Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
-
Czy radio RNS-E od Audi A3 będzie pasowało do A4 ? Bo z tego co zauważyłem to frontowa ramka w Audi A4 jest kanciata a w Audi A3 jest zaokrąglona. Czy można gdzieś kupić sam przedni panel ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje schemat podłączenia zbiornika wspomagania. Są dwa wyjścia, dwa gumowe przewody. Cieńki i gruby. Grubszy jest podłączony a cieńki odłączony. Gdzie on powinien znajdować się ? Zaglądałem z grubsza i lipa niewiem gdzie go podłączyć. Proszę o informacje 2.0 tdi 140 km 2005 r. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z moim audi i potrzebuje pomocy, jako, że jestem początkująca w grzebaniu w samochodzie ;). Jakiś czas temu rozładował się do zera akumulator( jakieś pół roku temu), ponieważ był dosyć stary został wymieniony. Niestety problem się powtórzył, Stało się to ze 2-3 dni po długiej podróży 1500km i ulewnych deszczach. Pobawiłam się trochę i sprawdziłam bezpieczniki i alternator, okazało się, że bezpiecznik nr 15 bierze prąd opisany jest po niemiecku jako nawigacja i na polski tłumaczy mi google: kocioł dwufunkcyjny :/.... Ponieważ skorzystałam z rady ażeby sprawdzić na włączonym alarmie czy to nie alarm bierze to przy odłączaniu klemy alarm zwariował, kluczy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 2.0 tdi 140 km mam problem nie wiem jaki olej do niej lac na kartce jest napisany ze byl lany 10w/40 prosze o pomoc autko ma przejechane 170tys km czy moge zmienic olej na inny o innych parametrach.Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam !!! Czy może mi ktoś polecić na allegro pompowtryskiwacz do 2.0 ewentualnie z jakiej firmy są dobre, ile kosztuje taki pompowtrysk ?
-
-
- 16 odpowiedzi
- 17,2 tys. wyświetleń
-
-
witam Od pewnego czasu mam problem z pojawiającym się checkiem na desce rozdzielczej. Po sprawdzeniu błędów pokazuje P2196-Układ napędowy O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1 Sensor 1. Po skasowaniu pojawia się ponownie co około 200 km. Co to może być?
-
- 6 odpowiedzi
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry ostatnio mam problem z moją audi a4 B7 2.0 TDI , silnik zaczął dziwnie hałasować tak jak na filmiku , może miał ktoś podobnie i wie co to może być ? pozdrawiam video-1644772848.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od nedawna jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7. Auto jest w wersji europejskiej, więc zdiwiło mnie gdy po otwarciu przedniego schowma zamiast zmieniarki CD znalazłem złącze do iPod'a. Wygłąda to tak: Taki gadżet jest mi mnie całkowicie niepotrzebny - nie mam iPod'a. Wdzięczny bedę za porady jak wymienić go na coś bardziej przydatnego. Pozdrawiam Drogonfly
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pojawił się z moim Audi bardzo uciążliwy problem. Mianowice, nie mogę w żaden sposób otworzyć klapy bagażnika. Kupiłem auto nie dawno i do tej pory niesprawne było otwieranie bagażnika z pilota - nie słychać żeby wgle startował siłownik podnoszący klapę. Teraz dodatkowo pojawił się problem, że nie mogę otworzyć bagażnika manualnie z kluczyka. Co może być przyczyną obu awarii, bo wydaje mi się, ze jest to połączenie dwóch usterek - mechanicznej zamka i elektrycznej? Proszę o propozycje w jaki sposób mogę go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą Audi a4 b7 sedan Mam mały problem z ozdobną listwą na tylnym zderzaku... Powychodziły jakieś bąble i nieciekawie to wygląda. Chciałbym ściągnąć tę listwę i spróbować ją jakoś naprawić... I tutaj miałbym ogromną prośbę to Was... Czy wie ktoś może jak demontuje się tę listwę... Nie chciałbym nic połamać... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam... Miruk...
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Mam audi a4 b7 2005r 1,9 tdi padl akumulator probowalem go ladowac i odpalic z kabli ale nie zadzialalo nic , wiec kupilem nowa baterie i teraz czy moge stary akumulator odczepic bez obaw ze cos sie rozkoduje , zablokuje itp? A jesli jest z tym jakis problem to w jaki najprostrzy sposob wymienic tą baterie ? ( mam do dyspozycji 2 auto tzn chodzi mi o to czy mozna podlaczyc kable z drugiego auta do moich kabli tak aby nie bylo przerwy w dostawie pradu ? ) Mile widziane linki z tym jak to zrobic lub po prostu szczegolowy opis . Z gory dzieki
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem w Audi A4 B7 sedan, otóż nie działa u mnie oświetlenie bagażnika po otwarciu nie zapala się lampka oświetlenia, również na FIS-ie nie pokazuje otwarcia bagażnika. Czytałem o podobnych sytuacjach gdzie wina leżała po stronie uszkodzonego mikro - czujnika znajdującego się w zamku. Diagnozę o uszkodzonym mikro czujniku również postawił elektromechanik u którego sprawdzałem problem. Wymieniłem więc zamek na nowy oryginalny co w rezultacie nic nie dało... może ktoś miał podobny problem? proszę o pomoc za co z góry dziękuje:)
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przyslali mi nie ten intercooler co trzeba. W mojej audi jest z czujnikiem a mi przyslali bez, teraz migają sie z oddaniem kasy i wymianą. Czy mogę zamontować intercooler bez czujnika? ten czujnik jest od temperatury powietrza? Czy będą jakies skutki, które mogą wyniknąć z tego? Czy tylko błąd lub przegrzanie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam,od niedawna posiadam a4b7 2.5d .Autko ma dużo przebieg bo ponad 190tys.mil ale znam wcześniejszego wlasciciela(Wojek żony miał auto ponad 6lat)i wiem ze było robione sprzęgło,regenerowana turbina ,nowe wisko itd...dzisiaj trochę chciałem przegonić auto na autostradzie i jechałem tak jakieś 160km/h i nagle wyskoczyło mi to na zegarach (zdjęcie).Doczytalem ze jest to system kontroli spalin ale niewiem jak może być przyczyna i czy jest to niebezpieczne dla auta jeżeli bede nim nadal jeździł?
