Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Tomi_CK,

Witam posiadam audi a4 b7 sline z 2007r gdy chce wlozyc plyte z filmem w dvd blokuje inna płyta (rysy na plycie) w opcjach komputer pokazuje ze nie ma zadnej płyty pomoze ktos?

• 2 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Banas3502,

Witam, Mam problem z nagłośnienie w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Zannzioo,

Witam Mam taki problem jak jechałem do pracy podczas jazdy zaczęły mi migac świece żarowe po 8h jak juz chciałem wrócić do domu to auto odpalało lecz po kilku sekundach gasł powtarzałem ta czynność kilka naście razy przy czy za każdym razem go gazowalem az pomogło i auto ruszyło przy czym jak jechałem to było czuć ze auto ma ,,muła" tak do 2.5tys obrotów powyżej juz było lepiej. na drugi dzień chciałem odpalić audi lecz juz się nie udało. Dodam jeszcze że jak wracałem z pracy chciałem włączyć tempomat to nie działał. Jakieś pomysły? Błąd jaki wyskoczył na komputerze to błąd P0643 Pacjent to audi a4 b7 2.0 BRD

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez palooh,

Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!

• 1 odpowiedź
    • 4,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Simon3008,

Wiytam. Pomoże mi ktoś w odczytaniu logów....? Czasami (sporadycznie) odcina mi turbo przy dępnieciu na wyzszych obrotach i wyskakuje błąd przeładowania. Dziś zrobiłem logi. No i ogólnie chciałbym sie dowiedzieć w jakim stanie jest reszta podzespołów głownie pompki I jeszcze jedno przy robieniu grupy 018 przy puszczeniu gazu pojawia sie 128 to też chyba cos nie tak? Z góry dziekuje za pomoc. Statyczne: http://vaglogi.pl/log-001_VvOCxi.html http://vaglogi.pl/log-004_50565m.html http://vaglogi.pl/log-013_YcU7MfL.html http://vaglogi.pl/log-018_7MLAf.html http://vaglogi.pl/log-023_u44BY44.html Dynamiczne: http://vaglogi.pl/log-001_gIv63L.html http:…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Witam. Miałem ostatnio ciekawy przypadek. Zawiesiła sie elektryka od pompy ABS/ESP. Pompa działała nawet bez kluczyka. Przez noc rozladowała akumulator i była gorąca. Wielkie bylo moje zdziwienie kiedy mechanik walnal w nia mlotkiem - i co smieszniejsze - poskutkowalo..wylaczyla sie. Od tego czasu ok. Komputer twierdzil spadki/zmiany napiecia w zasilaniu elektroniki pompy. wymienic te czesc czy czekac co dalej?? kTOŚ cos wie na ten temat

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam. Dziś rano po przejechaniu ok 150 m.silnik nagle zgasł i już nie dało się go uruchomić.Mechanik powiedział mi że to najpewniej pompa wtryskowa.Zadzwoniłem do kolegi który miał podobny problem w swojej A6,powiedział mi że to nie pompa wtryskowa,jak się wydawało na początku tylko pompka paliwa w zbiorniku.reszta układu była w porządku.W/w problem dotyczy silnika 2.0 z przebiegim 176.00,rocznik 2006 Może ktoś miał podobny problem w swojej A4 b7? Jak go rozwiazał? Ile to kosztowało? Aha dodam jeszcze że nie dawno było regenerowane turbo,ok 1700 km.Czy to mogło mieć wpływ na awarię? P.S.pompę wtryskową lepiej wymienić na nową czy regenerować?

