Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam. Zapalił mi się check. Po podłączeniu komputera wyskoczyło, że mam 12 barów na niskim ciśnieniu. Wymieniłem czujnik. Było git przez około 2 tygodnie. Po tym czasie pękła mi uszczelka przy tym czujniku. Od tego momentu komputer mi pokazuje 3 bary. Z tego co się dowiadywałem powinno być 6 barów. Pytania mam dwa. 1.Czy jest ktoś z okolic Poznania dostępny z komputerem? 2. Czy macie jakiś pomysł co mogłoby to być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szukałem w podobnych tematach ale nie napotkałem się konkretnie na moje pytanie. Czy jak wyciągnę stacje RNS-E i w jej miejsce wsadzę np. https://allegro.pl/oferta/pioneer-avh-a3100dab-radio-dvd-2din-audi-a6-c5-7716878554 https://allegro.pl/pioneer-avh-g210bt-radio-2din-vw-golf-5-passat-b6-i7646507782.html https://allegro.pl/pioneer-avh-a200bt-radio-samochodowe-usb-dvd-2din-i7345239362.html https://allegro.pl/mobilna-stacja-mulimedialna-alpine-ive-w560bt-i6973448455.html plus odpowiednie złącza , przejściówki to będzie działać a samochód nie zwariuje? (tzn. plug&play) czy trzeba coś jeszcze dodatkowo robić . Nie posiadam sterowan…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Cieżki temat. Audi 2.0 tdi. Nie grzeje mi w samochodzie. Historia. Schodził mi płyn chłodniczy wszyscy myśleli że uszczelka pod głowicą a okazało się jakaś chłodnica egr. Przez około miesiąc wlewalem wodę. Pojechałem wymieniłem przy odbiorze econ nie grzeje w samochodzie a wcześniej wszystko okej. Mechanik mówi że mam zakamieniowana nagrzewnice i jaka pojeżdżę będzie okej. Od razu włączona była kontrolka econ. Przyszła zima samochód nie grzeje. Po jeżdżeniu od mechanika do mechanika prawdopodobnie nie ma ciśnienia w małym obiegu. W między czasie wymieniłem termostat sprawdzaliśmy klapki od nawiewów wszystko okej. Nagrzewnica drożna preparatem od odkamieniania układ…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukałem tematu na forum ale znalazłem tylko do młodszej wersji. Mam do wymiany xenony i potrzebuje wyciągnąć lampy. Czy wie może ktoś jak to zrobić i czy nie wiąże się to z demontażem atrapy lub zderzaka ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Kupiłem niedawno Audi A4 B7 1.6 Sedan z 2007 roku. Pojawiła mi się kontrolka check błąd p0420 moje pytanie jaki zamiennik z jakiej firmy katalizator kupić.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
AUDI A 6 C 7 2014r, Witem potrzebuję schematu oświetlenia po zalaniu przedniego prawego reflektora nie mam zasilania , był bym wdzięczny za każdą podpowiedz .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich Od jakiegoś tygodnia Pilot czasami nie zamyka i nie otwiera lewych drzwi. Dodam że regulacja lewego lusterka raz działała raz nie. To samo z podświetleniem klawiszy czasami działało czasami świeciło ale jakby słabiej . To samo z oświetleniem drzwi tzn biała pod spodem i czerwona z boku. Dzisiaj zacząłem działać odkręciłem bok sprawdziłem przewody na laczeniu miedzy drzwiami a slupkiemi są w bardzo dobrym stanie Rozpiąłem wszystkie kostki , spiąłem z powrotem założyłem bok i nic. Teraz mam tak : - nie otw/zam się drzwi z pilota - brak oświetlenia drzwi -brak podświetlenia przycisków -brak regulacji lusterka lewego. - brak ogrzewania lewego …
-
- 0 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A4 B7 sedan 1.6 z 2007 roku, mam do wymiany katalizator jaki zamiennik polecacie
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś może specyfikacje VW olejów i płynów do A4 B7 quattro. 1.8 T BFB jaki (fabrycznie zalecany) olej, jaki olej do skrzyni (M6), do dyfra, wspomagania itd.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam problem ze swoim audi a4 b7 2006r silnik 2.0tdi 16v BRD 170 km od pewnego czasu mam czarną ropę w zbiorniku - efektem tego jest częste zapychanie sie filtra DPF do tej pory wymieniłem uszczelniacze na pompowtryskach - żadnego efektu i wymieniłem pompe tandemową (nowa BOSCH) - żadnego efektu Moje pytanie do Was to czy oprócz głowicy i kanałów zasilających pompowtryski w paliwo jest jeszcze jakaś możliwość żeby mieszał sie olej z paliwem? Dodam że po każdej akcji układ paliwowy był czyszczony łącznie ze zbiornikiem.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po naciśnięciu pilota nie zamyka mi się prawe tylne drzwi nie reaguje w ogóle zamek ,sprawdziłem wszystkie przewodu jest ok. ponadto nie opuszcza się szyba w tych drzwiach nie ma komumikatu otwarcia tych drzwi co może być przyczyna może mi ktoś podpowiedzieć za co będę wdzięczny.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak w temacie kupiłem a4 b7 1.8T BFB 163ps quatro 2005rok z uszkodzanym przepływomierzem, wiec kupiłem drugi uzywany oryginał o nr 0280218063, 06A 906 461 L założyłem i niepokoji mnie wartość przepływu ma max obiążeniu, jakie wartości powiniem miec m/s, jesli mogł by mi to ktoś sprawdzić był bym bardzo wdzięczny, przez chwile miałem założóny z diesela, bledow nie pokazywał, ale duzo palił, bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam lampy z przetwornicami nr 1 307 329 113 i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć identycznych na allegro chciał bym spytać czy można je zamienić na inne przetwornice z końcówką np 115 nie 113
