Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam czy posiada ktoś może po polsku instrukcje do radia BNS 5.0, niestety przy zakupie wszystkie instrukcje po niemiecku;/ Pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam:) Mam Pytakno? Czy ktoś wie jak dorobić/przerobić do radia cd concert audi A4 b7 odtwarzacz Mp3?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A4 B7 od niedawna . Na Fisie nie wyświetla mi się żadna informacja z radia jak to naprawić lub włączyć . Posiadam radio Audi Concert takie duże
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytanko odnośnie regeneracji amortyzatorów.Czy warto je reanimować czy kupic nowe?Mam amory kw i ostatnio na przegladzie wyszło,że troche leje prawy tył.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Dość ciemno są podświetlane zegary w moim audi B7 . Czy istnieje możliwość regulacji tego podświetlania i jak to zrealizować. Pozdrawiam Wiktor Ptak.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie napisalem interesuje mnie odblokowanie mojego rns-e Chodzi o to ze posiadam tuner cyfrowy z opcja usb wszystko pieknie ladnie ale... niestety nie mozna oglacac tv podczas jazy .... Moze juz ktos z was to robil u siebie?? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam chce dolozyc do mojego rns-e kamere cofania .W związku z tym kupilem interface multimedialny na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3162238832 oraz kamere w lampce podswietlenia rejst. zabralem sie do podlaczenia no i .... problem ... kamera +12 z zapalniczki z tylu , +12 do interface z radia + masa z radia . kabel z lampy +12 wzbudzajacy przelaczenie kamery automatycznie. niestety po podlaczniu wszytskiego brak jakich kolwiek oznakow obrazu ... po podpieciu do av1 muzyki z tel. jakosc jest beznadziejna szumi i ledwo co slychac ... moze ktos z was juz cos takiego podpinal. moze jest jakas inna opcja wpiac sie do tego tv boxa?? W moim a4 b7 jest orginal…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy radio RNS-E od Audi A3 będzie pasowało do A4 ? Bo z tego co zauważyłem to frontowa ramka w Audi A4 jest kanciata a w Audi A3 jest zaokrąglona. Czy można gdzieś kupić sam przedni panel ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
powitać ponownie mam pytanie czy ktoś ze znawców tematu próbował lub nawet wykonał instalacje windowsa na RNS-e kiedyś widziałem na tube ale nie wiem czy to możliwe czy bedzie dalej działać czy w ogóle coś się stanie napewno można by wtedy automape wrzucić ale reszta funkcji ??
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Proszę o pomoc po wymianie aku rozkodowało mi sie radio i żąda kod niestety w książce nie ma wpisanego kodu.Co robić?? Z góry dziękuje:)
-
- 2 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszyskich Mam problem z kluczykami w audi a4 b7 06r rozkodawały mi sie nie wiem z jakiego powodu .Pojechałem do znajomego elektronika i on stwierdził że kluczyki sa do wyżucenie bo auto je nie widzi i nie można ich zaprogramować.Więc kupiłem dwa nowe kluczyki on mi je zaprogramował i działały do dnia dzisiejszego.Znowu nie mogę otworzyć ani zamknąć auta i nie wiem co robić PROSZĘ O POMOC może ktoś z was miał taki przypadek DZIĘKI
-
-
- 7 odpowiedzi
- 40,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem, podczas przyspieszania miedzy 1800-2500 obr. słychać takie jakby tarcie, Na postoju nie występuje, hamulce to też nie są, przeguby wewnętrzne też raczej nie bo żadnych drgań nie ma. Wyczytałem, że to może być rozrząd w momencie zmienienia fazy, ten drugi co jest łańcuch. Można jakoś sprawdzić to vcdsem, żeby mi pokazał kiedy zmienia się faza i wtedy zobaczyć czy akurat wtedy ten dzwięk występuje?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Wymieniałem rok temu rozrząd i się teraz okazało ze źle mi go ustawili , i miałbym pytanko czy jesli było przesunięcie na wałku rozrzadu na ssacym o jeden ząbek to czy nie pogielo mi zaworów . Bo teraz zastanawiam się czy nie wymienic zaworów .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