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  8. Witam serdecznie mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi problem mam audi A4 2006 Listopad 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku problem zaczął się gdy zaczęła mrugać kontrolka świec przy uruchamianiu silnika,wtedy zapaliła się kontrolka silniczka koloru żółtego, która zgasła po ok 5 minutach. Oczywiście wymieniłem za dwa dni świece i wszystko było oki. Po przejechaniu ok 100 km zaświeciła ponownie podłączyłem auto pod kompa, który nie pokazał żadnych błędów ale gdy mechanik uruchomił silnik kontrolka zgasła do czasu bo następnego dnia znowu się pojawiła i nadal świeci. Auto przegoniłem na trasie i nic z tego czy to ma jakiś związek z filtrem cząstek stałych. Jeśli ktoś ma j…

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 47 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez maciejoo85,

I jeszcze jeden temat. Mój avant ma nawigację RNS-E. Mamy plyte DVD1, czyli niestety nie ten region co Polska. Czy jak wlożę kartę SD z poprawnym oprogramowaniem 2012 RNS-E DVD2 to odczyta, czy musi iść z DVD-Romu ?? yhym yhym of the record Chyba, że "życzliwy" wyśle mi kopijkę swojego dvd2 za opłatką

• 5 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez wyłupek,

Mam pytanie moje audi A4 2.0 tdi z 2007 ma 158 tys, kupiłem z zagranicy niewiem czy był wymieniony rozrząd. Co wchodzi w skład tej wymiany? i jakiej firmy części? Najwarzniejsze ile to może kosztować?

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. uto jest świeże, poprzedni właściciel miał średnie spalanie 10 l i średnią prędkość 29 km/h więc spalanie z miasta [dane z komputerka pokładowego]. Pomyślałem że jest super. Skasowałem jego dane i robiłem trasę powrotną jakieś tysiąc km. Przy jeździe trasą do 100km/h spalanie wynosiło 15,5l /100km <wow> Zacząłem więc sprawdzać na chwilowym spalaniu jak to wszystko wygląda i jakie moje zdziwienie było gdy odkryłem że jadać 130-140 km/h mam mniejsze spalanie. Dokładnie sprawa wygląda tak, że gdy przyspieszam lub jadę pod górkę spalanie chwilowe maleje nawet do 6-9l (przy około 180km/h). Gdy jadę pod górkę spalanie jest mniejsze niż jadać z górki (jazda na te…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez jasiek1712,

Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez tomaszek_299,

witam mam nadzieje ze ktos mi pomoze.mam audi a4 2006 grudzien 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku od czasu do czasu zapala mi sie kontrolka swiec jak i rowniez silniczek podpinałem go pod kompa i skasowałem błedy ale znowu mi sie to pojawia.jakie sa tego objawy moze ktos wie z góry dziekuje i pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez pawel.1988,

Witam. Sprowadziłem sobie niedawno A4 z niemiec. 2.0 TDI 170KM 2007r. Jako, że troche kopci nawet jak złapie temperature (nie na ciemno), podjechałem do mechanika, żeby sprawdził czym jest to spowodowane. Na kompie wyszło, że zawór ERG może być tego powodem. Teraz mam pytanie. Po 1 czytałem coś, że można to zaślepić i pominąć. Jak to z tym jest? Co bym musiał dokładnie zrobić? Po 2 czy jest opcja, żeby go odkręcić i przeczyścić jakimiś specyfikam i czy to pomoże...? Po 3 GDZIE ON WOGóLE JEST UMIEJSCOWIONY, jak go znaleść itp? Jeśli można, prosiłbym o w miare dokładny opis (zdjęcie BARDZO mile widziane). Z góry dzięki za udzielone odpowiedzi/podpowiedzi i inna pomoc. @EDIT…

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 37,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Jarek,

Witam wszystkich na forum.Jestem zainteresowany kupnem audi A4 diesel,2006r.Mam dylemat,bo nie wiem,z jakim silnikem kupic autko 116km,czy 140km?????Ktora bryczka jest tanszsza w utrzymaniu,mniej awaryjna???Prosze o porade.Pozdrawiam!!

• 12 odpowiedzi
    • 31,7 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez daro23,

Proszę o wszelkie informacje na temat wymiany listew dachowych i szybowych. Jak to zrobić i czy warto zmieniać?

