ten sam efekt. Zdjalem gorna obudowe i zobaczylem ze przy wlewie od oleju jest dosc mokro i widze jakis oczarny osad na plastikowej obudowie, spojrzalem na silnik z boku od str pasazera i tam jest tez mocny wyciek. Prosze o jakas pomoc w ziazku z ta sprawa gdyz jestem zagranica a tutejsi …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie. Moja Audica strasznie kopci czarnym dymem. Podam garść informacji. A4 2007 diesel 140km 2.0 ..Bez mycia po tygodniu mam brudną klapę prawie do wysokości świateł tylnich. Dym oczywiście mocnejszy przy tzw. "gazie do dechy"(na trybie sportowym skrzyni automatycznej). Czy przyczyną może być tylko paliwo? Lub fakt, że silnik zanim się dobrze nagrzeje to już jestem w pracy (12km drogą ekspresową, wiec to niecałe 10min jazdy). No i jak pojadę dalej to, to wszystko się "przedmuch..je" Brak filtra cząstek stałych. Kumulacja tych rzeczy?? Ktoś się wypowie? Miał podobnie? Turbina wydaje się ok, bo auto zrywne jak wcześniej. Slyszałem też o brudnych wtryskach (jakies …
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po odebraniu auta od mechanika pojawił mi się kolejny błąd "Układ powietrza wtórnego - rząd cylindrów 1" czy może ktoś mnie naprowadzić czy jest to poważna usterka i jak ją zdjagnozować bo mechaników mam już dość.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moja lalka A4 B7 potrzebuje pomocy. Podczas jazdy miałem włączone wycieraczki w trybie automatycznym, zauważyłem ze na ok 2s. przestały działać i potem działały poprawnie lecz gdy je wyłączyłem zatrzymują się w połowie szyby. Ręcznie próbowałem je schować ale jest to samo ale przynajmniej wiem że chodzą bez jakiś wielkich oporów więc nie są zatarte. Gdzie mogę szukać przyczyny, może ktoś się z takim czymś spotkał.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-