witam. pytanie,jak w temacie,czyli co ile wymiana rozrządu w b7 1.9tdi kod silnika BRB. dzwonilem do dwoch mechanikow,a także do ASO i powiedzieli ,że co 120.000km. jednakże wydaje mi się ,że to troszkę za dużo!!! proszę o poradę i z góry wielkie dzięki.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 34,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Dziś podczas wymiany h7-ek świateł mijania zauważyłem ze rusza mi się wkład reflektora - tzn lustra. Reflektor to zwykły halogen. Jak to można naprawić? Czy da się? Są tam jakieś zaczepy czy to jest klejone?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Chcialbym Was prosic o pomoc. A mianowicie osadza mi sie sadza na koncu wydechu pomimo ze posiadam dpf, fakt ze jest po wirusie ale program jest OK napisany przez dobrego programisty wiec nie powinno to byc przyczyna sadzy aczkolwiek nie wiem jak bylo przed... Moze ktos z Was bedzie mial jakies sugestie. Tutaj mam pare dynamicznych logow przed programem: Log (0 - 007) Log (1 - 003) Log (2 - 004) Log (3 - 001) Log (4 - 010) Log (5 - 008) Log (6 - 011) i pare zaraz zrobione po chipie: Log (0 - 010) Log (1 - 007) Log (2 - 004) Log (3 - 003) Log (4 - 011) Log (5 - 001) Log (6 - 008) Byla sugestia nieszczelnosci na dolocie ale zostalo wszy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie. Moja Audica strasznie kopci czarnym dymem. Podam garść informacji. A4 2007 diesel 140km 2.0 ..Bez mycia po tygodniu mam brudną klapę prawie do wysokości świateł tylnich. Dym oczywiście mocnejszy przy tzw. "gazie do dechy"(na trybie sportowym skrzyni automatycznej). Czy przyczyną może być tylko paliwo? Lub fakt, że silnik zanim się dobrze nagrzeje to już jestem w pracy (12km drogą ekspresową, wiec to niecałe 10min jazdy). No i jak pojadę dalej to, to wszystko się "przedmuch..je" Brak filtra cząstek stałych. Kumulacja tych rzeczy?? Ktoś się wypowie? Miał podobnie? Turbina wydaje się ok, bo auto zrywne jak wcześniej. Slyszałem też o brudnych wtryskach (jakies …
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie mam silnik 1, 9 TDI 116KM przebieg 165 tys km. Od pewnego czasu zauważyłem jak na tylnym zderzaku i pokrywie bagażnika znajdują się drobiny takiej sadzy. Nie są to kropki oleju bo jak rozetrę palcem to nie jest to tłuste. Wygląda to zupełnie jak sadza. Mam ten silnik BRB a po kodzie wiem że nie ma filtra oczyszczania spalin. Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Dodaję że jak go sprowadzałem z Niemiec 3 miesiące temu to przejechałem za jednym razem 900km i nie było widać tego.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich uzytkownikow portalu. Wiec zaczne od poczatku kupilem audi a4 b7 1.9tdi przed wyjazdem do angli wymienilem wszystkie plyny i olej castrol edge 5w-40 autko mialo wtedy 192tys po przejechaniu ok 6tys komputer wyswietlil wiadomosc min oleju, wiec dolalem pol litra tego samego oleju po ponownym przejechaniu 3tys kilometrow mam ten sam komunikat wiec znow dolalem kolejne 3tys ten sam efekt. Zdjalem gorna obudowe i zobaczylem ze przy wlewie od oleju jest dosc mokro i widze jakis oczarny osad na plastikowej obudowie, spojrzalem na silnik z boku od str pasazera i tam jest tez mocny wyciek. Prosze o jakas pomoc w ziazku z ta sprawa gdyz jestem zagranica a tutejsi …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś z szanownych użytkowników ma dostęp do schematu instalacji elektrycznej a4 b7 ??? Stawiam już znalazłem i sobie postawiłem Temat do zamknięcia
-
- 5 odpowiedzi
- 15,5 tys. wyświetleń
-
-
Moje 1,9 TDI zapaliło, chwilę pochodziło i zgasło. Nie chciało odpalić. Odpalił dopiero sposobem na stary samochód czyli gaz do dechy i kręcenie kluczykiem przez 10-15 s. Po podpięciu pod komputer nie wykazało żadnych błędów. Po jakimś czasie problem się powtórzył. Wydaje mi się, że może być tak, że schodzi paliwo. Jaka może być tego przyczyna?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś się orientuje czy można zastąpić servo do A4 3.0TDI Quattro 2005r 204km oznaczone 8E0 612 105P Q3 - czy musi być dokładnie takie samo. I czy to Q3 ma jakieś znaczenie?. Jest kilka na allegro, ale zgłupiałem jak u tego samego sprzedawcy są dwa z tym samym numerem ale jedno za 110 a drugie za 240 tylko twierdzą że to z Q3 wymontowali z 2.0TDI a to bez oznaczenia Q3 z 3.0TDI
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój znajomy z zagranicy nie może odnaleźć serwisu, który by mu pomógł: czy ktoś się orientuje gdzie w Polsce (najlepiej mazowieckie, ale nie warunek) może podjąć się remontu silnika 3,2 benzyna kod AUK do A4 B7? Chodzi o kapitalny remont tego silnika po zerwaniu się łańcucha rozrządu (camshaft drive chain)? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi zamin zacznę dwonić po warsztatach znanych i nieznanych. thx Karol
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-