• 2 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Jaki polecacie płyn do układu chłodzenia? Nie wiem jaki płyn wlewał poprzedni właściciel auta i nie chciałbym żeby na zimę mieć z tego powodu jakieś dziwne akcje.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez luki999,

Witam mam Audi A4 B7 2.0 TDI bpw i mam taki problem z pod maski po lewej stronie silnika zaraz przy palstiku który przykrywa silnik wydobywa się biały dym i jest on przez minutę i znika . Dym pachnie jak by plastkiem i po chwili znika . Po zgaszeniu silnika czasem jest przez chwilę a czasami jest tak że go nie ma wcale i tak samo jest z rury wydechowej . Wymienione wszystkie paski filtry imbus rozrząd .z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez alfsound,

Witam wszystkich.mam mały problem,pzepaliła mi się żarówka od kierunkowskazu w lewej przedniejlampie.Tak więc muszę ją wyjąć.Problem w tym że nie wiem jak.Odkręciłem już 3 śruby ale sama lampa siedzi tak jak by była jakaś specjalna technika jej demontażu.Są to lampy z biksenonem i białym kierunkiem. Czy ktoś wie jak wyjąć tą lampę,czy muszę jechać do warsztatu i czy czasem nie trzeba rozebrać (pół auta)żeby to zrobić.Dodam tylko ,że przebywam tymczasowo w Holandii i nie uśmiecha mi się jechać do warsztatu,bo ci kolesie oszaleli z cenami ... Pozdrawiam !!!

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 36,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez pinio,

witam od lutego 2011 jestem szczęśliwym posiadaczem A4 i od początku mam problem z szufladką na wizytówki (czy karty) tzn nie mogę jej zamknąć. Wydaje mi się że jakaś zapadka albo się złamała albo nie chce zaskoczyć i jestem zmuszony wciskać kawałek papierku żeby ją zaklinować co okrutnie mnie denerwuje. Może ktoś wie jak to zdemontować żeby zobaczyć od środka co się stało, bo ja nie mam pojęcia jak się do tego zabrać żeby nie narobić większych szkód. pozdrawiam

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 10,6 tys. wyświetleń
  21. Witam, Czy ktoś z was wymieniał napinacze pasów przednich ? Lub odblokowywał ? Moje wystrzeliły i są całkowicie zablokowane. Ma ktoś może jakies schematy, instrukcje montażu? Był bym wdzięczny za informacje w tej sprawie. Czy napinacze mają jakieś moduły? Czy po zamontowaniu innych nie będzie problemu z błędem ? Pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 13,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez dorotka,

Witam serdecznie jestem posiadaczką od dwóch dni Audi a4 b7 i mam problem moze jakiś uczciwy Pan byłby wstanie mi pomóc problem polega na tym ze kupując auto w komisie Pan powiedział ze pilot nie działa bo słaba bateria bateryjkę wymieniłam i niestety pilotem nie można otworzyć drzwi z kluczyka tylko otwieram ,czy ktoś doradzi mi co mam zrobić? Dorota

• 3 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Darwek24,

Gdzie to jest napisane, że mam filtr cząstek stałych? Silnik mam BRE

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,mam pytanko odnośnie regeneracji amortyzatorów.Czy warto je reanimować czy kupic nowe?Mam amory kw i ostatnio na przegladzie wyszło,że troche leje prawy tył.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam wolnej chwili gdyby ktoś chciał i miał chęci czas około 20min mam do zaproponowania małe ulepszenie naszej A4. Mianowicie potrzeba: 1. Przewód (wąż) klimatyzacji schowka 8E1816311 około 30zł 2. Regulator nawiewu schowka 8E08207014PK około 70zł (Tu drogo ja postanowiłem zrobić sobie coś takiego sam, tzn znajomy tokarz zrobił mi to w alu za tkz "ćwiartkę") Wystarczy wyciągnąć schowek po stronie pasażera, wyjąć zaślepkę gumową w miejscu zaznaczonym czerwonym kolorem (jak wygląda zaślepka - jest na ostatnim foto w schowku)i zamocować kupiony wcześniej wąż wkładając go i lekko przekręcając. Otwór węża ma być ustawiony w kierunku schowka. Następnie musimy wyciąć …

• 2 odpowiedzi
    • 11,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.