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam audi a 4 b7 z 2005 r. silnik 1,9 tdi. Mój problem polega na wydostawaniu się płybu chłodniczego ze zbiorniczka przez wyjscie awaryjne Co zrobiłem do tej pory : wymieniłem korek na nowy, sprawdziłem czy wycieka z tego miejsca, kupiłem i odkamieniacz do chłodnic (bez zmian). Na allegro kupiłem płyn, który pokazuje że w układzie jest dym ( pokazało że jest ) Płyn w zbiorniczku jest czysty auto nie kopci, stan oleju jest taki sam. Po przejechaniu 50 km zbiorniczek jest pusty. Podobno to uszczelka- ale to nowe auto ma przejechane 207 km. Ogrzewanie działa i termostat też ok na 100%. Może układ chłodzenia bierze te ciśnienie nie z silnika lecz z innego miejsca…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Mam taki problem mianowicie,obecnie mam oponki 205/55/R16.Jakie polecacie zimówki (rozmiar i ew.firma).Na necie znalazłem info żeby założyć 195/55/R16 a nawet 185/60 R16.Co o tym sądzicie:"?
-
- 3 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich od kilku miesięcy walczę ze wspomaganiem kierowncy w moim Audi i nikt nie potrafi mi pomóc:( narazie wydałem pełno kasy i nadal to samo. Problem polega mianowicie na tym że gdy jest chłodno wspomaganie chodzi delikatnie i cicho gdy samochód się rozgrzeje zaczyna się problem;/ coś zaczyna hałasować i ledwie da się krecić;/ Wymieniłem: - Pompe wspomagania - Płyn wspomagania Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów jeszcze został mi napinacz, rolka prowadząca, alternator do sprawdzenia. Każdy mechanik mi mówi że wszystko jest dobrze ale nie jest bo raz chodzi delikatnie i cicho a raz coś zaczyna brzęczeć i bardzo ciężko chodzi wspomaganie dosłownie nie idzie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam silnik 1.9TDI BRB po zapaleniu na zimnym silniku delikatnie coś piszczy jakby jakas rolka lub sprzegielko alternatora, dokladnie nie wiem co to moze byc. problem ustaje gdy silnik sie zagrzeje. Mial ktos cos podobnego ? dajcie znac ;-D pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
mam problem z włącznikiem blokady szyb w dzrzwiach tylnych ,brak możliwości odblokowania? przycisk niechce się przełączyć.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam bardzo dziwny dźwięk przy przyspieszaniu auto nie chce się zbierać. AUD-20221219-WA0005.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od dwóch dni pojawił się problem z sygnalizowaniem włączania biegu wstecznego a mianowicie podczas jazdy do przodu włączają się światła cofania i krótki sygnał włączenia biegu wstecznego powtarza się to co jakiś czas nieregularnie innym razem po włączeniu biegu wstecznego brak jest świateł wstecznych oraz tego sygnału dzwiękowego, czujniki parktronic działają poprawnie sygnalizuje sygnał zbliżania się do przeszkody może ktoś z was spotkał się z czymś takim - czy to może być wina czujnika wstecznego biegu? silnik 2.0 TDI 2007 rok BRE, gdzie się znajduje ten czujnik, można go wymienić niego bez wchodzenia do kanału ? jeżeli ktoś może mi podesłać zdjęcie gdzie umieszcz…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. 1. Mam problem z zestawem głośnomówiącym w AUDI A4 B7 1.9 2005r. Jeszcze kilka miesięcy temu działał bez problemu, a pewnego dnia przestał. Nie łączy się z telefonem poprzez bluetooth. Nie reaguje na klawisze z kierownicy. 2. Drugi problem to duży pobór prądu na postoju, ponad 1A. W związku z czym bardzo bym prosił o schemat elektryczny, lub trafną podpowiedź. Co udało się ustalć, to problem z linią K, ponieważ nie ma możliwości połączenia się komputera (serwisówki) do samochodu. VIN samochodu mogę podać na pw. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje
-
-
- 4 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem a mojim audi skrzywiła mi sie szpilka napinacza paska rozrzadu po czym pasek zleciał z wałków po załozeniu nowej szpilki i nowego napinacza silnik kreci normalnie nie ma oporów jaka przyczyna skrzywienia szpilki mał juz ktos taki przypadek ??
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-