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
jak w temacie - płynie do mnie białe audi stuknięte lekko w tył - klapa, lampa, zderzak, błotnik.....klape już mam z allegro, lampki i tak muszę wymienić na wersję EU, ale mam problem ze zderzakiem. I teraz pytanko - czy zderzak wersja EU oprócz tego że nie ma obrysówek i podobno jest troszke mniej "napompowany" to będzie pasował do wersji USA?? Dziekuję ze wszystkie porady )
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 20V 130 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 FSI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 200 KM napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 220 KM napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: oś przednia silnik: 3.2 FSI 255 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 170 KM napęd: oś przednia silnik: 2.5 TDI 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2…
-
- 0 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chce się dowiedziedź jednej reczy. Żona zimą rozbiła audi a4 b6 środek nie zniszczony czy będzie wszystko pasowało z b6 do nowszej a4 b7. Chodzi mi o dywan, boczki drzwi i inne rzeczy? Z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy lampy przednie w sedanie sa takie same jak w cabrio? pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 762 wyświetleń
-
-
-
Witam... Posiadam audi a4 b7 2006 r. 2.0 tdi... Problem jest w tym,ostatnio wymieniłem w warsztacie dwumase ze sprzeglem,zrobiłem niecałe 2,5 tyś km i pech znowu awaria. Jechałem i samochód momentalnie tracił na mocy i zgasł, próba odpalenia kończy się ponownym zgaszeniem silnika. Po diagnozie komputerem błąd który się pojawia po jego wcześniejszym usunięciu to magistrala ukladu napedowego. Może ktoś miał podobny problem i pomoże Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Ostatnio przypadkowo przyglądałem się silnikowi i zauważyłem że wycieka olej w okolicy jakiegoś czujnika. Na fotkach pokazuje to miejsce. Dodam od siebie iż jest to z lewej strony silnika patrząc od kierownicy/ pozycji kierowcy. Dokładniej jak pokazano na pierwszej fotce jest to w okolicach chłodnicy oleju. Powiedzcie mi czy tu mógł powstawać jakiś przedmuch powodujący jakieś syczenie itp. czy tu nie ma ciśnienia aż takiego żeby to powodowało. Jak ten czujnik się nazywa i dlaczego tak jest mokro od oleju co się uszkodziło.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jeden ze spryskiwaczy reflektorów nie chce mi się do końca chować. Za każdym razem muszę go ręką dopchnąć, żeby się schował. Trzeba wymienić czy wystarczy coś przesmarować? Jak można go wyjąć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój znajomy z zagranicy nie może odnaleźć serwisu, który by mu pomógł: czy ktoś się orientuje gdzie w Polsce (najlepiej mazowieckie, ale nie warunek) może podjąć się remontu silnika 3,2 benzyna kod AUK do A4 B7? Chodzi o kapitalny remont tego silnika po zerwaniu się łańcucha rozrządu (camshaft drive chain)? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi zamin zacznę dwonić po warsztatach znanych i nieznanych. thx Karol
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie. Szukam instrukcji do radia bns 5.0 w języku polskim. Może ktoś znajdzie chwię czasu i wrzuci ją na forum.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Mam oto taki problem. Jakies pol roku temu kupilem Audi A4b7 2.0 TDI. Wszystko bylo ok. Po tygodniu stwierdzilem, ze nalezaloby wymienic olej. Olej zostal wymieniony i po tejze wymianie zapalila sie kontrolka SENSOR. Ttrzykrotnie mechanik wymienial cczujnik na inny, ze sprawnego auta, ale to nie dalo efektu. Byly sprawdzane kable itp lecz bez rezultatu. Zna ktos odpowiedz na ten nurtujacy czujnik?Ponizej zdj jak to wygglada.
-
- 0 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A4 B7 2.0 turbo z 2005 roku. Miałem problem z blędą podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Kupiłem nową z salonu audi i ją podłonczylem Ale nie działa. Sprawdziłem w drugim aucie to normalnie działa. Zobaczyłem czy prąd dochodzi do klapy turniej i normalnie dochodzi. Tylko że są tam 4 kable do tej kostki i 3 z nich mają prąd A jeden nie ma. To czyli ile musi być tam w tej kostce plusów a ile minusów. Pomurzcie mi proszę....
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-